Bővebben az alsóházról
2011. máj. 20.

<p>Terveink szerint, 2011. május 30-án, hétfőn 18 órakor a Vármegyeháza Dísztermében két napirendi ponttal és interpellációkkal megkezdi nyilvános munkáját az Alsóház.</p>

Terveink szerint, 2011. május 30-án, hétfőn 18 órakor a Vármegyeháza Dísztermében két napirendi ponttal és interpellációkkal megkezdi nyilvános munkáját az Alsóház.

 

A helyszín egyelőre kérdéses!

 

Az Alsóház a Tagozataiban – a jelenlegi bizottságok mintájára – szakértői csoportokat hoz létre, azzal a szándékkal, hogy segítse Esztergom demokratikus működését.

 

Javaslatunk, hogy az Alsóház 17 fős maradjon.  A grémium tagjai, anyagot kapnak a jövő héten. Tíz főt adnak az önkormányzati választások másodiknak vagy harmadiknak befutók. A 10-ből 7 második helyezett igent mondott, Manga Gyula és Harvay Péter koordinátorok még tovább egyeztetnek. Péntek Tamás is vállalja az aktív munkát, de a mögötte végzőkkel tárgyal és kéri őket a Tagozatban szakértői munkára.

Az Alsóházat egy-egy fővel, Esztergom-Kertváros és Pilisszentlélek tovább erősíti. Fizel Józsefet megismerhette mindenki, Pilisszentlélek agilis lokálpatriótája is bemutatkozik 30-án.

Nyíri Attila (MSZP) jelen volt az alakuláson, mint második, Batyikné Csőke Ágnes (LMP) csak azért nem vett részt, mert nem tudta áttenni kötelezettségét. A Jobbik sem zárkózott el semmitől, Stámusz Andrea is jelen volt május 16-án.

 

A KDNP részéről Mészáros János helyi elnök is jelezte, részt szeretnének venni a munkában. Szervezőink vele is tárgyalnak.

 

A városi Fidesz elnöke is levelet kapott, amire eddig nem válaszoltak. Amennyiben továbbra sem tisztelnek meg bennünket válaszukkal, tudunk olyan esztergomi Fideszesekről, akik szívesen együttműködnének a többséggel!

 

Levelünk az alábbi linken olvasható: http://civilhetes.blogspot.com/2011/05/fidesz-esztergomi-szervezete-steindl.html

 

Hajrá Esztergom, Hajrá Magyarok!

 

 

2011. május 20.

 

 

Haladó Esztergom

SEJT civil szerveződés