Nyílt levél Meggyes Tamáshoz
2011. ápr. 3.

<div>
<p>Tisztelt Meggyes Úr!</p>
<p>Az utóbbi képviselő testületi üléseken, 2011. március 31-én pedig az Ön frakciója által tartott „munkaértekezleten”, hozzászólásában minden alkalommal név szerint megszólít, hivatkozik rám. Olyan álláspontot, véleményt kapcsol a nevemhez, olyan összefüggésekben említ meg, mely erősen negatív szerepben tüntet fel.</p>
</div>

Mivel a testületi ülésen nem kaphatok szót, hogy magyarázatot tudjak adni, kénytelen voltam eltűrni, hogy következmények nélkül, nagy nyilvánosság előtt vádolhasson. Látva, hogy a megszólítás most már rendszeres, egy olyan alkalmat sem hagy ki, ahol nyilvánosan, televíziós közvetítés mellett teheti ezt, kénytelen vagyok nyílt levélben Önhöz fordulni.

A megszólításaiban olyan jelzőkkel, Ön által szívesen használt szófordulatokkal említette együtt nevemet, mint: „ostoba tanácsadók”, „fillérekért Esztergom vagyonára pályázók”, „pár misis bűnözők”, „aljas gazemberek”, stb. Tette ezt természetesen annak tudatában, hogy Önt a mentelmi joga miatt nem vádolhatom nagy nyilvánosság előtti rágalmazással, jó hírnév megsértéssel. Megnyugtatom, ez irányba nem is teszek lépéseket, helyette egy korrekt, a demokrácia szabályainak megfelelő eljárásban szeretném a véleményemet ismertetni. A múlt csütörtöki értekezleten tett, hosszan tartó elemző beszédében már „szakértő” jelzővel illetett (ez természetesen nem sértő, de kénytelen vagyok ezt is visszautasítani, hiszen nem vagyok szakértő) ebből úgy érzékelem, hogy az indulatok már valamelyest csillapodnak, legalábbis annyira, hogy elképzelhető legyen egy párbeszéd lehetőségének a felvetése.

Javaslom, hogy – ugyanazon témával kapcsolatban, ugyan olyan körülmények közt, mint ahogy megvádolt – a nyilvánosság előtt, azaz a hallgatóság, a  KTV és az RTVE kamerái előtt, élő adásban, egy moderátor közreműködésével, csak ketten, szemtől-szembe beszéljük meg a témát, nevezetesen vitassuk meg az adósságrendezési eljárást (Ön nevezheti majd csődeljárásnak), annak előzményeit, a kiváltó okokat, a jogszabályi alapjait, lefolyási rendjét, a városra és a lakosságra gyakorolt hatását, kimenetelének lehetőségeit, Esztergom jövőjére vonatkozó, várható következményeit, azzal a céllal, hogy a lakosság végre egy teljes képet kapjon .

Én, mint civil, pártoktól független, esztergomi lakos, csak egy feltételt támasztok, nevezetesen azt, hogy a vita szigorúan csak szakmai, pártpolitikától mentes legyen.

Kérem szíveskedjen a javaslatomat elfogadni és a nyilvános vitára 2011. április 11. után, egy Önnek alkalmas időpontot megjelölni.

 

Tisztelettel:

 

Körmöczi Miklós

Esztergomi Lokálpatrióták Egyesülete

elnök