A ház titka
2011. máj. 25.

<p>A Víziváros utcáin sétálók nem is sejtik micsoda varázslatos hangulat várja a Pázmány Péter utca 7. szám kék kapuján bemerészkedő vendégeket.</p>

Még egy év sem telt el azóta, hogy megnyitotta kapuit a Kaleidoszkóp Ház, máris az esztergomi művészeti élet egyik kiemelkedő otthonává vált.

Május 13 óta Simon Edina és Surman Edit keramikusok kiállításának ad helyet a Ház szinte egésze. Mint a látogatóknak az egyből feltűnik, a Ház szinte egésze kiállítóteremmé vált a két művész által. Minden fal és szoba egybeolvad a kiállított műtárgyakkal, szerves egészet alkotva a ház minden szegletével.

A két művész kiállítását Tétényi Éva polgármester rövid köszöntője után Dus Polett rádiós, zenész nyitotta meg, aki egy indonéz hangszeren, genderen játszva egy indonéz mesét mondott el.

A kiállítás kerámia madarai és virágai a ház újjászületését jelképezték, hiszen a Ház kívülről is megújul, remélhetőleg tényleg egy alternatív kultúrházzá alakul rövidesen, felpezsdítve a város kulturális életét.

A kerámiákkal párhuzamosan Fényképkiállítás is látható „Kaleidoszkóp” címmel az Esztergomi Kaleidoszkóp Házban, mely az Esztergomi Fotóklub és Vizuális Műhely tagjainak alkotásaiból nyújt korántsem teljes válogatást.

A Fotóklub tagjai azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy teret adjanak az analóg és digitális fotográfia művelőinek egyaránt, különös tekintettel arra, hogy a Kaleidoszkóp Ház állandó publikálási lehetőséget ajánlott a Fotóklub alkotóinak.

A klub jelenleg 14 tagot és 1 tiszteletbeli tagot számlál, soraiban régi esztergomi fotósok és fiatal, feltörekvő tehetségek dolgoznak.

A kiállítás megnyitója számos érdeklődőt vonzott a helyszínre, ahol az első tiszteletbeli klubtag, Brezina Zoltán budapesti fotográfus mondta el rövid és célratörő megnyitó beszédét, szakítva azzal a hagyománnyal, mely hasonló esetekben sajnos sokszor teszi próbára a publikum türelmét.

A fényképtárlatot május 29-ig lehet megtekinteni. A Fotóklub minden érdeklődőt és fotózást kedvel amatőrt és szakmabelit vár tagjainak sorába. Klubgyűlés minden csütörtökön 18 órától a Kaleidoszkóp Házban, információt kérni a következő elérhetőségeken lehet: egomfotoklub@freemail.hu, +36-70/223-7747 Az email cím megadása esetén bármely érdeklődőnek rendszeresen értesítést küldünk a Fotóklub programjairól. - mondta el Ruppert Iván a Fotóklub vezetője.

A Kaleidoszkóp Ház weboldala a www.kaleidoszkophaz.hu címen érhető el, akik pedig naprakészek szeretnének lenni a Ház programjaival kapcsolatban, csatlakozzanak facebook-os oldalukhoz.