Bayer elsőfokon nem bűnös
2011. márc. 4.

<p>Március 3-án az Esztergomi Városi Bíróságon finoman szólva érdekes ítélet született. A Hídlapban valószínűleg nem erről fognak írni, így pár szó az igazságról:</p>

Közszereplőnek minősítettek. Az indoklás szerint a Szeretgomon fórumozok, írok, 2004-ig foglalkoztam pártpolitikával, így megörököltem a megtiszteltetést. Ez mellett azért is közszereplő vagyok, akinek nagyobb ingerküszöbbel kell rendelkeznie, mert vezettem az Esztergomi Sakk Clubot és zenekarommal néha színpadra állok.

Számomra ez nem lenne probléma, ha nem lenne kettősmérce. Aki nyitott szemmel és füllel jár Esztergomban az tudja, hogy politikai játszma áldozata vagyok. Meggyes Tamás és Knapp János Pál felbujtása nyomán, talán a legsúlyosabban helyi és országos szinten engem járattak le. Megjegyzem, régebben politikusként sem kaptam Meggyessel, Knappal ellentétben, egy fillért sem, én nem éltem a politikából, ezért is érthetetlen az ítélet e része is!

Nem közszereplő Németh József volt alpolgármester, jelenlegi önkormányzati képviselő vagy pl. Kelemen Anna celeb, aki nemrég pont ez miatt nyert pert, de én az vagyok.

Magyarázza el valaki végre nekem, hogy lehetséges ez?

Hogy lehet az, hogy Meggyes Tamás közszereplő fórumozókat jelentget fel, de ő neki nem kell nagyobb tűrőképességgel rendelkeznie, csak nekem.

Megdöbbentő volt a tegnapi ítéletben, hogy az I. fok az átvilágítási határozatomat teljes mértékben figyelmen kívül hagyta. Felülbírálta az ebben szereplő indoklást, hogy „III/III-as tevékenységet nem végzett”, azzal a Bayerrel szemben, aki azt mondja az írott sajtóra is:

„Soha ne higgyetek neki.” Számos tárgyi bizonyítékom volt önmagam igazolására, még poligráf is a Bíróság rendelkezésére állt, de erről szó sem esett.

Megindokolta az eljáró bíró, hogy amit Bayer elkövetett ellenem, nem éri el a bűncselekmény kategóriáját, még akkor sem, ha valótlanság és marhaság, amit leírt.

Szerintem ez nem így van, mert nem súlyozta, ebből nekem mennyi károm keletkezett. Magyarország szerintem nem egy (banán) narancsköztársaság, ahol bármit büntetlenül meg lehet tenni!

A bértollnok Bayer és az esztergomiak által közpénzen támogatott ügyvéd nem tudta a valóságot bizonyítani, amit joggal kértünk, ez mégsem számított!

Figyelmen kívül hagyta, azt a valóságot is az I. fok, hogy az Alkotmánybíróság az esztergomi volt piacrendeletet alkotmánysértőnek találta, és törvénytelennek a piacról való kitiltásom. Ezért nem a legpitiánerebb önérdek (ahogy Bayer írta), hanem a közérdek a törvényességért motivált.

A legkomikusabb az ítéletben az volt, hogy helyt adtak annak, hogy minden „akciómat, lépésemet egyeztettem Láposi Elzával (MSZP)”.

A Bíróság szerint ez megvalósult, hiszen egyszer az Esztergom és Vidékében volt nyílt levélváltás és Láposi megjelent a piaci demonstráción. Meg különben is, ezt mondta Meggyes meg Knapp.

A Bíróság nem érti, ha Láposi Elza nem tesz feljelentést, én miért?

Folytathatnám az ítélet kipellengérezését, de úgy érzem, aki ismeri az esztergomi közéletet annak nem kell megtennem.

Természetesen azonnal fellebbeztünk, a következő tárgyalás nem Esztergomban lesz. Továbbra is hiszek abban, hogy az igazság fog győzedelmeskedni, hatályon kívül helyezik ezt az ítéletet és a bűnös elnyeri méltó jutalmát.

 

Kovács Géza