Fejtörő 45.
Helytörténet
2011. márc. 18.

<p><span style="font-family: Times New Roman; font-size: small;" _mce_style="font-family: Times New Roman; font-size: small;">Májusban új&nbsp; városismereti játék indult&nbsp; <strong><em>fejtörő</em></strong> néven.<br /> Minden héten felkerül egy kép, mely a városunkban található egyik szobor fejét ábrázolja bízva abban, hogy lesznek akik választ adnak arra, hogy hol&nbsp; található, sőt esetleg a kép alapján megpróbálják majd felkutatni.</span></p>

A megfejtéseket (lehetőség szerint utcanév, pontos helymeghatározás, stb.) a korábbi „kereszt-rejtvényhez" hasonlóan most sem hozzászólás formájában várnám (ne rontsuk el mások játékörömét), hanem a szeretgomon keresztül az esztergom-anno.hu-nak küldve, névvel (nick-kel) ellátva.

(Ennek egyik lehetséges módja, hogy  a „Fejtörő X” fősor(cím) alatt kék színben megjelenő „esztergom-anno.hu” –ra kattintva, a jobb oldalon megjelenő „ Esztergom-Anno” kép alatti menüsorban az „üzenetküldés” menüpontot választjuk ki.)

Megfejtés:

Az e heti feladványunk Kligl Sándor Játszó gyermekek című, bronzból készült alkotása. 2009-ben állították fel az Aradi vértanúk tere Kis-Duna sétány felőli oldalán, miután teljesen érthetetlenül felszámolták az addig ott lévő emlékhelyet egy játszótér létesítése miatt. A kompozíció négy, gerendán játszó gyermeket ábrázol.(Ötvennyolcas)


A rejtvényben feladott leányfej az ARADI VÉRTANÚK TERE játszóterén található meg.

A leány mellett még 3 másik szobor található klf. alakzatban egy un. rúdon kecses mozdultatokkal kápráztatják el az ott játszó gyermekeket és felnőtteket is. Egy szép színfoltja a játszótérnek.

(Zsike)


Megfejtés képekben:

1.kép

2.kép

3.kép

Eddigiek


Térképen


GPS-koordináták:

É   47 47 39
K  18 44 23

A múlt heti feladvány helyes megfejtői:

Ötvennyolcas

Anyu54

Zsike

Lacikabácsika

LázárE.

Összesítve:

Anyu54 (44)

Ötvennyolcas (44)

Lacikabácsika (41)

Gerdy (3)

Light of Reason (1)

Akincilar (7)

Egoaron (2)

Gigi (12)

Béka (1)

Noémi (1)

Btatar (2)

Zsike (2)

LázárE. (2)


Az e heti feladvány képe


Fotó: Tücsök György

A megfejtések beküldési határideje: március 23.

Jövő héten jön a megfejtés és az új kép….

www.esztergom-anno.hu

Sárosi Attila



(forrás)