Takács magára vállalta a fekete listát - Völner Pál az internetes támadók között

Takács magára vállalta a fekete listát - Völner Pál az internetes támadók között

2011. 03. 11. 14:20

Egy Budapesten tartott sajtótájékoztatón Takács István, Meggyes Tamás sajtóreferense bevallotta, hogy ő írta a fekete listaként elhíresült, 2008-ban készült iratot, melyen többek között Völner Pál fideszes államtitkár, akkoriban a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke is szerepelt.

Takács szerint nem "feketelistának" szánta a neveket tartalmazó papírt, hanem az önkormányzat, a polgármester és bizonyos képviselők ellen az interneten támadást indító ismeretlenek lehetséges névsora volt, egy elemzés része.

Takács szerint 2008 augusztusában készült a lista - ez az állítás külön pikantériát ad annak a ténynek, hogy Bánhidy Vajk és Völner Pál is szerepel rajta, mint "ismeretlen internetes támadó". Takáccsal egy időben Gulya István is közleményt tett közzé, melyben más előkerült iratok készítését vállalta magára. Mindketten igyekeznek elhitetni közleményükben mindenkivel, hogy ezen cselekményeket,  - melyek ügyében egyébként büntetőjogi felelősségrevonás is várható - önként, Meggyes nélkül, saját szakállra végezték.

Takács vallomására reagálva Tétényi Éva az MTI-nek elmondta; szomorú, hogy a sajtós saját elmondása szerint listát írt az önkormányzat lehetséges ellenségeiről. A polgármester szerint inkább úgy kellett volna a várost vezetni, hogy az önkormányzatnak ne legyenek ellenségei, és akkor nem fordult volna elő, hogy a választók kétharmada megvonja a bizalmat a korábbi polgármestertől, a fideszes Meggyes Tamástól.

2011. 03. 11. 17:19

Kámikáze taktika elindult? Akkor közeleg a kapituláció.

2011. 03. 11. 16:29

Nagy a gond! Ezek maguktól dalolnak? A szimpatikus Takács is kap ezután zsiros állami alkalmazást!

2011. 03. 11. 16:14

Egy cél elképzelhető azért: Váczy Hübschl István megvádolása...

2011. 03. 11. 15:52

Nem értem én sem. Eddig nagyon sikeresen alkalmazták az általános Fidesz taktikát, miszerint amiről nem beszélünk az nincs. Most újra felmelegíteni az ügyet amikor kezdett az egész lecsengeni, teljesen érthetetlen.

2011. 03. 11. 15:42

Remélem, nem lövök le poénokat, de éppen most olvastam a listaüggyel kapcsolatos sajtótájékoztatóról. Az ott elhangzottak szerint Takács István mellett Gulya István listázott még. A történet ott arról szólt, hogy ők ketten egymástól függetlenül készítettek listákat. Mind a ketten Váczy Hübschl Istvánt vádolják azzal, hogy ő volt az, aki egyiküktől elkérte, másikuktól ellopta a listákat. A történet hitelét azonban nagyban rontja, hogy miért tartott több mint egy hónapig előállni vele? Megkerestem, a listaügy itt a Szeretgomon február 10-én volt hír, úgy emlékszem, egy előző nap (vagy aznap?) tartott sajtótájékoztató alapján. A "Fidesz-KDNP esztergomi szervezete" vajon miért várt máig a tisztázással? Takács és Gulya miért nem másnap tájékoztatták a sajtót? Min gondolkoztak?

2011. 03. 11. 15:17

Gyerekek! Ki halt meg???!!!

2011. 03. 11. 14:47

Kiváncsian várjuk, hogy mivel fogja ezt megmagyarázni, amikor az ügy bírósági szakaszba kerül.

Nem hiszem, hogy benne volt a munkaköri leírásában.

2011. 03. 11. 14:46

Mégis, miféle elemzéshez lehet szükség egy ilyen listára?

2011. 03. 11. 14:30

Na, szóval Taki volt a kéz, és azt is bevallotta ezek szerint, hogy Meggyes "ellenségeit" rajzolta meg... Már csak az a gond, hogy 2 kézírás van a lapokon.