Megalakul az "Alsóház"!

Megalakul az "Alsóház"!

2011. 05. 14. 11:33

2011. május 16.-án  hétfőn, megalakul az Árnyéktestület!

Tisztelt Esztergomi lakosok!

2011. május 16-án hétfőn, 18 órakor a Vármegyeháza Dísztermében megalakul a 15 fős "Árnyéktestület", vagy, ahogy Tétényi Éva fogalmazott a rádióban az "Alsóház".
Polgármester asszony mondja a megnyitó beszédet.
Mindenkit szeretettel várunk!


ADJÁTOK TOVÁBB!


Köszönjük!

2011. 05. 16. 14:39

Úgy bizony. Nem gittegyleteket kell most létrehozni, arra 4 évig még lesz időnk. Itt és most Esztergomban, minden írástudónak azon kell lenni minden erejével, hogy mindazok a félrevezetettek, megtévesztettek, jó szándékú dezinformáltak, akik még mindig Meggyes Tamást támogatják, vagy legalább is nem állnak Tétényi Éva mellett, értesüljenek valamilyen módon a város jelenlegi gazdásági, morális, és politikai helyzetéről. Legyenek tisztában azzal, de legalább is értsék meg, hogy itt m1es és csapata az, aki le akarja rombolni a várost saját érdekében, elkótyavetyélni a város vagyonát, megnyuvasztani annak lakosságát, hogy aztán mindezt rákenhesse Tétényi Évára.

De a bűne nem csak ennyi.

LEGNAGYOBB BŰNE AZ, HOGY EZT A KATASZTRÓFÁT M1ES TAMÁS HOZTA LÉTRE AZ ELŐZŐ TESTÜLETÉVEL KARÖLTVE. SENKI MÁS NEM FELELŐS EZÉRT CSAK IS ŐK SENKI MÁS.

És ami megtörténhet Esztergomban, az működik, az meg fog történni az országban is, mert akkor ott is működik.

http://szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2011_05_15__zQfm

Na ennyit a pártokról.

2011. 05. 16. 11:01

Mindenki értse:

Valamit tenni kell végre.  Munkával. Tétényi Évát elakarják mozdítani a helyéről, Esztergomban akarják meg mutatni milyen az ő "demokráciájuk"!  Nem látjátok?

Meddig akartok várni?

ÉBRESZTŐ!

Hajrá Esztergom, Hajrá- ÖSSZEFOGVA-Magyarok!

2011. 05. 16. 10:56

Jó kezdeményezés! Alapelv: Mindent szabad, amit a törvény nem tilt, szabad a társulás, szavazni, népszavazni, választást tartani, szervezetet létrehozni, stb. Nem szabad polgári engedetlenségről, zéró toleranciáról, stb., beszélni, azt csinálni kell, anélkül, hogy egy szóval is megemlítenénk! Mindenféle magasabb dolgokra, alkotmányra, ENSZ alapokmányra, Helsinki egyezményre, EU kartára, Bibliára, a nemzetre, demokráciára kell hivatkozni, ezekből minden kimagyarázható. A jelenlegi törvényes testület alkotmány szerint illegitim, mivel egy kisebbségi legitimitású csoport szerezte meg a teljhatalmat, ez pedig alkotmányellenes. Törvényes, de alkotmányellenes szlogent kell mantrázni, azzal hogy az alkotmány magasabb rendűsége alapján mi az alkotmányt ismerjük el, nem az alacsonyabb rendű választási törvényt. És végül, nem kell sokat okoskodni, rövid előre gyártott tőmondatok, ők ettől rettegnek, mert abból ért a nép!

2011. 05. 16. 10:54

A választ a polgármester asszonyunk is megfogja adni. Valószínűleg az elképzeléseinkkel találkozni fog a szándéka! Este 18 órakor mergtudjuk megnyító beszédéből.

...

2011. 05. 16. 10:28

Kedves csíkos inges, MczJ és a többi bíráló!

Bizonyára zsebetekben a bölcsek kövével és a jövőbelátás képességével felvértezve mondjátok itt meg előre a frankót egy új kezdeményezésről. Tájékozatlanságotok biztos tudatában degradáljátok már a megszületése előtt.

kik vagytok Ti? Valami csodalények? Készséggel elhiszem, csak akkor hol voltatok a választások előtt, miért nem tudtatok már ott mindent előre, miért nem figyelmeztettetek mindenkit? (és most pls. kíméljetek meg attól, hogy elkezditek a régi nótát, hogy Ti már akkor is mondtátok...csak senki sem hallgatot rátok...) (mert akkor kérdezem, hogy ilyen képességű emeberek miért nem szereztek eddig olyan befolyást és dominanciát, hogy elhitték volna nekik első szóra)

 

ESÉLY, így hívják a demokratikus emberek kelléktárának egyik legalapvetőbb elemét, mielőtt véleményemmel sárba tipornék egy kezdeményezést, anélkül, hogy bármit tudnék róla, megadom az abban tevékenykedő embereknek a tiszteletet, az esélyt a bizonyításra, talán pont azt akarják csinálni amit én gondolok, hogy csinálni kellene. Amennyiben esetleg mégis szuperek vagytok, szuperképességetek karosszékből való alaptalan kritikára történő elfecsérlése helyett, adjatok tanácsokat, ötletet egy végső elkeseredésben született egyfajta összefogás megsegítésére!

 

Tehát végső szóként: szakadék tátong az okosság és az okoskodás között.

Iridium

2011. 05. 15. 22:24

Azt kellene tisztázni, hogy pontosan milyen jogokkal szeretne rendelkezni ez a testület vagy mi. Milyen feladatokat látna el, mihez van joga egy ilyen szerveződésnek, ill. a legfontosabb, legitim-e egy ilyen testület a város élén (mert gondolom oda szerveződik)? Nagyon sok a megválaszolatlan kérdés, legtöbben azt sem tudják, hogy ez most mire is lesz jó (azaz mihez lesz joga a tagoknak a jelenlegi érvényes jogszabályok szerint) és kik lesznek a tagjai?

Talán illő lenne válaszokat is kapnunk, mielőtt kapunk egy újabb nyaklevest, vagy a ló túloldalára esünk át...

Itt van ez a soknak tűnő információ, de mégse tud senki semmit.

2011. 05. 15. 21:36

Alsóház lesz, ami egyenlő az Árnyéktestülettel. Alulról jövő gondolat találkozott Tétényi Éva javaslatvával. Úgy tudom van erről anyag, de még nem látom kint. Pedig ismét biztos beküldték. Sok a talány, meg az aknamunka. Itt is.

Ez ellen az a javaslat lett elfogadva, hogy az önkormányzati választásokon második helyen végzett emberek lesznek felkérve! Ezt a rendszert értse meg és fogja fel mindenki! Tagozatok is alakulnak, amelyek a nem müködő bizottságoknál komolyabb munkát végezhetnek!

Aki dolgozni akar, odafér a munkához. Akinek meg csak a szája jár meg akadékoskodik, az játssza tovább a sértődöttet. De miért is, mire fel?

Nézzük már előre.

( Elnézést az ékezetekért, telefonról írtam.)

 

Hajrá Esztergom, Hajrá Magyarok!

 

Kovács Géza

2011. 05. 15. 18:30

Szia Jenő,

 

Véleményeddel maximálisan egyetértek, aki a demokráciát képviseli annak úgy is kell eljárnia! Az eddigi irányt helyesnek tartottam, ez a "megoldás" már másról szól.

Remélem utcánk körzetében indulsz a következő, sajnos tényleg nem a belátható közeljövőben megtartandó választáson!

 

Minden a város érdekében dolgozó demokratának eredményes munkát kívánok!  

2011. 05. 15. 14:16

Ok, megalakul ez az árnyéktestület. Ezeknek a személyeknek milyen rálátásuk is van az önkormányzati munkára és mihez értenek, mi a szakterületük? Miben tudnak többet a mostaniaknál, a Fidesz frakciónál?

 

Én mielőtt véleményt alkotnék egy ilyen szerveződésről, tisztán szeretnék látni.

Pl. szeretnék egy listát nevekkel és a hozzájuk tartozó szakterületekkel. Azt is szeretném megtudni kik jelölték ki ezeket a személyeket.

 

Mivel olyan kort élünk, ahol a jóindulat, vagy a jó szándék az igencsak kevés szakértelem, tudás nélkül!

(Nekem nagyon elegem van az elmúlt évtizedek dilettáns és alulképzett ideológiára támaszkodó politikusaiból.)

 

Tehát kedves Kriszti03, várom a neveket és a szakterületeket!

 

Továbbá szeretném megtudni az „árnyéktestületnek” véleményét a jelenlegi legfontosabb helyzetről, az adóság rendezésről! Mi az álláspontjuk? Hol és miben tudják segíteni ezen a téren városunkat?

 

 

2011. 05. 15. 10:56

Ajánlott olvasmány: Mozgó Világ májusi szám. A fele Esztergomról szól.

2011. 05. 15. 10:13

Nehéz valamiről úgy véleményt mondani , hogy nem tudjuk mi is az amiről véleményt alkotunk.

Most egy picit ilyen helyzetben vagyok.

Olvastam, a cikkben hogy „árnyéktestület” illetve „alsóház”.  Azon kívül, hogy jó lenne eldönteni most akkor melyikről is van szó, nekem még lennének kérdéseim és bevallom  vannak aggályaim:

  • Kik és milyen felhatalmazás alapján alkotják bármelyik csoportot?
    Én például tegnap kaptam telefonhívást ezzel kapcsolatban, de közös megbeszélés, egyeztetés még ez eddig az ügyben nem volt. ( Vagy minket nem hívtak meg rá).
  • Ha nem legitim a „testület” akkor a döntései sem lesznek azok.
  • Mivel nincs döntési jogkőr, ezért  nincs tényleges felelősség a döntésekkel kapcsolatban, illetve a döntéseknek sincsenek következményeik.
  • Mi a tényleges cél? Bebizonyítani, hogy van egy „testület” ami együtt tud dönteni? Szerintem ez hamis illúzió, hiszen nincs felelősség, úgy pedig könnyű dönteni.

Azzal egyet értek, hogy a különböző szervezeteknek szabad és kell is egyeztetni. Erre mindig és majdnem mindenkivel készek vagyunk és voltunk is. Vitákon is szívesen részt veszünk, ha hívnak.

Most viszont fontosabb feladatink vannak. Mégpedig a szabályosan megválasztott testület kapcsán. Mondjuk fel kellene oszlattatni ezt a testületet!  Ehhez pedig összefogás kell. Nem is kicsi. Na és kitartás, valamint fegyelmezett együttműködés.

Sajnos megint azt látom, hogy vannak akik már az osztozkodáson törik a fejüket. Az ellenfél még le sincs győzve, de vannak akik már a „székeiken” osztozkodnak. Az előrehozott választásokat előbb el kell érni, ki kell verni a kormányból. majd csak utána van értelme arról beszélni ki és hol indul!

Nem jó ezt látni. Mert így nemhogy háborút de még egy ütközetet sem lehet megnyerni.

De szeretném ha most csalódnék és tényleg meggyőznének, hogy van értelme és célja ennek a dolognak.

Mi viszont addig is tesszük a dolgunkat, mert célunk a város érdekében a jelenlegi törvénysértő testület feloszlatása. Ehhez pedig segítségre lenne szükségünk. Nem árnyéktestületre, hanem tenni akaró és tenni tudó esztergomi polgárokra.

 

Zsolt

2011. 05. 15. 8:28

Tisztelt Fórumozók!

Magyarországon lássuk be rég nincs demokrácia, teljes azz önkényuralom. Nagyon jól pédázzák ezt a kormányhivatal levelei, amelyek szerintem ellentmondásosak. Hiszen az elsőben világosan leírja ülést, csak a polgármester hívhat össze. Valószínűleg L.J. felülről írányítja a kormányhivatalt, védve kebelbarátját.

A másik, azt feltételezni, hogy fideszesek részt vesznek az árnyéktestületben, merő ábránd, hisz azonnal kizárják őket a pártból, volt már erre példa.

Sajnos Esztergom megszívta , de nagyon!!! Ami nagyon fontos most nem szabad egymásnak esni, az önös érdekeket hátrahagyva kell együttműködni. A fidesz alappolitikája, hogy ellentéteket kell szítani, megosztani majd uralkodni. Ezt nem lehet megengedni, mert egyetlen cél van Esztergom megmentése!

2011. 05. 14. 22:13

Zsé !      Nem játszhatunk Tell Villmost , vagy Robin Hoodot . Ebben a helyzetben így látjuk demokratikusnak , és igazságosnak az arányokat .Ha fidesz nem él vele az ő dolga ,mi gondoltunk rájuk . A nevek hétfőn ismertek lesznek .Sajnálatos , de még mindíg nem vesszük komolyan egymást . Az érdekelt személyek be lettek avatva a szervezésbe . de sajnos elutasítás volt a válasz , nem gondolták , hogy a kényszerű ötletből valóság lehet . Az idő nagy úr .Tétlenségnek már nincs helye . A jelenlegiképviselő testületben a fidesz frakció tagjai eljátszották a szerepüket , méltatlanná váltak hogy képviselőként szólítsuk őket . Ha eddíg nem voltak hajlandók a város érdekében együtt dolgozni a kétharmados többséggel megválasztott polgármesterasszonnyal , akkor a város érdekében vannak méltóbb személyek,és alkalmasabbak .Elég volt ! Meghozzuk a döntést hétfőn .

Haladó Eszt . Egyes .

2011. 05. 14. 20:56

Jobb lett volna, ha az első közlemény kerül fel, amit Péter berakott. ( Köszi Kriszta, hogy léptél.)

A két civil főszervező, koordinátor: Manga Gyula és Harvay Péter.

2011. 05. 14. 16:02

Javasoltad, hogy a második helyezettekből álljon az árnyékkormány.

Ötletnek jó. De vajon vállalnák-e ezt a nem könnyű, idegeket nem kímélő

feladatot. Októberben a remény jegyében vállalták talán túl sokan is a

megmérettetést. Most nem vagyok benne biztos, hogy a Napfény

mögött vállalnák az árnyék szerepét. Mert itt az ember már a

saját árnyékát is átlépheti, de más csodában (micsodában?)  már csak

a hit, remény és a szeretet segíthet.

2011. 05. 14. 15:59

Az első kamara népképviseleti elven épül fel, vagyis a nép képviseletét a jogegyenlőség elvén álló választójogi törvény szabályai szerint választott képviselők valósítják meg. (Ez a választójogi törvény a jelenkori demokrácia követelményeinek megfelelően az általános és egyenlő választójogon alapul.)

Az első kamara a választópolgárok érdekeiket tekintve teljes körű és komplex politikai képviseletét valósítja meg, vagyis a képviseletben a választópolgári érdekek megjelenítésére a teljes körűség és az ebből következő összetettség a jellemző. Miután pedig a modern kori parlamentarizmusban a pártok azok, melyek a politika formálás világában teljes körű és komplex politikai program kialakításával az ilyen jellegű képviselet parlamenti betöltésére vállalkoznak, az első kamara a választópolgárok dominánsanpártpolitikai jellegű képviseletét intézményesíti.

Az első kamarával szemben a második kamara a választópolgárok képviseletét valamely egyedileg kiemelt érdek illetőleg érték (érdekek, illetve értékek) alapul vételével valósítja meg.

Felépítésében – a népképviseleti második kamarákat kivéve - a népképviseleti elv vagy egyáltalán nincs jelen, vagy az a kiemelt érdekek, illetve értékek érvényesítéséhez képest csak másodlagos szerepet játszik. A második kamaráknak az előbbiekből következően – a népképviseleti második kamarák kivételével – nem célja a választópolgárok érdekeiket tekintve teljes körű és komplex politikai képviseletének biztosítása, és ezért általában nem pártpolitikai jellegűek, vagy legalábbis a pártpolitikai viszonyok a második kamarákban másodlagossá válnak.

A második kamarák funkciója az általuk kiemelten hordozott érdekek, illetőleg értékek megjelenítésével és hangsúlyozásával a parlamenti döntések kiérleltebbé, megfontoltabbá tétele azáltal, hogy a hordozott érdekek illetve értékek jegyében az első kamara döntései felett kontrollt, illetve az újragondolás kényszerét valósítják meg.

Az első kamara dominánsan pártpolitikai jellegét az általuk hordozott érdekek és értékek hangsúlyozása útján ellensúlyozni tudják, és ezáltal csökkenteni képesek a modern kori parlamentek „pártokrata” jellegét.

A második kamara funkciójának elemzése kapcsán kell utalnunk arra, hogy a második kamara elvi létjogosultsága kérdésében a nézetek - a föderatív jellegű második kamarát kivéve – megoszlanak. (A támogató és ellenző véleményeket az egyes kamarák típusainál röviden érinteni fogjuk.)

Mindenesetre figyelemre méltó a második kamara mellett érvelőknek azon argumentuma, miszerint önmagában rossz, ha akár az egyén, akár egy gyűlés abban a tudatban működik, hogy „magán kívül senkit sem kell megkérdeznie, vagy tekintetbe vennie.

2011. 05. 14. 15:55

Az elképzelés, a pártok: 2-2-2 Fidesz-KDNP, MSZP, Jobbik, 1 LMP.

Illetve 8 független... Közülük sokan másodikok voltak. Az egyeztetések még tartanak!

2011. 05. 14. 12:55

Lesz ez is olyan legitim, mint - az ellenzékiek jelenléte nélküli -  a meggyes-farkació által összehívott testületin a magát valakinek gondoló suszter által aláírt és az összeférhetetlen jegyző által kihirdetett rendeletek. Én már simán el tudok képzelni olyan testületit, ahol minden választott képviselő mögött ott ül az "árnyéka", és szavazáskor szavaz. Aztán összeszámolják a szavazatokat és szavazategyenlőségnél a polgármester szavazata dönt.Nevetés Az "árnyékok" egyébként - szerintem - mindenhol a 2. helyezettek kellene, hogy legyenek.

2011. 05. 14. 12:33

Ez nagyon jó csak valaki modja meg,hogy ez legitim-e és mit lehet vele elérni?

2011. 05. 14. 12:02

Na végre! Most már csak az összetétele kérdéses...