Takács magára vállalta a fekete listát - Völner Pál az internetes támadók között
Közélet
2011. márc. 11.

<p>Egy Budapesten tartott sajtótájékoztatón Takács István, Meggyes Tamás sajtóreferense bevallotta, hogy ő írta a fekete listaként elhíresült, 2008-ban készült iratot, melyen többek között Völner Pál fideszes államtitkár, akkoriban a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke is szerepelt.</p>

Takács szerint nem "feketelistának" szánta a neveket tartalmazó papírt, hanem az önkormányzat, a polgármester és bizonyos képviselők ellen az interneten támadást indító ismeretlenek lehetséges névsora volt, egy elemzés része.

Takács szerint 2008 augusztusában készült a lista - ez az állítás külön pikantériát ad annak a ténynek, hogy Bánhidy Vajk és Völner Pál is szerepel rajta, mint "ismeretlen internetes támadó". Takáccsal egy időben Gulya István is közleményt tett közzé, melyben más előkerült iratok készítését vállalta magára. Mindketten igyekeznek elhitetni közleményükben mindenkivel, hogy ezen cselekményeket,  - melyek ügyében egyébként büntetőjogi felelősségrevonás is várható - önként, Meggyes nélkül, saját szakállra végezték.

Takács vallomására reagálva Tétényi Éva az MTI-nek elmondta; szomorú, hogy a sajtós saját elmondása szerint listát írt az önkormányzat lehetséges ellenségeiről. A polgármester szerint inkább úgy kellett volna a várost vezetni, hogy az önkormányzatnak ne legyenek ellenségei, és akkor nem fordult volna elő, hogy a választók kétharmada megvonja a bizalmat a korábbi polgármestertől, a fideszes Meggyes Tamástól.

(forrás)