Az esztergomiak kétarcúsága

Az esztergomiak kétarcúsága

Törölt felhasználó #1560
2011. 05. 26. 10:45

Mottó:

Akinek nem inge, ne vegye magára!

Negyedik éve minden közlekedési szabályt felrúgva, tiltó táblát negligálva, napi szinten több mit 100 autó jön megy a Berényi utcában. /sebességet már nem is említem/.

Általam egyáltalán nem tisztelt autót vezetők!

 Önök gátlástalanul, gyalogost nem kímélve/iskolások, sétálók,kirándulók,.../ közlekednek,ha valaki szóvá teszi, akkor sértett arroganciával reagálnak. Példát is mutatnak a kocsiban ülő gyermekeknek, akik  remek tanítványak lesznek felnőtt korukra. Kedves anyukák és apukák! Ha az önök gyermekei járnának iskolába gyalogosan ezen az utcán keresztül,biztos vagyok benne, hogy napi szinten szétgörcsölnék magukat, hogy a gyerek élve kerül- e haza!!!! Más gyermekei és a  szabályok le vannak sz.rva,csak Önök számítanak. Meglepő módon a hölgyek megnyilvánulásai  a legdurvábbak!!/általában ez is az autóban ülő gyerek füle hallatára/

 Kiváncsi lennék, hogy ezek az autósok mit szólnának, ha megbüntetnék őket? Sejtem. Kikérnék maguknak, és rohadtul igazságtalannak tartanák.

Más városokban, ha a belvárosban,sétáló utcában tiltva van a behajtás/ill.csak engedéllyel/,kizárt, hogy az ott lakók ezt figyelmen kívül hagyják. Tessenek elmenni Győrbe, Egerbe,Sz.fehérvárra...,ott ilyen nincs. Nem csak a tábla miatt, hanem maguknak érzik a város védett részeit, még akkor is, ha nehezített a közlekedésük.

Itt ez sincs, mert a várúton le lehet menni!!!! A renitensek válasza: de így egyszerűbb, rövidebb,... vagy a kedvesebbek válasza : is menjen a p...a, vagy a jó k...a anyjába. Ja, ha ez elég indok, akkor sok mindent megtehetnek még.

Pl.: nem kell sorban állni a pénztárnál, menjenek ki fizetés nélkül, mert ez is időtakarékos.

Sőt! Ha mégis fizetne, akkor nyugodtan tolakodjon előre, gázoljon át mindenkin! Ez a példa csak az iratlan szabályról szól, s lám ezt betartják.

Nézzen magába mindenki és szégyellje el magát, mert ugyanezek az emberek elvárják az élet más területein a szabályok, rendeletek,törvények betartását velük szemben.

Vitát nem akarok gerjeszteni, mert nincs miről. Ott a tábla!!!!

 

 

2011. 06. 27. 10:41

Szombat délután az utcában sétáltam, érdekes esetet láttam.

Fekete Toyota combi ( talán Avensis) egy párral  kb. 50-60 km-es sebességgel érkezik Bugac felől , egy másik  pár  haza érkezik vagy távozik otthonról.

Az ott lakó pár férfi tagja széttárt karokkal :" Ésszel közlekedj légyszíves! "

Erre a kocsi lassít, majd a volán mögött ülő pasas egyszerű kérdése :" Mi van?"

Közben az autó az ott lakó pár hölgy tagjához gurult közelebb, így a hölgy válaszolt neki normál hangnemben, szinte kérlelően: " Normálisan menjél, mit csinálsz ha egy gyerek jön ki az útra?"

A toyotás az előzőnél is egyszerűbb válasza, a távolodó autó ablakából : " Nyald ki a seggem!"  Majd kövér gáz és az érkező tempóban tovább robogás.

A kocsi anyósülésén ülő hölgy is recsegett valamit, de azt sajnos nem hallottam.

A fekete Toyota - melynek a rendszáma LR betűkkel kezdődött - vezetőjének csak gratulálni tudok az igazi surmó viselkedéséhez!

Ha nem látom az esetet nem hiszem el, egyszerűen döbbenet volt a szabályszegő viselkedése.

2011. 05. 27. 15:27

soha nem értettem, hogy az ott lakók miért nem parkolnak egyszerre ki az utcára, egyből lassulna a forgalom.

2011. 05. 27. 9:16

Sebesség korlátozás kemerás ellenőrzése

 

Ilyen kamerás ellenőrzésre volt egy levél pár évvel ezelőtt. Kb 3 és fél  évvel ezelőtt íródott , talán szeptemberi vagy októberi dátummal. Az állt benne , hogy a behajtást ellenőrző kamerarendszert fognak felszerelni és az illetéktelen behajtókkal szemben eljárás indul, a kamerák már beszerzés alatt állnak és még az év végén felszerelésre kerül , pecsét, aláírás. Megjegyzem kamerának még nyoma sincs.

 

Egyoldaluan korlátozni valamit észszerűség és célszerűség nélkül, az a közlekedésben is diktatura és nem demokrácia.

 

A városba érkező kirándulók jelentős része megfordul az utcában , természetesen gyalogosan, mert megy a Bazilikához, vagy jön a Bazilikától leggyakrabban a Macskalépcső igénybevételével. A Macskalépcsőt elhagyva egyből az úttestre érkeznek minden előzetes figyelmeztetés ,  korlát , az úttestre kilátást biztosító lehetőség nélkül. Az autós aki az úton közlekedik , amelyet az ott lévő házak egy autó közlekedésére tesznek alkalmassá, szintén 0 felé konvergáló kilátással bír a Macskalépcsőre. Azt talán nem kell részleteznem, hogy milyen kimenetele lehet , jelen körülmények között, egy kirándulásba belefeledkezett gyermek úttestre történő kiszaladásakor. Heti, havi rendszerességgel látni olyan eseteket, amikor a másodperc tört részén múlik a tragédia...

Az utcában nincs járda, az autók egyes helyeken 80-100 cm távolságra robognak a házaktól, annak ablakaitól, bejáratától. Azoktól a bejáratoktól amelyekből a házat elhagyva , járda híján , szintén az úttestre kénytelenek kilépni a lakók, beteg nagymamástól, kisgyermekestől, mindenestől.

Az utcában a házak átlag életkora 100-200 év körül mozog. Az utca történelmi jellegét fenntartva felújításkor macskakő burkolatott kapott, azt nagyjából tudjok, hogy autóval való közlekedéskor az ilyen burkolat milyen rezonanciát okoz az aszfaltburkolattal szemben. A házakat , már a koruknál fogva sem arra tervezték, hogy 1-2 vagy akár 3 tonnás autók 80-100 centis távolságban, macskakövön robogjanak mellettük. Mert a Behajtani Tilos tábla mellett van egy kék négyzet tábla is, mely a lakó- pihenő övezetet jelöl, ez a tábla az átmenőforgalm tiltásán kívül , 20 km/h maximális sebességet ír elő. Nos ezt is nagyívben lesajnálják és simán hajtanak 50-60 vagy akár 70 km/h-val. Mégeszer mondom egy járda nélküli utcában....

Nagyjából ez áll szemben azzal, hogy a gyereket Bugacról iskolába kell vinni vagy a városba kell menni úgy, hogy két ilyen mértékű forgalomra tervezett útvonal áll rendelkezésre.

 

-Sok még a kérdés, mielőtt a bűntetés eszközéhez nyulnék.-

 

A probléma jónéhány éve fennáll, a táblák teljesen egyértelműek, ennek ellenére még nem hallottam olyat, hogy valakit is megbüntettek volna a tilosban járás miatt vagy a tilosban száguldozás miatt. A házad repedéseinek javításra elköltött x tíz- százezredik forint után vagy az életedért végrehajtott sokadik ugrás után kíváncsi lennék, hogy milyen eszközhöz nyúlnál.

2011. 05. 27. 8:12

Mindez szép és jó. Igazatok is van 90%-ban. De... !

Ki gondolta oda azt a közlekedési rendet ? Talán az ott lakók ?/mert nekik ez nagyon megfelel ! Én is szívesen venném, ha házam előtt nem furikáznának annyian./

Hány %-ban észszerű a jelen állapot ? /Kifogásokat mindig lehet találni !/

Nem volna célszerű egyirányusítani ? /Sokaknak(az ott lakók közül) a kerülők miatt többet kellene autózni. Ez másutt is probléma a jelen forgalmi rend kapcsán. Ezek szerint ezen rend miatt is lehet probléma, ha a nem ottlakók is használják./

Sebesség korlátozás kemerás ellenőrzése, vagy "fekvő-rendőr" többszöri ismétlésével nem oldható meg a száguldozási probléma ?

 

Nem vagyok érdekelt az ottani közlekedésben, de sok kérdés kavarog ilyenkor az ember fejében. Egyoldaluan korlátozni valamit észszerűség és célszerűség nélkül, az a közlekedésben is diktatura és nem demokrácia. Volt e forgalomszámlálás ? Hány autóról van szó ? Megkérdezték-e az arra közlekedőket, hogy miért ezt az utvonalat használja ? 

-Sok még a kérdés, mielőtt a bűntetés eszközéhez nyulnék.-

2011. 05. 26. 21:07

Valamikor ott laktam, és tudom, hogy a keresztmetszete miatt igen szűk az utca! Régen jártam már arra, és ha tényleg ott a tábla, akkor bizony büntetni kell, ha másként nem megy! Sőt a forgalom elől mechanikusan, de közüzemi autóknak feloldhatóan, kell a forgalmat megakadályozni! Egyébiránt teljesen egyetértek veled,azonban hidd el a felsorolt városban is pontosan így viselkednek az ott lakók! Az idegenek meg itt sem igen szegnek szabályt!