Emlékezzünk rájuk!

Emlékezzünk rájuk!

2011. 05. 09. 18:00

Az Esztergomi Lokálpatrióta Egyesület az elhanyagolt zsidó temetőben sírgondozással, majd utána egy szál virágos, egy szál gyertyás tiszteletadással adózik a nyilas-fasiszta
terror áldozatául esett, elhurcolt, és ártatlanul megölt esztergomi polgártársai emlékének,  1944-ben történt összegyűjtésük napján, május 11-én.

Találkozás 17 órakor a kórház főbejárata előtt, kerti szerszámokkal, egy szál virággal, virágcsokorral.
19órakor gyertya, szál virág elhelyezés , csendes megemlékezés a zsinagógánál. Tagjainkat és minden együttérző, emlékezni akaró, nem felejtő polgártársunkat várjuk!

Facebook

2011. 05. 18. 8:32

Ennek az "olajozottsághoz" semmi köze.

Úgy tudom, hogy "Proletárék" minden év május 9-én a "győzelem napját" (azaz a háburú végét) ünnepelik,  és főként arra való hivatkozással tartanak megemlékezést (nagyon helyesen) a zsinagógánál, az emléktáblánál, a szobornál.

A mostani bejegyzés (hír) pedig ettől eltérően, egy 363 nappal korábbi, helyi eseményre történő megemlékezésről szól.

Nyilván Proletárék megemlékezését is érdemes lett volna "közhírré" tenni (de ők nem tették, pedig biztosan többen lettek volna jelen, akár "Lokálpatrióták" közül is), viszont ennek elmaradása miatt nem elegáns egy másik, teljesen eltérő évhez és dátumhoz köthető, helyi megemlékezés kapcsán "nem összefogást" és "nem együttműködést", "olajozatlanságot" emlegetni csak azért, mert azt egy másik egyesület szervezte.

2011. 05. 10. 18:42

Ha nem jössz el az enyémre , én se megyek a tiédre ez egy gyerekes buta dolog , de valami van banne .

Ha komolyan akarjuk venni az együttműködést bizonyos ügyekben , akkor figyeljünk egymásra .

Nagyon nem jó hogy csak az a fontos , amit én képviselek .

Én is ott voltam hétfőn , sokan hiányoztak . Bárhogy kerülgetjük a dolgokat csak egy esélyünk van ,

az összefogás , ha tatszik , ha nem . És ha nem is tetszik egy bizonyos kezdeményezés , az még lehet jó !

2011. 05. 10. 12:15

Nagyon sajnálom, hogy még mindíg nem elég olajozott az együttműködés a városi szervezetek között, mert ha az lenne akkor a Lokálpatrióták is eljöhettek volna hétfőn a zsinagógához emlékezni, és mi akik ott voltunk mennénk 11-én a temetőbe is. Sajnos pont szerdán lesz bejárás egy környezetszennyezéssel kapcsolatban a kesztölci erdőben.Muszály odamenni, mert képesek megint valami szennyezést a nyakunkra hozni, és ezt próbáljuk megakadályozni

Facebook

2011. 05. 09. 20:52

1944 május 11-12. Esztergomban (2008-as bejegyzés)