Megszünteti a gyártást Esztergomban a Habasit
Gazdaság
2011. máj. 25.

<p>Megszünteti a meghajtószíjak és szállítószalagok előállítását a esztergomi gyárában a svájci Habasit, az üzem bezárása 17 fő elbocsátását jelenti – tudta meg szerdán MTI a cégtől független, névtelenséget kérő forrásból. Az üzemben az értesülést nem cáfolták, de közölték, hogy a külföldi tulajdonos utasítására semmilyen felvilágosítást nem adhatnak.</p>

Az MTI információ szerint az anyacég Európa számos, kisebb országában megszünteti a gyártást és vevőit nagyobb központokból, területi képviselők közvetítésével szolgálja ki. A magyar piacot a Habasit Ausztria látja el, egy esztergomi képviselő segítségével.

A Habasit Hungária Kft.-t 1996-ban alapították, majd 2001-ben egy 1.600 négyzetméteres üzemcsarnokba költöztek az esztergomi ipari parkban, ahol 100 millió forintos raktárkészletet is tároltak.

A svájci székhelyű Habasit AG. piacvezető a szállítószalagok és meghajtószíjak előállításában és szerelésében. A cégnek 70 országban van képviselete, 34 leányvállalattal. A cégcsoport világszerte 3.200 embert foglalkoztat, 2009-es forgalmuk meghaladta a 580 millió svájci frankot.

(forrás)