Megint nem ad ki közérdekű adatokat az Önkormányzat
Közélet
2011. márc. 3.

<p>16 nappal ezelőtt közérdekű nyilvános adatok kikérese érdekében kerestem meg az Önkormányzatot. A 15 napos határidő után, egy újabb, már sürgető levelemre válaszul kiderült, hogy az egyik pont kapcsán lehetőségem nyílik megismerni a képviselők vagyonnyilatkozatát. Igaz nem betekintést kértem, hanem a beszkennelt iratokat. Mindegy, viszek szkennert.</p>

Ennek kapcsán viszont úgy gondolom, ha valakit érdekel az egyes képviselők remélhetőleg kézzel írt vagyonnyilatkozata, az  úgy hiszem bejöhet velem betekinteni ezekbe az iratokba 2011. március 8-án 9-től 11 óráig. Én késni fogok, mert 8:30-tól Győrben van dolgom a bíróságon, de igyekszem 10:30-ig visszaérni onnan.

 

A teljes adatkikérés:

 

Tisztelt Esztergom Város Önkormányzata!


Az alábbi közérdekű adatokat szeretném az Adatvédelmi Törvény által előírt 15 napos határidőn belül lehetőleg elektronikus, szkennelt formában e-mail vagy fax útján kézhez kapni az Önkormányzat illetve a Polgármesteri Hivatal kezelésében lévő adatok közül:

1. A 2004-ben a Raiffeisen Bankkal kötött szerződést az államtól kapott 1,4 milliárd forintos egyházi kárpótlás faktoringjáról, és azt,hogy ezen szerződés kapcsán mikor, mely számlára lett átutalva a megelőlegezett összeg, továbbá tételes kimutatást, hogy ez az összeg a 2004-es évben milyen célokra lett felhasználva, illetve mekkora maradványérték lett áttolva a 2005-ös évre.
(az adatra az Önkormányzat által ellenem indított kártérítési és személyiségi jogi eljáráshoz van szükségem, az adat kiadásának megtagadása éppen ezért úgy vélem több bűncselekményi tényállást ismegvalósítana).

2. A 2007 január 1. és 2010 december 31. között az Önkormányzat általa Hídlap c. hetilap hasábjain megrendelt felületek számláinakszámlaképére, a felületeken megjelent írásokkal kapcsolatosszerződésekre, teljesítési igazolásokra és számlákra, amennyiben ezenírások megrendelője az Önkormányzat volt, és nem a Hídlapszerkesztőségétől rendelték meg ezeket.

3. 2002 január 1. és 2010 december 31. között a testvérvárosi kapcsolatokkal kapcsolatos kiküldetések, utazások jegyzékét,amennyiben ezen utakat az Önkormányzat fizette. A jegyzék mellé kérem az összes az utazással kapcsolatban elszámolt kiadás jegyzékét is feltüntetni, a résztvevők nevével és a részvétel jellegével kapcsolatosan. Minden az utazással kapcsolatban felmerült és az Önkormányzat által kifizetett költésre kíváncsi vagyok, akár közvetlenül az utazás alatt, akár az utazás után, utólag, de azzal összefüggésben merültek fel - így különösen az esetleges a kiküldetés alatt harmadik félnek okozott károk Önkormányzat által átvállalása szempontjából eszközölt kifizetések felsorolására is kérem figyeljenek oda.

4. A jelenlegi esztergomi képviselő-testület tagjainak legutolsó,érvényes vagyonnyilatkozatát, teljes terjedelemben.


Figyelmeztetem Önöket, hogy kérésem figyelmen kívül hagyása, vagy nemteljesítése esetén a felelős személyek büntetőjogi felelősségrevonását fogom kezdeményezni.



Üdvözlettel,

Cserép János

 

A meg nem válaszolt kérdések tekintetében panaszt tettem az adatvédelmi biztosnál és kezdeményezni fogom egyúttal a választ elmulasztó felelős büntetőjogi felelősségre vonását is.

(forrás)