Bocsánatkérés a szervezés miatt - frissült a Strigonium közleményével
2011. ápr. 19.

<p>Tétényi Éva polgármester sajnálattal tapasztalta, hogy milyen problémát okozott a virágvasárnapi ünnepi szentmise méltó lebonyolításában a Bazilika előtti parkolóból induló kerékpárverseny. Az előre nem jelzett útlezárások miatt sokan nem tudták megközelíteni a Főszékesegyházat. A polgármester hétfőn haladéktalanul utána járt, hogy a Polgármesteri Hivatal követett-e el mulasztást.</p>

Az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület levélben kérte fel a polgármestert a „II. Erste Tour Pilis ’11” elnevezésű országos amatőr kerékpáros bajnoki futam megnyitására. Az egyesület leveléből nem derült ki, hogy milyen mértékű forgalomkorlátozás várható, így Tétényi Éva örömmel fogadta el felkérésüket, mivel a város hírnevét öregbítő jelentős sporteseményről volt szó.

A Bazilika előtti parkoló közterület, annak igénybe vétele csak engedéllyel történhet. A terület viszont nem a Polgármesteri Hivatal, hanem az önállóan gazdálkodó Strigonium Zrt. kezelésében van. Közvetlenül ők jogosultak közterület-foglalási engedély kiadására, amelynek tartalmáról így sem a polgármesternek, sem a Polgármesteri Hivatal munkatársainak nem volt információja és beleszólási lehetősége. Tétényi Éva megdöbbentőnek tartja, hogy az engedély kiadásánál, feltételeinek meghatározásánál a Strigonium Zrt. illetékesei nem vették figyelembe az egyházi ünnepet és a Bazilika megközelíthetőségének biztosítását.

Ezért Tétényi Éva ezúton a Strigonium Zrt. nevében is elnézést kér a történtekért Erdő Péter Bíboros Úrtól, a Főszékesegyház vezetőitől, valamint az Esztergomi vár igazgatójától, bízva abban, hogy a jövőbeni kapcsolatokat nem árnyékolja be ilyen kellemetlenség.

 

 

A Strigonium közleménye

Felháborítónak és méltatlannak tartom, hogy Tétényi Éva fél év után még mindig nem tudja, hogy mire adhat ki engedélyt Ő, illetve mire az önállóan gazdálkodó Strigonium Zrt. A Tétényi Éva által vezetett Polgármesteri Hivatal adott ki úthasználati és közterület foglalási engedélyt a Bazilika előtti térre. A szervezők részéről a Strigonium Zrt-hez mindössze a parkoló helyek ingyenes, parkolási célú használatára érkezett megkeresés. A Strigonium Zrt. parkolási célú használatra adott ki ingyenes engedélyt az érvényes önkormányzati rendeletnek megfelelően. A Strigonium Zrt. nem jogosult közterületek ellenőrzésére, így sem az utak, sem a parkolóhelyeken kívüli közterületek használatára vonatkozó engedélyek kiadására.

Természetesen sajnáljuk a kellemetlenséget, de annak kialakulásáért nem a  Strigonium Zrt., hanem a Tétényi Éva vezette Polgármesteri Hivatal a felelős.

Arany Tamás

vezérigazgató

Strigonium Zrt.

 

 

A Szeretgom kiegészítése:

A polgármesteri hivatalt természetesen a jegyző vezeti, és nem a polgármester. dr. Laczó Bernadett tökéletes alkalmatlanságának újabb tanújele ez az egész mizéria.