Teljesen ismeretlen tettesek a Széchenyi téren
2011. márc. 15.

<p>Persze, tudom, hogy Magyarországon létezik megélhetési bűnözés. Meg hogy vannak rongáló hülyegyerekek. Olyanok is vannak, aki a főtéren a szokásosnál hangosabban, néha enyhén túllépve a normális keretet – megjegyzem, mindezt az expolgármester kritikán aluli, testületi ülésen való viselkedése váltja ki – meggyestakaroggyot kiabálnak, meg síppal-dobbal verik a tamtamot.</p>

Az, hogy vannak olyanok, akik azt mondják, ez csőcselék, normális. Az, hogy ezt sokan úgy szajkózzák, hogy a környéken nem jártak, kiábrándító. Én mindig kint vagyok, és higgyék el végre, ezek mindennapi, normális emberek, akik ugyanazt érzik, amit mindannyian otthon, amikor a tévé képernyőjén bámuljuk az aktuális testületit. Először nekik is csak beizzad a tenyerük, aztán (vagy előbb) felmegy a vérnyomás, kipirul az arc, de otthon, amikor már nem bírjuk tovább, mert a bunkók (mert ezek azok, szimplán) a viselkedésükkel kiverik a biztosítékot, átkapcsolunk. A téren viszont nincs távkapcsoló, így marad a tömeg hangja, és ha a tömeg hangulatát maotomi fokozgatja, akkor ők reagálnak. Kipirult arcú roma mellett áll a tanár, mellette a nyugdíjas toporog izgatottan, mellette a diák, mögöttük három vállalkozó. Tegnap érdeklődve megállt egy félórára egy pap is, két kutyát sétáltató hölggyel egyetemben. Ez a csőcselék? Akkor viszont Esztergomban csőcselék él mindenhol. Egymást bélyegezzük meg, csak azért, mert egy rossz ember szerint „dögöljön meg egész Esztergom, Tétényit akkor is ki fogom csinálni?” Nem elég az országos árok, ássunk egyet helyben is?! Azoknak a teljességgel ismeretlen tetteseknek meg innen (a székemből) üzenem, úgy tudom, hogy infrakamera rögzítette a főtéren a rongálást, és beazonosíthatóak a tettesek rajta. Hogy milyen rongálást?  „Ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést az önkormányzat csütörtökön délután, miután kiderült, hogy a testületi ülés projektoros kivetítésére használt sátorban valaki(k) csütörtökre virradóra vandál módon szétvágták az áramkábeleket.”

Az most mellékes, hogy olyannyira ostobák voltak, hogy a projektor áramellátását végző dugaszok helyett a főtér díszkútjainak vízellátását, illetve a főtéri zöldfelületek öntözését végző szivattyúk kábeleit vágták el, feltehetőleg baltával, vagy hogy szegénykék nem tudhatták, miszerint az egyik főtéri magánház ablakából egy infrakamera vette ténykedésüket. A lényeg, hogy nem süllyedhetünk idáig, csak azért mert városatyáink nagy része, (majd kétharmada) egyszerű, mint a faék. Nekünk, polgároknak nincs más dolgunk, mint tisztán döntéseket hoznunk. Fekete, fehér, igen, nem. Esztergomban most minden letisztul. A tisztító ár pedig akkora erővel jön, hogy azt megállítani nem lehet.

Végezetül felvázolok három reális verziót, mi történhet velünk, esztergomiakkal a közeljövőben.

  1. Maotomi és kisded csapata ellehetetleníti Tétényit, valaki(hm) beletapos a megyei bíróságba, meg ügyészségbe, a szuper10-ek felállítják a polgármestert, a bíróság jóváhagyja, így csak polgit választunk, Mao Bánhidyt indítja, meg mellette két-három KDNP-st, meg mondjuk a Rudnay egyesületből valakit. Ezzel kellően összezavarják a közvéleményt, aki már amúgy is meghasonlott, és nyugalomra vágyik, Tétényi ugye ebben az esetben nem indul – ő nyilatkozta, hogy még egyszer ebbe a hurokba nem dugja be a fejét – ilyen közösen támogatható és egyszerre szakmai, egyszerre humánus (szigorúan) nőt viszont nem találnak az ellenzékiek, tehát jön Vajk. Aki eccerű bábként ebben az esetben maximum 6 hónapig tudná visszafogni maót, aki utána kegyetlen bosszút áll.
  2. Maót kiemelik a nagyok (pont leszarom, milyen ürüggyel) de ez szigorúan csak az alkotmány elfogadása után lehetséges (ha egyáltalán az), egykét mao-csoporttag elhullik, a többi meg annyira jellemtelen és gyenge, hogy szimplán leülnek egyezkedni. Ebben az esetben mao kiemelése után nagy valószínűséggel két héten belül lenne egy testületi, ahol pár óra alatt 60-80 fontosabb előterjesztést gyorsan és kultúráltan tárgyalva elfogadna a testület. Ha az alapok rendezettek, pár hónapon belül öröm itt élni és nézni, ahogy mozgásba lendíti a hivatal a várost.
  3. Atom