Tétényi Éva levele Orbán Viktorhoz

Tétényi Éva levele Orbán Viktorhoz

2011. 04. 09. 18:05

Tétényi Éva és 250 esztergomi a közel 50 km es gyalog túra után átadta a levelet a miniszterelnökség munkatársának.

petíció

Igen tisztelt Miniszterelnök Úr, Esztergom város Díszpolgára!

Tétényi Éva, mint Esztergom, Esztergom-Kertváros és Pilisszentlélek polgármestere fordulok Önhöz. A tavaly októberi önkormányzati választások óta eltelt félévben városunkban politikai patthelyzet alakult ki. A kétharmados fideszes testület nem hajlandó együttműködni a kétharmaddal megválasztott új polgármesterrel. A város súlyos eladósodása miatt elindult adósságrendezési eljárás során olyan válságköltségvetés került megszavazásra, amely a kötelezően ellátandó önkormányzati feladatokat csak részben finanszírozza, ezért a város közszolgáltatásai, intézményeinek működése veszélybe került. A testület munkáját a nemrég megválasztott jegyző sem támogatja, érdemi döntések pedig nem születnek az üléseken. A testületi ülések nyilvánossága bizonyítja, hogy a képviselők nem a választópolgárok többségi akaratát hajtják végre. Az előző városvezetés stílusát, gazdálkodását elutasító népakarat sárba tiprása, hogy a helyi Fidesz-frakció továbbra is Meggyes Tamás pártján áll, és a város érdekeivel ellentétben cselekszik. A KDNP esztergomi szervezete kétszer határolódott el a várost ennyire semmibe vevő magatartástól.

Esztergom a keresztény értékeket szem előtt tartva várja a probléma megoldását. Kéri, hogy Miniszterelnök Úr látogasson el hozzánk, és személyesen tájékozódjon az eseményekről. Legutóbbi megjelenésekor a Szent István Gimnaziumért tüntetőknek megígérte, hogy a város sorsát szívén viseli, s ha teheti, akkor majd segít. A választópolgárok joggal reménykednek abban, hogy Miniszterelnök Úr értékrendje, politikai hitvallása egybecseng kérésünkkel. A Fidesz által meghirdetett megújulás, valamint a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatban is deklarált ,,béke, szabadság és egyetértés” a legfőbb óhajunk. A tarthatatlan helyzet orvoslására előrehozott önkormányzati választás kiírását sürgetjük. Kérem, hogy vizsgálják meg a testület eddigi tevékenységét, a jogszabályok és törvények betartását, valamint a működés biztonságát. Kérésünket több ezer aláírás erősíti meg.

Őszintén remélem, hogy Magyarország ősi fővárosába, az egyház és az államalapítás székhelyére a rendrakás után a nyugalom időszaka köszönt, és ez lesz az a hely, ahol szeretünk élni.

Várom megtisztelő válaszát!

Üdvözlettel: Tétényi Éva, Esztergom város polgármestere

Esztergom, 2011. április 8.

2011. 04. 17. 10:25

Hajrá Magyarország! Hajrá Kubatov Gábor! Hajrá Hugo Chavez! (Éljen Kádár János! Viktor! Viktor! Viktor!) Szép új világ...

2011. 04. 17. 10:11

2011. 04. 14. 9:54

Vajon elgondolkodnak ezen a "királycsinálók" is?

2011. 04. 13. 17:05

Bántó még nekünk is,akik nem vagyunk érdekeltek,hogy a KIRÁLY jelölt OV.nem vette azt a fáradságot,mint régen egy főúr /Ő mint díszpolgár/díszpinty?hogy fogadja az alatvalóit.Ez a felháborító.

2011. 04. 12. 15:39

Fú, ez a cikk is mennyivel viccesebb az orbanizátoron keresztül olvasva:

http://orbanize.com/http://www.szeretgom.hu/content/67436-aki-neveken-gunyolodik-

2011. 04. 12. 15:24

Nade a Szeretgomot nem mindenki szereti Balázs... :)

2011. 04. 12. 14:33

Hát nagyon izgi ez a kis csörtézés, ami napok óta megy. Halvány fogalmam sincs, hogy mi lehet az igazság, nyilván mindkét oldalon van belőle.

De egyébként ha tényleg van valaki Tétényi köreiben, aki piszkálja a szeretgomot, szóval az belegondolt, hogy gyakorlatilag ez az egyetlen feület, ahol nagyobb közönség felé tud "kommunikálni"? Mert egyébként hol máshol?

2011. 04. 12. 9:57

Nincs egy vacak pontom sem, amit odaadhatnék, ezért csak így lájkolom a dumád Vigyor

laxmi

2011. 04. 12. 9:46

Tökéletesen igazad van.

Esztergomban az emberek nem mernek kiállni, és felvállalni a véleményüket. (TISZTELET A KIVÉTELNEK)

Otthon a négy fal között bátrak.

Szégyen, hogy csak ennyien voltunk a téren az indulásnál. Pár száz a nyolcezerből.

A bazilika elött jobban mutatott volna 4-5000 békés tiltakozó.

Sajnos ezért tart itt Esztergom.

2011. 04. 12. 9:18

"Csak úgy tudott győzni (ezzel a kifejezetten lagymatag kampánnyal), hogy senki nem osztotta meg a jelöltségét."

Na menjetek már a picsába, de gyorsan. Én voltam az Éva - általad lagymatagnak minősített - fórumain, még a választások előtt. Nem sok embernek volt akkor vér a pucájában, még annyira sem, hogy elmenjen és exponálja magát. Most meg itt vagytok bátrak...

Pont miattatok olyan Esztergom, amilyen. Annyi gerinc nincs bennetek, mint egy angolnában. Várjátok, hogy valaki kikaparja helyettetek a gesztenyét. Elmenjen helyettetek tüntetni. Vállalja fel helyettetek a konfliktusokat.

Hányingerem van tőletek...

2011. 04. 11. 21:11

Azért egy Horváth Misi + néhány háttérember is tett egy keveset T. Éva győzelméért!!! Kacsintás

Eredeti méret

2011. 04. 11. 19:51

OFF

Ha jól emlékszem egy miniszterelnök már javasolta az elhúzást annak aki másként gondolkodik...

Rosszul emlékszel.

2011. 04. 11. 19:49

Azt azért Évának tisztán kellene látnia, hogy ő jókor és jó időben került a politika színpadára. Csak úgy tudott győzni (ezzel a kifejezetten lagymatag kampánnyal), hogy senki nem osztotta meg a jelöltségét. Nézzük már meg Sitkut hogy szerepelt a körzetében, őt megosztották, pedig nagyon jó jelölt volt!

 

Éva ezt a győzelmet Jánoséknak köszönheti, ők alapozták meg neki. No meg Meggyesnek, mert istennek hitte magát és nem indított háttérből megosztó jelölteket.

Esztergomban a Szeretgom alakította át a közgondolkodást. Az esztergomiak itt tudták csak megütköztetni a véleményüket, itt kaptak információt a városról. A Szeretgom világította meg Meggyesék káros tevékenységét.

 

Nagyon nagy politikai hiba Jánosékat, a Szeretgomot kitúrni a belső körből! Az meg még nagyobb hiba, hogy ha a régi Meggyes féle talpnyalókat maga köré gyűjti. Ő is el akarja zárni magától az információkat, neki is csak a szépet lehet majd elmondani, a hibáit nem?

 

Éva mögött nincs pártszín, így gyorsabban bedarálódik, ha ezen sürgősen nem változtat. Ezek szerint a törésvonalak már megvannak....

 

Még egy, a nép gyorsan felemel a magasba és annál gyorsabban elfelejt!

 

 

2011. 04. 11. 18:57

Odáig már többen eljutottak, hogy Tétényi Éva nem a megoldás, hanem egy probléma... A megoldás véleményem szerint, egy az előző érában le nem járatódott, a város lakói, a Fidesz a KDNP, az egyházak és társadalmi szervezetek egy része által támogtott új polgármester jelölt és képviselő-testület... Jelen politikai konstelláció szerint ez az egyetlen járható útja a sokat próbált városunknak.

2011. 04. 11. 13:53

Kedves Esztergomiak!

 

Orbán Viktor Mihály, Esztergom díszpolgára ma délután az Országgyűlés plenáris ülésén hátat mutatott Tétényi Évának!

Vona Gábor - Esztergomért is hangot emelő - felszólalása alatt elhagyta az üléstermet a köztársasági elnököt helytettesítő, Schmitt Pállal, pedig a Jobbik elnöke még oda is szólt a miniszterelnöknek, hogy talán most illene bennmaradni, ha már itt ül Esztergom polgármestere is.

Az aláírásokat, illetve a petíciót végül Navracsics Tibor vette át.

 

2011. 04. 11. 12:46

Kedves Justice!

Igazán vártam, hogy mikor írsz, te úgy is olyan aktív vagy itt, ha arról van szó, hogy demonstrálni kell, meg lelkileg meggyűrni a tizeket. Nos tehát, amit más topikon már leírtam, itt is leírom: Tétényi Éva határozottan felszólított mindenkit személy szerint és a civil szervezeteket, hogy szervezzenek demonstrációkat, amelyeket a vezetés koordinálni is tudna. Fizel Zoltán is írt arról többször, hogy itt az idő a törvényes, bejentett tüntetésekre a tizek háza előtt akár hetente, stb. Igazából csak négyüknek kellene lemondani, és lelkileg már így is alig bírják a nyomást, egy egész város felháborodását. Tehát még egyszer: uraim, itt a remek alkalom, nem egyszerűen csak írni, hanem cselekedni! Tétényi Éva ezt kérte, ezt akarja, és ahogy mondta, ezt a város közösen kell, hogy tegye, nem ő egyedül.

Kedves Miavecz Jenő!

Azt is mondta Tétényi Éva, hogy ezt nem érte kell tennünk, hanem magunkért. Ezt mondja, és így is cselekszik, amikor közösen zarándokol, amikor együtt akar a város népével cselekedni mint vezető.

Igen, a plebssel, kedves Cserép János, mert ez a plebs számít! Demokráciát akarunk és nem autokráciát.

2011. 04. 11. 12:06

Sajnos ez a demokrácia ára, amibe lehet, hogy Tétényi belebukik. Az embereknek látniuk kell, hogy mit művel egy talpig becsületes, törvénytisztelő, erkölcsös, együttműködő emberrel a fideSS. Tétényi nem a harcok embere, hanem az építésé. Tétényi vezetési stílusába nem fér bele az a megtévesztő, aljas, könyörtelen harcmodor, ami meggyesék eltávolításához szükséges. Ide most egy nácikon edződött, rutinos "katona" kell, de néha még az is meglepődne a fideSS módszerein.

A fent leírt emberek ölelésével kapcsolatban: a megbocsátás képessége a legnagyobb erény, amikor még azokkal is össze tudsz fogni akik most jöttek rá, hogy eddig félrevezették őket és sötétségben, tudatlanságban éltek. Tökéletesen illik Tétényi világképébe.

 

Az érem másik oldala, hogy Tétényi pont saját magát fosztja meg polgármesteri képességei bizonyításának lehetőségétől, amikor nem irtotta ki tűzzel-vassal a szemetet a hivatalból és az önkormányzati cégekből. Így ellepi a csőcselékező szemét, akik nem hagyják kibontakozni.

2011. 04. 11. 10:53

Még annyit szeretnék kérni,hogy a kritikus beírások mellé írják le az általuk vélt megoldási lehetőségeket,szerintük mit kellene tenni Tétényi Évának?

2011. 04. 11. 9:42

Nem a tizeknek üzent.

Egyébként pedig igazán kíváncsi vagyok, ki lenne a közös jelölt, aki elvállalná az indulást Meggyes ellen úgy, hogy közben maradnak a tizek. Nyáron sem volt senki, most mitől lenne. Másrészt pedig akárkire nem fognak szavazni az emberek, sőt.

Közvéleménykutatás: elég jó közvéleménykutatási alap az a több, mint 7500 ember, akik annak tudatában írták alá az ívet, hogy TÉ lenne a továbbiakban is a polgármester, erre az aláírásukkal szavaztak (nem is számítva azokat, akik csak féltek aláírni). És elég jó közvéleménykutatás volt az a hatszáz ember a téren, aki magától ment ki a menet induklását ünnepelni.

Az egyéb vonatkozások tekintetében: nem tudom miért jó az, ha most majd megint örömtől repesve írhatja a Hídlap, hogy mit írt itt CsJ?