Nagy Szülői Értekezlet a Széchenyi téren

Nagy Szülői Értekezlet a Széchenyi téren

2011. 05. 09. 18:11

2011. május 13-án, pénteken 18 órától Tétényi Éva polgármester „Nagy Szülői Értekezletet” tart a Széchenyi téren.

A szülői értekezlet témája: Esztergom oktatási intézményeinek jövője. A rendezvényre várjuk azokat a szülőket, nagyszülőket, érdeklődőket, akik felelősnek érzik magukat gyermekeik és unokáik sorsáért.

 

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-Kertváros és Pilisszentlélek

polgármestere

2011. 05. 14. 12:57

 a pallos még mindig ott van a városházán!

 

Igaz, hogy "kivirágzott" és nemzetiszín szalaggal van felékesítve. "Ne féljetek!"

2011. 05. 14. 12:46

A volt polgármester tevékenysége eredményes volt. Elültette a félelmet, ami szárba szökkent. A választópolgárok a szavazófülkében kimondták mit szeretnének. A térre nem mernek kimenni, mert a pallos még mindig ott van a városházán!

2011. 05. 12. 19:31

Nehéz ügy ez! Az intézményvezetőket hibáztatni lehet, van benne valami, de kitől mit is várunk! Az óvodavezetők, mind nők 3-7 éves gyerekek között élik az életüket egy tiszta, védett világban. Többen a nyugdíj korhatár közelében vannak, igazából fel sem fogják, hogy ez megtörténhet, Aki egy kicsit is kapisgálja, hogy nagy a baj futkos fűhöz-fához, leveleket írkál és próbálja menteni, ami szerinte menthető. (Szerintem igazából semmi!)Tőlük várjuk el, hogy "karddal" a kezükben rontsanak neki a 11 gátlástalan képviselőnek.

Vagy nézzük az iskolaigazgatókat. Van olyan igazgató, aki maga is egy ketté osztott testület felett írányít, van olyan akinek az egészsége ment rá az eddigi munkára, de persze van olyan is, aki régebben képviselőként maga is megszavazott egy iskolabezárást, a mostani iskolája pedig vergődik, mert áldásos tevékenységének köszönhetően alig van gyereke, vagy a másik aki egyházakhoz futkos, hátha valaki átveszi az iskolája működtetését, más mindenféle adományokat gyűjt és persze van olyan is, aki csak ölbe tett kézzel ül és várja a csodát.

Lehet őket hibáztatni, esetleg megvetni, de egyet leszögezhetünk, most senki sem lenne szívesen a helyükbe. A másik el nem felejthető TÉNY, hogy erről a helyzetről csak a 11 képviselő tehet!!!!!!! Csak azt tudnám egy némelyiknél,- mert némelyiknél tudom-, hogy mivel vitték rá őket erre a sok mocsokságra!

2011. 05. 10. 8:44

Részlet az Európai Unió Alapjogi Chartájából:

14. cikk

Az oktatáshoz való jog

(1)   Mindenkinek joga van az oktatáshoz, valamint a szakképzésben és a továbbképzésben való részvételhez.

(2)   Ez a jog magában foglalja a kötelező oktatásban való ingyenes részvétel lehetőségét.

(3)   Az oktatási intézmények demokratikus elvek figyelembevételével történő alapításának szabadságát, valamint a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani az e jogok és szabadságok gyakorlását szabályozó nemzeti törvényekkel összhangban.

 

Ezt csak azért másoltam ide, hogy mindenki legyen vele tisztában, hogy nem valami extra dologért küzd, amikor azt akarja elérni, hogy a gyermeke megfelelő oktatásban és nevelésben részesülhessen. Persze a diktatúrákban az egyik legfontossabb dolog, hogy a felnövekvő nemzedékekből kiöljék a gondolkodás és önálló véleményalkotás képességét, amihez uralni kell az iskolákat. Ráadásul eközben rettegésben tartják a szülőket, diákokat, hogy lesz-e egyáltalán iskola, ahova járhatnak. Ez is alapeleme a diktatúrának. De a diktatúrához nem elég a diktátor és a kiszolgáló személyzete; tömeg is kell hozzá. Azt kell elérni, hogy ez a tömeg ne alakuljon ki. Lehetőleg mindenki kapjon objektív és részletes tájékoztatást a propaganda mellett (ha már helyette nem tud), hogy aztán a szabad egyének közössége föl tudjon lépni az elnyomással szemben.

2011. 05. 09. 21:08

Most is behúzhatják fülüket, farkukat, de azt nem élik túl! Akkor erkölcsi nullák lettek! Talán ha a zsebükre megy a játék, észhez térnek!

Törölt felhasználó #43

2011. 05. 09. 20:52

A Szent István tönkreverésekor is az volt a gond, hogy minden más suli vezetője, tanári kara behúzta fülét farkát inkább.

2011. 05. 09. 20:52

El kellene mondani a szülőin, azt amit az ügyvéd úr felolvasott ! Had tudja a tisztelt szülő,hogy azért nem jut pénz a gyermek iskolájára,mert az kell pajszertomi,és két volt alpolgármestere házának védelmére!!Esetleg rosszul emlékezem!???Közzé kéne tenni  a város vagyonleltárát!! Honnan lehet ezt letölteni!??

2011. 05. 09. 20:50

A szülők tudnak róla? GONDOLOM MINDEN ISKOLAIGAZGATÓ ÉRTESÍTI A SZÜLŐKET! Esetleg most is a túlélélésre játszanak?

2011. 05. 09. 19:48

Remélem, ott tudok lenni. Meg azt is, hogy lesz eredménye.