Mozizzunk együtt: A prímszámok magánya
2011. 05. 24. 20:00

Művelődési Ház (volt Zsinagóga)

Ma, május 24-én este 20 órakor vetítjük a Művelődési házban (volt Zsinagóga épülete) a HangyaPass#01rendezvénysorozat első filmjét, amelyre szeretettel hívunk meg minden mozi iránt érdeklődő fiatalt.

Az első filmre nem csak a teljes bérlet vásárlásával, hanem hagyományos jeggyel (ára 800 Ft, mely a későbbi bérlet vételénél 800 forintos kedvezményre jogosít fel) is be lehet ülni. A film előtt nem csak egy díjnyertes magyar kisfilmet, hanem három előzetest is levetítünk, melyek segítségével ki lehet választani, hogy a következőekben mely filmalkotások kerüljenek a vászonra. Minden vidéki helyszín(így az esztergomi is) össze van kötve a budapesti fő helyszínnel, ahol vendégként megjelennek azadott filmben közreműködő színészek/rendező, hogy meséljenek a mű születéséről.

Az első film, a Prímszámok magányának rövid tartalma:

Színes, feliratos, olasz dráma

Paolo Giordano nagysikerű könyvének filmes adaptációja. A prímszámok magánya egy lány és egy fiú, Alice és Mattia életének történetét mutatja be gyermekkoruktól felnőtté válásukig. Sorsuk párhuzamosságát erősíti, hogy mindkettejük gyermekkorát személyes tragédia árnyékolja be,mely tehertől felnőtt korban sem mentesülnek. Kettejük életének alig vannak közös pontjaik, ám végigérezzük, hogy valamiért egy párt alkotnak.

Olyanok ők, mint a matematikában ikerprímeknek nevezett számok: egymás mellett vannak, de egy nem prímszám mindig közöttük áll: valóságosan sosem találkozhatnak, sohasem érinthetik megegymást. Adhat-e számukra valami felmentést az ikerprímszabály alól? Vajon mindnyájan leírhatóak vagyunk matematikai szabályokkal? Zavarba ejtő alkotás két ember egyetemes magányáról és szokatlan baráti-szerelmi kapcsolatáról.

http://www.youtube.com/watch?v=nXxXWk7m8mo

A rendezvénysorozatról további részletek itt: http://szeretgom.hu/content/67819-mozizzunk-ujra-egyutt-esztergomban