Nyílt levél: Tisztelt jegyző asszony!
2011. márc. 24.

<p>Tudomásomra jutott, hogy az esztergomi önkormányzat 2011. január 13-i ülésén egy előterjesztést tárgyalt zárt ülésén, mely előterjesztés szövegében rám vonatkozó személyes adatok kezelése történt meg.</p>

Szeretném nyomatékosan jelezni, hogy ezen személyes adataim kezeléséhez én nem járultam hozzá, semmilyen jogalapja nincs az Önkormányzatnak ahhoz, hogy a harmadik személyek és köztem folyó jogviták adatait kezelje, ezekről egyáltalán tudomása legyen, ezekbe bármilyen módon beavatkozzon.

Ezúton felszólítom Esztergom Város Önkormányzatát, hogy a törvénytelen adatkezelést ezen adatok tekintetében azonnal szüntesse meg, és amennyiben a jövőben bármilyen zárt vagy nyílt önkormányzati ülésen rólam, vagy a PILAR Kft.-ről szóló, bármilyen módon személyemet vagy a céget érintő kérdés merülne fel, úgy arra a testületi ülésre időben, legalább 8 nappal korábban értesíteni, és meghívni szíveskedjen.

Ellenkező esetben úgy gondolom az Ön tevékenysége kimeríti a hivatali visszaélés bűncselekményét, amennyiben törvényességi záradékkal lát el olyan előterjesztést, melyben érintett személyt nem hívott meg az adott előterjesztés akár nyílt, akár zárt ülésen történő megtárgyalására.

Tisztelettel,

Cserép János

 

 

Az előterjesztés kapcsán hivatali visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettem.