Észrevételek a testületi ülésről

Észrevételek a testületi ülésről

Törölt felhasználó #2593
2011. 03. 07. 12:48

Nagy érdeklődéssel figyelem a mostani üléseket, egyrészt nagyon jól lehet szórakozni rajtuk, másrészt sok érdekes dolgot tudhat meg az ember, ha odafigyel. Megtudhattuk, m1s-től, hogy immár Magyarországon nem csak az Országgyűlés, hanem az önkormányzati testület is hozhat törvényeket. Ez azért is érdekes, mert én eddig úgy tudtam, hogy törvényeket csak az Országgyűlésben lehet alkotni, egyszerű vagy minősített többséggel. Amit aztán ki lehet egészíteni rendeletekkel.

Az önkormányzatok pedig kizárólag rendeleteket hozhatnak, de nem ám akármit és akármilyet, hanem csak azokat, illetve csak arra vonatkozóan, amire számára az Országgyűlésben meghozott törvények felhatalmazzák, semmi mást. Innentől kezdve már könnyebben érthető, hogy m1s-nek miért nincsen fogalma a demokráciáról.

2011. 03. 08. 15:54

Valaki írhatna, vagy betaníthatna Meggyesnek, meg Steind_nek új szlogent, mert ez már siralmas, hogy közel 4 hónapja heti 3-4 órába

csak egy monológot szajkóznak.

Ha Ők olyan okosaklennének és lett volna gyerekszobájuk,(lehet hogy volt csak tehén nézett ki rajta)

akkor nem viselkednének ilyen birka módra.

A politika helyes dolog, ha izlésesen viselkednek benne, sajnos ez a 10. . . . . . .

(sajnos úr jelző nem illik rájuk)jellemtelen, ízléstelen politizálást folytatnak.

Megcsúfolják a politikát, s benne a dolgozó, népet.

Gondoljunk bele, ezek a bírkák, milyen utókort nevelnek a társadalmunk számára.

Nincs kétségem olyanokat mint Ő maguk.Nagyon büszkék lehetnek magukra.

Mi meg szenvedünk.

2011. 03. 07. 20:54

Én meg Pál Györgytől kérdezem: Igaz e az az állítás,hogy az esztergomi önkormányzat egy olyan, szlovákiában bejegyzett cégtől vásárolja meg az úszásoktatást stb.stb.amelynek a fenn nevezett Pál György a vezetője?Az stb. stb. minden a fürdőszolgáltatással kapcsolatos dologra vonatkozik. Ha igaz,akkor nem érzi erkölcstelennek,és összeférhetetlennek,hogy olyan önkormányzati döntésekben vesz részt képviselőként,amely saját magát érinti?Mint például az új jegyzőnő esete,hogy a saját apja sorsáról kell adott esetben döntenie!  Lehet majd ezt a döntést elfogulatlannak nevezni? Mert szerintem aligha!

2011. 03. 07. 20:42

Milyen alapon követel Pál György képviselő a pakjába polgármesteri programot, amikor országos szinten Orbán nagystílű programját sem tudhatja senki?!

Arról nem is beszélve, hogy mindenben meg van kötve a keze, nem dönthet semmiben sem, de ők várják a programot!

Szánalmas, primitív banda!