Nahát!
2011. márc. 22.

<p>Manapság népszokássá vált, hogy a kézírásokat grafológusok elemzik. A héten a Duna parton egy elemzést sodort a szél. Arról, hogy kiről is van szó elképzelésem sincs. Ötleteket várok!</p>
<p>Lássuk a medvét!</p>

Láthatóak olyan vonalbeli sajátosságok, amelyek azt jelzik, hogy az írás készítője elég nehezen kontrollálja önmagát, mert elmerül a benyomások áradatában, és ez pszichotikus állapotot eredményez nála. A vonal szélei nagymértékben változóak, ez a viselkedés homogenitásának hiányára hívja fel a figyelmet. Mindez a viselkedésmintázatban irracionális viszonyulásokat eredményezhet. A külső és belső ingerek iránti fokozott érzékenységének következménye által impulzív reakciókat produkálhat.

 

Kiváló képességeit hogyan hasznosítja az egyén, pozitív vagy negatív irányban, az határozza meg, hogy személyiség szerkezetének idegrendszeri, szenzitív adottság alapjai milyen problémakezelő eszköztárat tesznek lehetővé. Ezekben az írásokban, már az is látszik, hogy számos adottságbeli értékkel rendelkezik az írás készítője, azonban viselkedésmintázatára pszichotikus impulzivitás van hatással, ezért a szociális környezetében nem könnyű a hozzá való alkalmazkodás. Azért pszichotikus, mert nem a helyén van. Valamint ez az oka annak is, hogy nincs átjárás az én-állapotok között, folyamatosan csak a felnőtt én-állapotban időzik.

 

A mostani írások már azt is elárulják, hogy a készítője meglehetősen feminin típusú, nőies jellemvonásokkal rendelkező férfi, aki magára erőszakolja az erős férfi kifelé való látszatát. Gyógyszereket szed, gyakori fejfájására. Zűr-zavaros sötét ügyek ismeretében van, amelyektől fél, görcsösen fél hogy kiderülnek. De ezekben még ő maga sem lát tisztán. Ezekben az írásokban, a betűkapcsolódásokban megbicsakló illesztések, koordináció zavart mutatnak. Ez idősebb ember kézírására jellemző, de több oka lehet. A mostani írásból arra is lehet gondolni azonban, hogy ez a személy gyakran van felzaklatott állapotban. A gyenge illesztések itt megerősítik az ingerlékenységet, nehézkes önuralmat, önfegyelmet. A helyenkénti megszakadások, ügyetlen illesztések megerősítik a kibillenthetőségből keletkező időnkénti kiegyensúlyozatlanságot, így viszont már nem az időskor jelzői, a koordinációproblémás íráskép. Ezek a kedvezőtlen reakciói, a számos kiváló tulajdonság ellenére is rendkívül módon megnehezítik a személyiség működését, és ezáltal teljesítményzavarokat is eredményezhet, amiket bizonyos helyzetekben, feladatrendszerekben nagyon nehéz kompenzálnia. Az írás készítője mivel nem kiegyensúlyozott, önérték tudata, valós énképe sérült, labilis, mindez azt mutatja, hogy jelenleg egyáltalán nincs a helyén. Nem ez a komfortzónája.

 

Nem olyan élettérben mozog, amelyre alkalmas. Mivel nem a személyiségének, tehetségének, egyéni adottságainak megfelelő életterületen működik, ez az oka, hogy nem találja meg önmagát. Amennyiben megtalálná a személyiségében lévő alapképességbeli értékeknek megfelelő tevékenységet, egészen más ember benyomását mutathatná a szociális környezetében.

 

Az írás készítőjéhez leginkább alkotó, kivitelező feladatok állnak közel, látványos eredményekkel, mivel a gyakorlatias kreatív intelligenciája fejlettebb az átlagosnál. A kézírásjegyei azonban arra utalnak, hogy jelenlegi tevékenységei, amivel foglalkozik, olyan személyiségvonások mozgósítását kívánná, amelyek belőle teljességgel hiányoznak. Ez okozza, hogy az egyébként kiváló tulajdonságait, mostani helyén egyáltalán nem tudja érvényesíteni. Olyat próbál magából kihozni, ami nincs benne. Ez az ő drámája. Ez a körülmény okozza minden baját, a fejfájásait, a gyógyszerek szedését, a kínlódásait. Viselkedészavaros, mert nem a neki való helyén van.