Pest megyében már éheznek a Hungasttal szerződött intézmények
2011. márc. 7.

<p>Az esztergomi iskolák, intézmények közétkeztetését is ellátó HunGast Kft. beszüntette pest megyei szerződéseinek teljesítését, miután a megyei önkormányzat 620 milliós tartozást halmozott fel a szolgáltató felé.</p>

Az ügyvezető közölte: cégének pillanatnyilag összesen 620 millió forinttal tartozik a megye, ebből a korábbról elmaradt 470 milliót - a közösen elhatározott átütemezés szerint - augusztus végéig kellene kifizetni. A HunGast a határidőre történő teljesítés érdekében garanciát kért és kapott: a megyei tulajdonban lévő volt Budagyöngye kórház ingatlanegyüttesére jelzálogot jegyeztettek be.

"Nagy baj lenne, ha a közjegyzői okiratba foglalt jelzálogjog révén jutnánk csak a pénzünkhöz, remélem, nem ez lesz a megoldás" - jelentette ki Kérfalusi Attila.

Az érintett középiskolák zömében a hét utolsó két munkanapján az igazgatók, a szülők és helyi vállalkozók együttműködésének köszönhetően volt valamilyen ebéd. Néhol külső cég vitt műanyag edényben meleg ételt, másutt hideg elemózsiát osztottak a pedagógusok, míg jó néhány iskolában otthonról vitt csomagból ettek a gyerekek.

 

A HunGast környezetében lévő politikusi érdekcsoporttal foglalkozó korábbi cikkünk itt olvasható .