Lemondott az esztergomi aljegyző
2011. jún. 3.

<p>Lemondott az esztergomi aljegyző, miközben a jegyző hamarosan GYES-re megy - tudta meg a Kemma.hu. A hír még Tétényi Éva polgármestert is meglepte.<br /> <br /></p>

- Mondtam én a fideszesek törvényellenesen elfogadott reorganizációs terve kapcsán, hogy a közigazgatás is megbénulhat a városban, mert 40 embert kellene elküldeni miatta a hivatalból, de arra nem számítottam, hogy jegyzők nélkül maradunk. Dr. Szolnoki Imre aljegyző lemondással távozik, két hónapig marad, de a szabadságait is kiveszi. Dr. Laczó Bernadett jegyző eddig egyetlen ülésen sem vett részt, azt leszámítva, amelyiken a fideszesek megválasztották. Jegyzőt aljegyző helyettesíthet - részletezte a Kemma.hu-nak Tétényi Éva, aki kiemelte: jegyző nélkül előbb-utóbb működésképtelenné válik az önkormányzat. A munkáltatói jogokkal is ő rendelkezik, de törvényességi észrevétel nélkül előterjesztés se kerülhetne a testület elé.
- Minden döntést a jegyzőnek kell ellenjegyeznie. Tartom magam ahhoz a kijelentéshez, hogy új választásokat kell kiírni. Ha vállalják a képviselők, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, végre megkezdődhetne az érdemi munka, a választásokig ellátnánk a feladatainkat, ahogy kell. Közös felelősségünk, hogy a város egy új választással véget vessen ennek a méltatlan belháborúnak - szögezte le a polgármester – írja a Kemma.