Gimesi szerint is a mélygarázs árából épült volna fel a szálloda

Gimesi szerint is a mélygarázs árából épült volna fel a szálloda

2011. 03. 30. 13:14

A gazdasag.hu-nak adott interjúban Gimesi Sándor lényegében elismerte, hogy a mélygarázs vételárából épülne tovább a Mária Valéria Hotel: a város önkormányzatának 1,2 milliárdos tartozásából fedezné a szálloda építésének befejezését.

A teljes interjú itt olvasható:

http://gazdasag.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=425%3Akiegyezne-esztergommal-a-giegler-kft&catid=2%3Ahirek&Itemid=57

A Giegler Kft. azért nem tudja befejezni a hotel kivitelezését, mert a város nem fizet – hangsúlyozta Gimesi Sándor, aki szerint beláthatatlan következményekkel járhat, ha az önkormányzat megakadályozza az elkezdett rentábilis beruházások megvalósulását is. A Mária Valéria Hotel elmondása szerint 120 új munkahelyet tudna biztosítani a városban, és több ezer külföldi turistát látna vendégül 2 éjszakánál hosszabb időre is, és ezzel fizetőképes keresletet biztosítana a helyi kereskedőknek is.

Eredeti méret

2011. 04. 01. 20:37

Ma délelőtt ott kolbászolt Gimesi negyedmagával a nagy iramban épülő szállodánál. Gondolom, a melósokat keresték...

Mondjuk a New Zealand-i rendszámú autó a járdán parkolt két kerékkel. Biztosan nem volt már szabad hely a mélygarázsban.

2011. 03. 31. 13:56

Ez egy nagyon jó meglátás. Ezek szerint hamis tanúzás is volt - legalábbis valaki félrevezette a rendőrséget.

2011. 03. 31. 13:27

Szóval a kivitelező kiválasztásakor (2007-ben?) az volt a szempont, hogy az 1,4 milliárdos vételárat az önkormányzat kifizesse? Az az önkormányzat amelyik 2008 elején még csak bérelni akart?

 

Tényleg érdekes!!! Nem értem, hogy a bérlés kontra vétel körüli herce-hurca , visszaküldős véleményezősdi, "akinek nem éri meg hülyézősdi" mire volt jó? Ha nagyjából mindenki tudta, hogy mi lesz a biznisz vége akkor miért kellett? Nagyon úgy tűnik, hogy az egész előre lejátszott meccs volt , mit akartak elfedni , takarni a cirkusszal?

Ha még sem volt előre lefocizva , akkor ki vert át kit?

2011. 03. 31. 9:53

A mélygarázs ügy rendőrségi nyomozás elutasításának egyik indoka volt ez, amit most itt Gimesi megcáfolt, már csak mint új bizonyítékkal, be kell menni a rendőrségre és kérni a nyomozás újrindítását, ha kifejezett kérés volt, gondolom létezik írásos változat is. Ha nem, akkor az Agimpex azzal a célzattal jött létre, amit pont megcáfolni igyekezett, azaz a felelősség kijátszására.

2011. 03. 30. 23:07

A Jancsika-Juliska projektet az előzőhöz hozzátehetjük , meg a RENESZÁNSZ 6 csillagos szállodát a dzsumbujban is. Szeretném látni azt az idiótát, aki ilyen helyen

800-1000 EUR/nap összegért szobát bérel!

2011. 03. 30. 23:04

Az előzményekről: Nem volt hatástanulmány, nem volt szakmai befektető (mai napig nincsen), nem volt szakmai üzemeltető sőt semmilyen sem volt (mai napig nincsen)

A jelen állás: Amit látunk az a projekt kb 25-30 %-a és ez is már most komoly szanálásra szorul.

Lehetőség: megépiteni több milliárdért és utána vesztességesen üzemeltetni, mint az élményfürdőt.

Kérdés: Milyen pénzből, kinek és kit támogatunk a vesztességes üzemeltetésen? (Lásd Élményfürdő: vesztességes, de az igazgató többet keres, mint egy sikeres vállalkozás vezetője)

Ugyanez a helyzet a többi beruházással, melyekről Öszödi Tomi, mint vagyoneszközről beszél, én meg nagy csapásnak és romnak gondolom. A bankok ezekkel a 

projektekkel mint fedezettel, nem tudnak mit kezdeni és nem is akarnak.

Épeszű ember ilyet, amit Öszödi Tomi és diszes társasága büszkén megvalósitott, nem csinál.

2011. 03. 30. 22:33

„Lehet ezen is vitatkozni, de  félkész beruházásokból, elbukott unios projektekből még senkinek sem volt nyeresége. Márpedig Tétényi Éva regnálása óta megállt Esztergomban minden projekt. Elriasztotta az összes lehetséges befektetőt, tőkét, s nem történik semmi, csak a szájtépés.”

 

Ezen nem lehet vitatkozni, mert szemenszedett hazugság. Meggyes regnálása alatt már megálltak Esztergomban a projektek, Tétényinek még híre hamva sem volt.

2011. 03. 30. 22:26

Van még egy érdekes elszólás a cikkben:

Arra a kérdésre, hogy az Agimpex közbeiktatására nem a felelősség terítése érdekében volt-e szükség Gimesi Sándor úgy válaszolt, hogy a projektet részben finanszírozó hitelintézet kifejezett kérése volt, hogy ne a Giegler Kft. legyen a kivitelező. A pénzintézet azért kérte ezt, hogy az önkormányzat az átvételkor ne tudjon az építőiparban szokásos kifogásokkal kibújni az 1,4 milliárdos vételár kifizetése alól, amelyre a 335 parkolóhely megvásárlásáról kötött szerződés kötelezte.

Szóval a kivitelező kiválasztásakor (2007-ben?) az volt a szempont, hogy az 1,4 milliárdos vételárat az önkormányzat kifizesse? Az az önkormányzat amelyik 2008 elején még csak bérelni akart?

Mi a franc van?

2011. 03. 30. 21:25

Hát szerintem Gimesi "urat" isteníteni kéne.

Számtalan vállalkozást csődöltetett be és mégis gazdagodott.

Sajnos az egész ország ennek  a terendnek a vonalán halad.

Sajnos még a felelőségre vonás nem érte el őket,pedíg időszerű lenne!!

De valóban tanítani kéne ,hogyan lehet kevés pénzből nagy hasznot húzni talán Meggyes is ráérzett erre ezért ragaszkodik annyira a régi pozíciójához.

2011. 03. 30. 20:49

Volt a városban valami Komlós féle hasonló Regia beruházási ötlet 14 milliárdért! Aztán mi is lett belőle???

 

Trükkök százai Esztergom kárára... M1s zsebe meg dagad...

2011. 03. 30. 19:39

Hmm, hát igen, én sem hallottam valami kerékpárút építési megnyert pályázatról, aminek feltétele lett volna egy testületi döntés. Elő is volt terjesztve. Te sem tudod, hogy kik szavazták le rendre???

2011. 03. 30. 19:22

El voltak azok riasztva már korábban is, Meggyes tett róla évekkel hamarabb. 2008 óta folyik a cégek elvándorlása Esztergomból.

Én mondjuk konkrétan tudok több befektetőről, akik október után jelezték, hogy jönnének, Tétényi személye nekik garancia lenne, de a Meggyes féle háború végét meg akarják várni. Ha Meggyes végre el tudná fogadni, hogy bukott, és keresne valaki egy nekivaló állást (felőlem vigye el a Fidesz valami minisztériumba, vagy timbuktuba nevezze ki nagykövetnek, nem érdekel, csak tüntessék el), olyan szépen el tudna kezdődni egy felfelé ívelő, városépítő korszak.

Egyébként olvasgass játékelméletet, a dollárárverés játékot: az esztergomi beruházások mindegyike ezen minta mentén jött létre. Belekezdeni se lett volna szabad egyikbe sem, mert csak egyre mélyebb gödörbe viszik bele a várost. Élményfürdő, szállodák, egyetemi épületfelújítás, a Reneszánsz Zrt.-nek odadobott milliárdok... mivégre? Istentelen baromságokra szórták el Meggyesék azt a 20-25 milliárdot. És még Gimesit se fizették ki belőle, ez eszméletlen.

2011. 03. 30. 19:16

Lehet ezen is vitatkozni, de  félkész beruházásokból, elbukott unios projektekből még senkinek sem volt nyeresége. Márpedig Tétényi Éva regnálása óta megállt Esztergomban minden projekt. Elriasztotta az összes lehetséges befektetőt, tőkét, s nem történik semmi, csak a szájtépés.

2011. 03. 30. 16:12

Retró:

 

http://www.esztergom.hu/files/DownloadFile?topic=esztergom%5Cfiles.nsf&did=49CDDED5D1306E41C125766400366A8B&filename=2008-05-22.pdf

 

"Nem fog tönkremenni, ha úgy gondolják, hogy az Önkormányzat és a Giegler Kft. között nem kötik meg ezt a szerződést. Azt megígéri, hogy a szálloda fel fog épülni, üzemeltető is lesz a szállodásra."

2011. 03. 30. 15:41

János! Ez bomba üzlet lenne Gimesinek!

Aki meg nem így gondolja az „hülye”!


Gimesi az ETV-n így nyilatkozott anno: „ha a szerződéskötés előtt tudta volna, hogy az értékbecslők ilyen magas árat hoznak ki, akkor a városnak  ilyen olcsón nem adná át ezt a létesítményt”.


Én vizsgálatot indítanák a Meggyes féle értékbecslők ellen is! A legutóbbi testületin ezt maga Meggyes is támogatta, igaz egyenlőre csak a mélygarázs műszaki átvételt vizsgáltatná ki.

Aztán felvetném a piszkos 12 felelőségét is, mi alapján is döntöttek???

2011. 03. 30. 15:20

Gimesinek nem kéne felajánlani, hogy az 1,2 milliárdos tartozásért cserébe visszakapja a mélygarázst?

2011. 03. 30. 15:17

Az emberekről már nem lehet több bőrt lenyúzni, mondta Orbán Viktor. Ezért Gimesi másokat boldogítson a remek befektetési lehetőségeivel, ne az esztergomiakat!

2011. 03. 30. 15:09

Kíváncsi lennék a működő esztergomi panziók, Esztergom Szálloda, szállásadó helyek 2 éjszakánál hosszabb külföldi turista forgalmi statisztikájára, mondjuk egy rekáminterjú keretében! Gimesi meg ezt a kétségtelenül sikerre ítélt befektetését, ne az ország egyik legeladósodottabb városának lakosival akarja finanszíroztatni!

2011. 03. 30. 15:06
Érdekes helyzet úgy beruházunk, hogy nincs meg a fedezetünk rá, azután trükközünk a közösség terhére. Ráadásul amikor eladtuk kiderülnek alapos műszaki gondok. Ez nem semmi buli. Kíváncsi vagyok mi lesz a végkifejlet, mert ha a szálloda tervezett bevétélét hasonló alapossággal tervezték mint a finanszírozást akkor fuccs van. Sok igazi beruházás tervezésre vonatkozó kérdésem lenne de ezzel már nem untatnék senkit.

2011. 03. 30. 14:03

Gimesi for President !