Ismét a kormányhivatal előtt Esztergom ügye. Folytatás a Parlamentben

Ismét a kormányhivatal előtt Esztergom ügye. Folytatás a Parlamentben

2011. 05. 20. 12:28

Sajnos az mára egyértelművé vált, hogy jelen testület azt a jogi kiskaput használja ki, hogy bár törvénytelen módon alkot "határozatokat" és "rendeleteket",  majd ezeket szintén törvénytelen módon hirdetik ki, és mégis, ezeket a "döntéseket" csak az Alkotmánybíróság hatálytalaníthatja (na meg persze maga a testület). Ez pedig éveket jelenthet alapesetben.

Ezért a Jobbik  törvényjavaslatot fog előterjeszteni a Parlamentben, melynek lényege az lesz, hogy  a Kormányhivatal, ha kimondja a törvénysértést, függeszthesse fel a szerinte törvénysértő rendeleteket addig is amíg a bíróság vagy az Alkotmány bíróság meg nem semmisíti azt.

Továbbá kérni fogjuk az illetékeseket, hogy a további jogsértések, valamint várható perek megelőzése érdekében kérje az Alkotmánybíróság soron kívüli döntését az üggyel kapcsolatban.

A mai beadványunk szövege:

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Főosztály

Tisztelt Főosztályvezető Asszony!


Azzal a kéréssel fordulunk az eljáró hivatalhoz, hogy törvényességi észrevételeiket megtenni szíveskedjenek az alábbiakkal kapcsolatosan:

 

A Fidesz frakció a 2011. április 12-ei alkotmányellenes „testületi ülése” után, ismét alkotmányellenes „testületi ülést” tartott 2011. május 19-én 18 órától. A testületi ülést egy hosszabb szünet elrendelése után május 20-án 9 órára hívta össze ismét Steindl Balázs a helyi Fidesz frakcióvezetője és levezette azt. A Fidesz frakció azt a törvényi hibát használja ki, hogy a törvénysértő keretek között elfogadott és kihirdetett rendeletek mindaddig hatályban vannak, míg a képviselő-testület vagy az Alkotmánybíróság vissza nem vonja azokat.
Ezek alapján az április 12-én  alkotmányellenesen levezetett testületi ülésen elfogadott, majd a jegyző által kihirdetett Fidesz frakció által módosított SZMSZ hatályos, mely szerint Steindl Balázs is levezetheti az ülést a polgármester tartós akadályoztatása esetén. A polgármester asszony azonban nem tartós akadályoztatást jelentett be, hanem polgári engedetlenségre hivatkozva nem vezette le a testületi ülést, mivel nem kíván asszisztálni egy alkotmányellenesen működő testületben.
A Kormányhivatal törvényességi felhívásában  utasította a képviselő- testületet, hogy a törvényes állapotot 2011. május 20-ig állítsa vissza.  A  Fidesz frakciónak szándékában sem állt eleget tenni a Kormányhivatal törvényességi felhívásában foglaltaknak, mivel a tárgyalásra kerülő 60 napirendi pont között nem szerepelt az alkotmányellenes határozatok, rendeletek visszavonása, sőt a jogellenes keretek között elfogadott és kihirdetett reorganizációs programot még módosították is. A Fidesz frakció sorozatos törvénysértést követ el azzal, hogy már második alkalommal nem az arra illetékes személy, a polgármester vezeti le a testületi üléseket. Az alkotmányellenes testületi üléseken rendeleteket, határozatokat fogadnak el, melyek eredményeképpen rengeteg érvénytelen szerződés fog létrejönni. Ezek a szerződések támadhatóak lesznek, számtalan polgári per, kártérítés per elé néz a város.

 

Kérjük a Tisztelt Kormányhivatalt, hogy törvényességi észrevételeit szíveskedjék megtenni az ismételten jogellenesen levezetett testületi üléssel kapcsolatosan, valamint a hatályban maradt törvénytelenül akotott rendeletekkel, határozatokkal kapcsolatban hivatalból szíveskedjen az eljáró bírósághoz illetve az alkotmánybírósághoz fordulni.
Köszönettel:
Stámusz Andrea sk.  és Zentai Plajner Zsolt sk.

2011. 05. 21. 18:36

Ebből szerintem nem lesz semmi. Még azt is eltudom képzelni,hogy kitüntetésre terjesztik fel mivel betegen is eleget tesz

azoknak az elvárásoknak amit a fityesz frakció támaszt felé! Ha aláírásával kihirdeti a hozott döntéseket és ne adj isten

tévedett, majd az Alkotmánybíróság négy öt év elteltével helyére teszi a kérdést. Ez aztán a jog rendeltetésszerű

alkalmazása!.

2011. 05. 21. 17:13

"Kérem Önt erről az esetről tájékoztassa Budai Gyula közpénzek felhasználását vizsgáló elszámoltatási kormánybiztost."
Igeeen:
B.Gy. kijelentette már hogy ő nem kompetens /csak eseteleg im.../, mert őt az előző kormányzati ciklus ügyeinek / MSZP-s ügyeinek / a kivizsgálására "hatalmazták fel !

2011. 05. 21. 13:50

Tisztelt Kormányhivatal ! Tájékoztatom Önöket, hogy Esztergom város jegyzőjének tevékenysége táppénzcsalásnak vélelmezhető, hisz az orvostudomány jelenlegi állása szerint olyan betegség nincs amely lehetetlenné teszi a napi munkavégzést oly módon, hogy  a tünetek meghatározott napokon nem jelentkezve lehetővé teszik a munkavégzést, mely során a jegyző törvénysértő módon hirdet ki törvénytelenül meghozott helyi rendeleteket. A bejelentést az egészségbiztosítási pénztárhoz bejelenteni nem szükséges, hiszen Önök felügyelik januártól . Tisztelt orvos kolléga! A fenn leírt eset sajnos Rád is vonatkozik, aki vélhetően törvénytelenül táppénzen tartod a jegyzőt, megítélésem szerint ez a közpénzekkel történő visszaélés, amelyt  a köznyelv táppénzcsalásnak hív ! Tisztelt Tétényi Éva! Kérem Önt erről az esetről tájékoztassa Budai Gyula közpénzek felhasználását vizsgáló elszámoltatási kormánybiztost.

2011. 05. 20. 23:53

Orbán nem a megoldás.

Hanem a probléma maga.

2011. 05. 20. 20:42

Furcsa memóriátok van. Gyurcsány és a szoci bagázs 8 év alatt porba döntötte az országot. Nem mondom, hogy most Orbánék mindent jól csinálnak (pláne amit Esztergommal tesznek, na az undorító), de azért az elmúlt 8 évre visszatekintve, mindenképp ők voltak a jobb választás. Meggyes meg nem orbáni, hanem inkább gyurcsányi mintát képvisel. Ugyanúgy eladósította a várost, mint ők az országot stbstbstb....

2011. 05. 20. 17:44

A fidess lassan mindenkitől elvesz, nem kicsit, sokat. Minden réteg keményen meg fogja érezni az elvonásokat. Aki meg azzal jön, hogy: "a nincsből nem lehet, sok az ingyen élő,..." az szálljon magába! Huszonéves takonyszar fidess jugendeket neveznek ki vezérigazgatónak, államtitkárnak milliós fizetésekért. Na, elmennek a pics@ba!

2011. 05. 20. 17:08

Uram irgalmazz ? Mire föl ?

Keresztényi bocsánatot csak úgy kaphat, ha az okozott kárt megtéríti/k/. Különben csak hókusz-pókusz az egész !

 

2011. 05. 20. 16:06

"Itt nem lesz jogállam, míg FIDESZ uralom van."

Igen én is így gondolom.De előbb vagy utóbb bukni fognak.

Remélem, hogy csak az Istennél fohászkodhatnak majd kegyelemért.

Itt a földön kell megkapniuk méltó büntetésüket,és hiszem, hogy meg is kapják.

Én már a fidesz hatalomra jutása elött megmondtam,hogy

URAM IRGALMAZZ, KRISZTUS KEGYELMEZZ helyett eljön az idő, amikor

fidesz irgalmazz, fidesz kegyelmezz időszak következik.

Mivel a viktorunk Istennek képzeli magát,a komisszárjai mindent megtehetnek!

Így még sok sok, ártatlan családokat fognak tönkretenni és elüldözni a MI HAZÁNKBÓL!

De  tudom a ma után a holnap jön,és ők sem tudhatják mit hoz a holnap!

Csak remélni akarom, hogy megveri őket az ISTEN!!!!!!!!!!

2011. 05. 20. 13:58

Bocs! De tévedsz! Esztergom pontosan olyan, mint a "fideszmagyarország", ahol lehet kordont bontani, törvénytelenségre bíztatni (oszt' jónapot!), visszafele törvénykezni, szerzett jogokat elvenni, nyugdíjvagyont rekvirálni, alkotmányt toldozni-foldozni, törvényeket, sőt alkotmányt is módosítani egyéni képviselői indítványra, hogy ne kelljen egyeztetni és hatástanulmányokkal szarakodni. (60 napirendi pontos testületi ülést összehívni úgy, hogy a napirendekből csak a törvénysértő rendeletek visszavonását "kifelejteni".) Ne legyenek illúzióitok! Itt nem lesz jogállam, míg FIDESZ uralom van.

2011. 05. 20. 13:34

Esztergom mától nem része Magyarországnak.

Esztergom mától nem része a magyar jogrendszernek.

Esztergomban mától bármilyen bűncselekmény elkövethető jogkövetkezmény nélkül.

Ez a fideSS üzenete.

 

Mennyit tudhat, milyen zsarolási pozíciója lehet ennek az elmebetegnek, hogy a teljes fideSSt inkább bedöntik miatta?

 

Szánalmas beszari vagy orbán, nem mersz rendet tenni a talpnyaló veszett kutyáid között. Ez lesz a veszted. Már takarítják neked a gyurcsánnyal közös cellát.

2011. 05. 20. 13:19

Az 1998-2002, ill. a 2002-2010 közötti évek tapasztalatait figyelembe véve szerintem józan ésszel senki sem számíthatott sok jóra tőlük.

2011. 05. 20. 13:16

Szerintem az egész úgy szar,ahogy van!Nem véletlenül tartott a paraszt a nadrágos emberektől.Tudnának véletlenül úgy törvényt hozni,hogy azt alaposan körbenézték/ami elvárható/Vagy rendelésre építik  be a kiskapukat?!Én az utóbbira szavazok.Ha már az Orbán is leszarja az Alkotmánybíróságot,sok jóra nem számíthatunk a regnálásuk alatt.

2011. 05. 20. 12:51

Ennek csak egy oka van: Magyarország-2011-Fidesz-Korlátlan hatalom

2011. 05. 20. 12:38

Szerintem alapos a gyanú arra is, hogy a jegyző hivatali visszaélést követett el amikor a törvénysértő rendeletet kihirdette (kötelessége jelezni a törvénysértést, ha ezt elmulasztja, sőt figyelmen kívül hagyva hirdet ki törvénysértő rendeleteket, az bűncselekmény). A Be. szerint:

129. § (1) Az előzetes letartóztatás a terhelt személyi szabadságának bírói elvonása a jogerős ügydöntő határozat meghozatala előtt.

(2) A terhelt előzetes letartóztatásának szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt folytatott eljárásban, és akkor van helye, ha

d) megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt vagy előkészített bűncselekményt véghezvinné, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Nem nagyon látom be, hogy feljelentés esetén, erre hivatkozva miért ne helyeznék a jegyzőt azonnal előzetes letartóztatásba.