Visszautasított interpelláció - meddig védik közpénzen Meggyes Tamást?

Visszautasított interpelláció - meddig védik közpénzen Meggyes Tamást?

2011. 03. 16. 20:36

Vágó Sebestyén sajtótájékoztatóján elmondta: arra gyanakszik, hogy a kormány azért védi Meggyes Tamást, mert olyan információ birtokában van, amely terhelő lehet a magas rangú tisztviselők számára.

Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselője elmondta: a mai napon elhangzott volna egy interpellációja, melyet a házelnök azzal az indokkal utasított vissza, hogy a kérdés nem tartozik a megszólított miniszter hatáskörébe.

Hozzátette: az interpelláció középpontjában híres politikai celebünk, Meggyes Tamás állt volna, témája pedig a képviselő esztergomi önkormányzattól kapott juttatásai lett volna.

Vágó Sebestyén kifejtette, hogy az esztergomi önkormányzat 2005-2010-ig 46 milliót költött ügyvédi költségekre, 2011-re megszavaztak erre a célra egy 30 milliós keretet; a folyamatban lévő ügyek száma 26, ebből 17 ügy Meggyes Tamás, három pedig Bayer Zsolt újságíró ügye. 

Vágó Sebestyén megjegyezte: az adózásról szóló törvény rendelkezik arról, hogy az ilyen jellegű juttatásokat be kell vallani az adóbevallásban, ezen felül a képviselőknek vagyonnyilatkozat tételi kötelezettsége van, amelyben a hasonló bevételekről is számot kell adni. Ennek ellenére Vágó Sebestyén nem talált semmi erre vonatkozót Meggyes Tamás vagyonnyilatkozatában.

Befejezésül a jobbikos politikus egy Móra Ferenc népmesére hivatkozott, mégpedig a Nagyhatalmú sündisznócskára, figyelmeztetve a mackótestvért, hogy vigyázzon, mert már nagyon sok mackó belebukott abba, hogy átverte őt a nagyhatalmú sündisznócska.

 

Válaszában Rétvári Bence államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a Házszabályban vannak bizonyos keretek, így a kormány tagjait csak a felelősségkörükbe eső ügyekben lehet kérdezni, de az ügyben, hogy egy önkormányzatnál mennyit költenek ügyvédi munkadíjra, és milyen keretszerződések jönnek létre – véleménye szerint – nem bármelyik minisztérium feladatkörébe esik. Az államtitkár hozzátette, hogy abban az esetben, ha ilyen ügyekben akár a kormányhivatalhoz vagy máshová érkezne bejelentés, és úgy gondolják, hogy jogszabálysértően vizsgálta ki a kormány, akkor az már a kormány kompetenciája.  Rétvári Bence közölte, hogy Vágó Sebestyén általi felvetésekre – a házszabály szerint – a kormány részéről választ adni nem lehet, erre megvannak a megfelelő személyek, bizottságok.

Vágó Sebestyén viszontválaszában arra kérte az államtitkárt, hogy ez esetben a kormány pontosítsa a jogköröket, az interpellációk és azonnali kérdések feltételének kereteit. Úgy véli azonban, hogy a jelenlegi szabályok tágabb értelemben történő értelmezése szerint az általa feltett kérdés is ide tartozott volna.

S.SZ.-S.V.

 barikad.hu

 

Videó megtekintése: http://www.youtube.com/watch?v=TdhNrbbBV1w&feature=player_embedded#at=60

 

2011. 03. 24. 17:35

Szeretném megkérdezni: Hol van az ügyészség,mikor inditanak nyomozást,hová lett a pénz /A VÁROS PÉNZE/?????????

2011. 03. 19. 15:36

Sajnálatos hogy ilyen fanatikus emberek BÁRMIT mondhatnak nagy nyilvánoság elött. A szimpátia tüntetésen azt mondta valaki " tanúk vannak hogy egyes emberek pénzelik a polgármester megölését, elég érdekes az elörehozott - megszerkesztett előadás, hiszen a hamis vallomás 2009. november 2.-án készült. Tehát itt valaki előre tudta mi lesz!!!

Múlt héten volt egy tárgyalás, Morvay úr azt mondta minden szavam hazugság volt és nem hittek nekem. Ők felvették a beszélgetésünket de azt csak 2010. Februárban adták át a Nyomozó Ügyészségre, ami érdekes mert 2010. Január végén a 18+felnött mesékben leadtak egy 5perces anyagot a kérdezők hangja torzitva volt. De hogy ki jutatta el az Ehir-hez az még rejtély és vizsgálat alatt van az ügy. Ezekben az ügyekben a dátumok sokat elárulnak talán a bíró ezért kérte a többi ügy(merénylet,vesztegetés,hamis tanuzás) anyagait átvizsgálásra. Én bízok a független bíróságban...

Törölt felhasználó #2446

2011. 03. 18. 17:05

Nagyon kimerítő, korrekt és nyugodt választ kaptak hogyan kell fellépni M1s ellen. Látszik hogy tele van már a faszuk a 9+1-el :-D

2011. 03. 18. 15:02

Jól látod már megérkeztünk. Ez már nem Magyarország. Ez fideSSország FideSS alkotmánnyal. Ez nem a magyarokról szól. Itt már részleteiben sem található meg a demokrácia vagy a törvényesség. Már a látszatra sem adnak.

89-ben megspóróltunk egy igazi, régi rendszert elsöprő forradalmat, most 20 évvel később, fényévekkel lemaradva a többi országtól, legalább 10-szeres árat fogunk fizetni, hogy megszabadaljunk a meggyes féle fideSS autokratáktól, akik pattogatottkukoricaárusként törvényt írnak és végrehajtanak...

Látva a még mindig tapsikoló fideSS fanatikusokat, akik szerint ha a fideSS csinálja a diktaturát, a kirekesztést és a tolvajlást akkor az úgy van jól, néha úgy érzem, hogy meg is érdemeljük mindigigazmondó Orbánt, pajszerpattogatottkukorica meggyest, shortoló szijjártót, szttiszt smittpalit stb. stb.

2011. 03. 18. 14:56

Egy feljelentést megérne ismeretlen tettes ellen, hivatali visszaélés tárgykörben.

2011. 03. 18. 14:32

Nekem meg azzal van tele a hócipőm, hogy egy pattogatott kukoric-árus, egy sofőr, egy szendvicses, stb. állapítja meg valaki cselekedetéről, hogy törvénysértő... Hol van ilyenkor a bíróság? Kik ezek az emberek, hogy "ítélkezzenek" mások felett???

2011. 03. 18. 11:45

Most mindennél nagyobb szükség van a támogatásra.

Sajnos azt kell mondanom, várható volt, hogy az alpolgármester lemond. Gondolom elég komoly nyomás volt rajta, hogy mondjon le.

Ez a helyi FIDESZ céljait szolgálja áttételesen.

 

Várható lépések:

1. A PM lépéskényszerben van, mivel egy alpolgármestert ki kell jelölnie, azt pedig az önkormányzatnak meg kell választania, hiszen ez törvényi kötelezettség.

2. A FIDESZ csak nekik kedves alpolgármester kijelölését fogadja el.

3. Amint megvan a nekik kedves alpolgármester, seperc alatt felállítják a székéből a PM-t.

 

Abban az esetben, ha nem jelöl alpolgármestert törvénysértést követ el, ezért állítják fel.

 

A kocka el van vetve. A helyzet, hogy a helyi jogállam keretei között jelenleg a FIDESZes fiúk nyerésre állnak.

 

(Ui: Lehet engem szidni, de jobb, ha kimondom, amit gondolok. Mert akkor lehet "ellencsapásokra" készülni.)

ez van

2011. 03. 18. 8:34

Nem szabad Tétényit támogatás nélkül hagyni! A FIDESZES piranha-k felzabálnák őt azonnal.

Minnél szélesebb körű támogatás amire most szükség van.

(a polgármestert  M1 és sleppje nem kíméli, tominak fröcsög a gané a száján keresztül...)


gondolom én

2011. 03. 17. 18:13

"-meddig védik közpénzen Meggyes Tamást?" Amíg a FIDESZ van uralmon!

2011. 03. 17. 17:53

Lemond Esztergom alpolgármestere(hir24.hu)

Eü-i okokkal indokolta.

2011. 03. 17. 17:11

Túl sokan vannak benne Meggyes ügyeibe akik féltik a hatalmukat

2011. 03. 16. 20:57

Azért a Jobbik parlamenti képviselője helyében én elmondtam volna a Kdnp-s alelnök Rétvári Bencének, hogy Meggyestől még az esztergomi KDNP is elhatárolódott!!!

2011. 03. 16. 20:50

 

T. Lakosság!

Érdemi válasz hiányában, megfogadva Rétvári Bence államtitkár tanácsát, más szervekhez fordulunk

- A kormányhivatalhoz  törvényességi vizsgálat céljából
- Az APEH-hoz azzal kapcsolatban, hogy történt-e adócsalás
- A házbizottsághoz azzal kapcsolatban, hogy a jogi költségtérítés, amit a város fizetett,  nem számít-e be nem vallott tételnek a képviselő vagyonnyilatkozatában.

 

Zentai Plajner Zsolt és Stámusz Andrea képviselők