Virágot Esztergomnak!

Virágot Esztergomnak!

2011. 05. 31. 17:51

Június 4-én egész napos közösségi fűnyírás és virágültetés veszi kezdetét Esztergomban, Esztergom-Kertvárosban és Pilisszentléleken. Erre az alkalomra várjuk mindazokat az önkéntes segítőket, akiknek fontos, hogy rendezett körülmények között éljenek városunkban.

Aki kedvet érez hozzá, hogy akár egyénileg, akár csoportosan a lakóhelye körüli közterületeket (házak előtt, lakótelepeken) rendbe tegye, az a 06-30/398-7051-es telefonszámon, Sandy Gergőnél jelezze szándékát. A lenyírt fű elszállításáról hétfőn gondoskodunk, amennyiben ezt a lakók jelzik a fent megadott telefonszámon. Ha valaki fel tudja használni a lekaszált füvet,(állatok etetése, komposztálás) ugyanezen az elérhetőségen jelezheti igényét. A fűnyíráshoz munkaeszközről mindenkinek gondoskodnia kell. Aki virágot szeretne ültetni közterületen, a palántákhoz a pénteki napon a piacon jutányos áron hozzájuthat. (Keressék a „Virágot Esztergomnak” feliratot!)  Virágot csak olyan helyre érdemes ültetni, ahol a növények locsolásáról folyamatosan lehet gondoskodni.

2011. 07. 23. 18:27

Egy kis programajánló holnapra (júli 24.)

Én megyek az egyik barátommal a biciglisút Búbánatvölgyi részéhez levágni a belógó ágakat.Jó buli már párat lenyisszantottunk és lehet "kötelet" húzni is.

Akit érdekel a pontos időpont (kb. délelött) az megtalál a +36 20 4260580-as telefonszámon.

2011. 07. 14. 22:32

valóban ötletes és roppant szép környezettudatos újrahasznosítás.Vigyor Én is készítettem egy pici virágoskertet az egyik villanyoszlop alatt a virágosztáson kapott virágokból csak a képet nem tudom feltölteni.Hát ez van én a robbanómotoros gépeket szeretem kezelni és nem a számítógépet.Nevetés

Eredeti méret

2011. 07. 12. 21:12

Ötletes! Vigyor

gömbicica

2011. 07. 01. 19:52

Lemaradt a végeredmény Kacsintás

Kár, hogy sok növényke kipusztult már.

gömbicica

2011. 07. 01. 19:45

Az Dobogókői uton a körforgalom gaztalanitva :-)))

Az itt töltött 2 óra most sem volt eseménymentes :-( Kétféle emberi hozzáállás mutatta magát.

1. Laci, aki a környéken lakik, az Aldiban volt vásárolni. Látta a munkálkodást. Mire a Praktikerből visszaértem a zsákokkal (alulbecsültem a gaztengert Zavarban van), addigra zöld mellényt öltött, és visszajött  segiteni.

2. Egy körforgalomban autózó  "uriember" kihajolt a kocsiablakon, és kikiabált. Kissé vulgárisan adott hangot véleményének: "Szarjatok bele a közepébe, ezek ugyis csak ezt érdemlik" (Bocsánat Zavarban van)

Szóval ember van "ilyen", és van "olyan". Jó lenne, ha a "Lacik"  lennének többen. Kedves olvasó. Rengeteg tennivaló lenne. Ha időd engedi szakits belőle egy kicsit városunk érdekében. Köszönöm.

A  zsákokat egyenlőre félreraktuk, majd valamelyik nap elhozzuk.

A képen már látszanak a kiszabadult disznövénykék :-) Köszönet kanduregynek, és Lacinak.

2011. 07. 01. 8:24

Küldtem üzenetet!

gömbicica

2011. 07. 01. 7:56

szia! Ez azt jelentené, hogy menjek ki 4 óra felé?????? Valami privát elérhetőséget ha adnál. Engem elérsz: 20 364-2589. Ha nem esik kimegyek.Zsákot tudok vinni. MEG ZÖLD MELLÉNYT IS HA KÉRED.

2011. 07. 01. 7:27

Ma négytől ráérek!

2011. 06. 30. 20:33

Lehet,hogy a Sasit "az egyik fő Gerillát"kéne megkérdezni tudna valamilyen segítséget nyújtani az elszállításban.A nagyobb akciókat lehet,hogy jobban kéne hírdetni hátha többen jelenteznének.Remélem holnap kakaskukorékoláskor nem fog esni és végre kiszabadithatom azt a gyalogátkelőhely táblát "ezt most lopakodó üzemmódban"Kacsintás

gömbicica

2011. 06. 30. 18:58

Szivesen segitek bármikor ha ráérek :-))

Tök rendes Tőled ez a bozótirtási hadmüvelelt, csak az a baj, hogy a rakáson hagyott nyesedék előbb -utóbb összerothad, és marha büdös lesz. És ennek is TE és  mi leszünk az oka. Zavarban vanValakit meg kellene nyerni az elszállitásra is.

2011. 06. 30. 16:19

Ez a délutáni esőzés jól keresztbehúzta a mára tervezett bozótírtást a közlekedési tábláknál az Aranyhegyen.De sebaj valamikor talán ismét eljutok oda mert szerintem megvárnakSírós.

ui .:köszönöm a takarítást Gömbicica !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gömbicica

2011. 06. 29. 22:30

Thunder és Veszi munkáját a Baross G.u.-on az Arató szobornál befejeztem. Összekupacoltam a levágott ágakat. Volt bőven :-(

Mázlim volt, nem áztam meg. Egy bűbájos kislány időnként szóval tartott, mentünk a rigók után, ugyanis amint elgereblyéztem a fonnyadt gallyakat, máris ott teremtek. Kiveséztük őket, hol élnek, mit esznek, miért, stb. Meg a lovakról, kutyákról, cicákról folyt a diskurzus. Csinos kis ruhácskába volt, de nem átallotta ő is időnként hordani nekem a gallyakat a kupachoz. Aranyos volt, mikor anyukájával elmentek.Együtt elköszöntünk a rigóktól :-)

Azt sajnos sejtem, hogy magától nem fognak elmenni az összeszedett kupacok, sem a vasut kanyar bokrairól lenyirt gallyak sehová, igy kérném szépen, ha van valakinek esetleg platós teherautója segitsen elvinni. (nekünk van, de csak dobozos, és élelmiszert szállitunk vele. Nemá szemetet, meg gazt kelljen vele vinni) Megkérdezem holnap a zöldutasokat, hogy hová viszik az ő begyüjtött zöldhulladékukat, és, hogy oda el lehetne-e vinni ezt is. Segitenék felpakolni is, ha itthon vagyok és szól valaki.

Ha már egyszer időt, fáradtságot nem kimélve rendet raktunk, hátha van valaki, aki ebben is be tudna segiteni. Előre is köszönöm. Tudom, hogy hálátlan egy munka, meg nem is könnyü, de jó lenne, ha tudna valaki segiteni.

Meg a Dobogókői körforgalomat kérdezném, hogy nem lenne-e kedve valakinek kigyomlálni velem.Annyira csúnya. Most jól meg is ázott, hétvégén nem lesz nagy meleg sem.  Zsákot tudok vinni. KÖszönöm.

2011. 06. 27. 9:42

Ma reggel már 7-kor ásta a "Bástya" melleti még feltöretlen virágágyát a "sapkás-szemüveges" fiatalember egy kissráccal karöltve. Szerintem, nem csak neki szép, amikor ott árusít! Köszönöm a munkájukat.

Eredeti méret

2011. 06. 26. 19:34

Ma délelőtt egy hölgy nyírta a füvet az Erzsébet parkban a Sobieski emlékmű környékén. Köszönet érte.

2011. 06. 26. 16:50

Kezdek rádöbbenni arra,hogy a hirtelen jött felindulásból elkövetett fűnyírás talán hatékonyabb mint amit a több különálló "Gerillacsapat" végez.Mert egymástól külön külön szervezik az akciókat ugyannarra a területre Sírós.Ami jó de egy hét alatt nem sokat nővekedik a növényzet amire célzok,hogy pár héten belül nincs értelme ugyanarra a részre lecsapni.Mert az csak a többi résztől veszi el az időt és ott egyre csak növekedik a növénytakaró.Igaz tegnap Veszivel portyáztunk a Magvető szobor környékén amit nemrég a Babtiék már nemrég lenyírtak de azért hagytak még nyírnivalót Király.Köszönet a segítségért Veszinek és a felajánlást Gömbicicának,hogy összeszedik.És ma csak úgy délutáni mozgásként a Monteverdi út mentén ténykedtem a mikor Attila egy környékbeli lakó lejött gerebjézni neki is köszönöm szépen!

2011. 06. 25. 21:37

Kedves Thunder!

Van olyan szólás vagy közmondás, hogy "könnyű Katát táncba vinni, ha ő is úgy akarja..." hát ma én is így "jártam".. du 4 órakor kapom a telefont, hogy Ön itt van a Magvető parkban és szeretné a parkot rendbetenni...mit csinálhatnék..lementem..és két és félóra intenvíz munka után meg lehet nézni a parkot.

Aki engem ismer nem vagyok már fiatal..de itt lakom a környéken..de Thunder, aki nem is a környékeny lakik, de szívügyének tekinti a város szebbétételét../lásd a múlt szombati  Baross Gábor úti ténykedését/..én csak tologattam ill.huzogattam a fűnyíróját, mert húzni könnyebb volt..amíg Ő a parkot övező sövény vágta. Megjegyzem..ezt a sövényt korábban kocsi platóráról vágták tavaly.

Lényeg, hogy mint korábban is írtam..akarat és hozzáállás kérdése az ilyen jellegű munka..köszönet Thundernek..mert kitudja, hogy mikor lehett volna elolvasni az útjelző táblákat a már több méterre megnőtt sövény miatt.

2011. 06. 19. 19:05

Szerintem egy jelzőlámpás átkelő biztonságosabb lenne azon az útszakaszon.

2011. 06. 18. 14:54

Visszatérve a "zebrára"... kanyar után nem tudom hány méterre lehet "zebra".../elég rég szereztem jogsit/...egy ismerősöm hívta fel erre a figyelmemet és valóban, ha belegondolok, egy 90 fokos jobb kanyarban itt nagyon kevés az a távolság, valószínűleg azért is volt valamikor olyan rövid életű az a felfestés, ami a Joker előtt volt.

Marad tehát a figyelmes átkelés..de legalább most már belátható a kanyar és az úttest is minden irányból.

2011. 06. 18. 11:42

Szerintem is jó kis bozótírtást csináltunk :) És örülök,hogy megismerhettem önöket és nem csak virtuálisan.

És talán a fideszesek is így nyírják a háuzuktáját a Farm nevű játékon egy enter és már kész is van pár hektár lenyírása :( De ez az életben nem így működik )

Én is köszönöm az önzetlen segítséget .

 

gömbicica

2011. 06. 18. 11:28

Valóban csak próbálkozás volt. -( Ahhoz, hogy mindig  rendezett legyen a környezetünk, ahhoz nem kellett volna az egy "kék zsákny"i szemetet eldobálni a bokrok aljára, amiben volt a használt pelenkától a féldecis üvegig, kabáttól sapkáig minden :-((( Sőt!! Valaki volt oly rendes, hogy összetaposott egy csomó mü.flakont, és zsákostól betette a bokorba. Pár méterre van a téren szelektiv gyüjtő edény. Hogy ágvágó metszőolló nincs esetleg  kertes házaknál (bár nem hiszem, hogy ne lenne), egy seprő csak akadna, ha már az arra járól szemétdombot képesek csinálni.  Lakók elsöpörhetnének

Két megjegyzés volt a munkánkhoz: 1. megköszönték, és további jó munkát kivántak,

2. három   ifju hölgy végiglejtett mellettünk, és maguk között megjegyezték, hogy

Na végre!!!! már éppen ideje volt!!!!! (mármint a bokornyirásnak)

(szivem szerint megsimogattam volna őket egy-két összefogott levágott ággalÜvöltés már bocsánat) De ugyse tettem volna, csak roppantul bosszantott, hogy kinlódunk, izzadunk, cipelünk, aztán  még be is szólnak :-((( Megyjegyzem szivesem csináljuk, csináltuk.)

Betekertem még a piacra, hát a WC körül kissé mintha szemétdomb lett volna, a Granvisus volt szemüvegboltja előtt összetört (gondolom pénteki buli után maradt) üvegszilánkok. Bementem egy ott található papirboltba , és megkérdeztem,  hogy lenne-e egy utcai seprőjük, ugyanis a kocsiuton levő összetört üveget összekotornám vele.

NINCS!!!!! (álltam mint egy hülyegyerek)


Mondom: akkor mivel söprik a járdát, kézzel????  NEM FOGJÁTOK ELHINNI. AZT MONDTÁK SÖRPÜVEL.  Hát megköszöntem.

Másik szitu szintén innen. Reggel állt egy hölgy a bolt előtt. Honnan kellett volna tudnom, hogy eladó???? Odamentem az ajtóhoz és be akartam menni. ERre rámszól. Ég nincsenek nyitva, mit gondolok????  ő miért áll itt??? Többet nem mentem semmiért. Vagyis most söprüért. De azért visszanézve láttam, hogy az egyik eladó kijött a boltból megnézni, hogy mit is akarhattam én azzal a söprüvel :-(((

Köszönet mindenkinek a munkájáért. Ha illetékes olvasná e sorokat, kérném, hogy valahogy oldják meg, hogy a Jokerhez vezető  ZEBRÁT sziveskedjenk felfesteni!!!

Ahogy elnéztem a szobor környékét, lassan füvet is vágni kellene :-( Fügyüjtős géppel sokkal jobb lenne, mint fükaszával-