Sötét autóban sötét ember. Avagy; hülye ember, hülye vicce!
2011. márc. 28.

<p>Van, aki szereti, ha félnek tőle, van, aki szereti, ha hatalma van, és van aki ezzel vissza is él. És van, akiben mind három erény egyformán jelen van. Ez egy fajta jellemrajz is az illetőről. Ami szombat reggel történt beleillik a FIDESZ „Esztergomi Letámadás Pogromjá”-ba!</p>

Pénteken este értesültem a Willyt ért fenyegetésről. Megértem aggodalmát, fiatal versenyző, nem élt még az előző rendszerben, így szokva sincs ezekhez a kifinomult aljas módszerekhez, könnyebb préda a tetveknek! Koránál fogva még őszintén és naivan hisz az embereknek, más lelki világgal is rendelkezik. Rossz hírem van számára: Magyarország ilyen!

Szombaton reggel, a vasútállomásról érkezvén, a Magvető szobornál szerettem volna átkelni a Sugár úton. Siettem, mert egyel későbbi vonattal jöttem, mint ahogy azt tereztem, ezért lementem az úttestre, a felezővonal közelébe, hogy hamarabb átérjek. Közben láttam, hogy a Sugár úton a Dobogókői út felöl egy fekete Suzuki ereszkedik lefele. Gondoltam, majd csak elhúz a francba, és akkor át tudok menni. Várok, hogy végre történjen valami, nézek ki a fejemből, mikor hirtelen a sofőr egy laza mozdulattal balra húzta a kormányt, és a kocsi, nem sokkal előttem ment el, majd megállt, mint bennem az ütő. Anyukájának azonnal adtam egy ősi szakmát, továbbá meleg mezőgazdasági dolgozónak aposztrofáltam, és ezt közöltem is az illetővel, akit akkor ismertem fel! Nem volt nehéz. Láttam az alakot már sok nem neki való helyen. Sötét napszemüveges buzoid fejét nehéz nem elnézni.

Az eset után, mikor átértem az úton, meg is állított két ismerősöm, hogy „ez meg mi volt?” Tulajdonképpen, „rendkívüli esemény” nem történt. Jött egy idióta, „viccből” húzott egyet a kormányon; -had .....-ja össze magát egy kicsit az a hülye. Vegye észre magát, hogy ha kell őt is eltapossuk, akár az összes hasonszőrű haverját! Nem titok, mily hatalmas a rajongásom a testület Fideszes és „független” képviselői iránt, s ennek nyíltan hangot is adok. Kaptam már az aláírásgyűjtések alkalmával is fenyegetéseket, nem érdekel! Hívogatnak telefonon –számom titkos (?)-, ez sem érdekel különösen. Előre megírt sajtóközleménynek nevezett faszság is része a taktikájuknak.

Tudom, a célpontok nem mi vagyunk (Willy és én), hanem Tétényi. Az Ő ellehetetlenítése, félreállítása bármi áron, a jelszó és az irányvonal. Természetsen, megtalálják hozzá a megfelelő jellemgyenge lényeket is, amik agynélküli robot módjára hajtják végre agynélküli ötleteiket.

 

Geletey Balázs