Élete mérkőzése
Sport
2011. febr. 28.

<p>Erős Gábornak, Kassai Viktor állandó asszisztensének a futball-vb után néhány héttel daganatot találtak a szervezetében. A 39 éves esztergomi vállalkozó legyőzte a veserákot, és az Inter–Bayern München BL-nyolcaddöntőn visszatért a pályára.</p>

– Hogyan derült ki, hogy daganatos beteg?

– Hozzávetőleg két hét telt el az után, hogy hazaérkeztünk a világbajnokságról, amikor egy edzésen fájdalmat éreztem a hasam tájékán. Azonnal orvoshoz mentem, izomhúzódástól tartottam. Az ultrahang valamiféle elváltozást mutatott, a CT cisztát jelzett. Néhány hónapos pihenőre számítottam. A biztonság kedvéért MR-vizsgálatra is elmentem. Amikor megtudtam az eredményt, összetörtem.

– Mire gondolt, amikor közölték a hírt?

– Iszonyúan nehéz volt. Mindig ott járt a fejemben a kérdés, hogy miért éppen én. Heti négyet edzek, nem iszom, nem dohányzom.

– A hírek térdsérülésről szóltak. Miért nem beszélt a betegségről?

– A családommal értékeltük a helyzetet, és úgy döntöttünk, nem beszélünk a daganatról. A média fokozottan figyelt ránk a világbajnokság után, nem szerettem volna, ha arról szólnak a hírek, hogy Kassai asszisztense rákos. Csak a hozzátartozók, valamint a közvetlen kollégáim – Kassai Viktor és Vámos Tibor – tudtak a betegségről.

– Mi következett a diagnózis után?

– Műtét. Dr. Buzogány István és dr. Bagheri Fariborz hétórás operációval távolította el a daganatot. A laporoszkópia nevű eljárással végezték a beavatkozást, így nem kellett harminccentis vágást ejteni a hasfalamon. Ennek köszönhetően a rehabilitációs időszak is sokkal rövidebb volt. És persze segített a családom, a párom, Viktória, a barátok, továbbá Lance Armstrong Bicikli életre-halálra című könyve. A rákból fölépült amerikai bringás azt írta, hogy a daganatos betegség az élet Tour de France-a. Ha lefordítom a saját szakmámra: ez volt életem meccse.

 

A teljes cikk a nol.hu-n olvasható.

(forrás)