Nem lesz több előkészítetlen testületi ülés

Nem lesz több előkészítetlen testületi ülés

2011. 02. 22. 12:22

A városháza közleménye szerint mostantól Tétényi Éva polgármester csak akkor hív össze testületi ülést, ha az előterjesztések anyagai időben, minden jogszabálynak és szakmai/formai kritériumnak megfelelően elkészülnek.

A városháza közleménye:

Esztergom polgármestere figyelembe véve a Fidesz-frakció kérését, miszerint csak jól előkészített előterjesztések kerüljenek napirendre, ezen a héten nem hív össze képviselő-testületi ülést. A polgármester az elmúlt hónapban többször figyelmeztette a képviselőket, hogy a Meggyes-csoport nyomására elfogadott erőltetett munkatempót megkövetelő heti ülésezés a hivatal amúgy jól képzett, de meglehetősen hiányos szakembergárdáját a végletekig ellehetetleníti. A hivatalban dolgozók éppen attól az értelmetlen munkától fáradnak el a legjobban, hogy az előkészített ügyeket a frakció a testületi ülésen rendre az asztal alá söpöri immár október óta. Eközben a helyiek ügyei nem intéződnek, az építési engedélyekre továbbra is várni kell, az emberek pedig egyszerre több helyen is érezhetik a Meggyes-féle büntető-költségvetés hatásait. A polgármester a fenti okokra és a Fidesz-frakció kérésére hivatkozva akkor hívja össze a testületi ülést, ha az azon tárgyalandó előterjesztések időben, minden jogszabálynak, illetve szakmai és formai kritériumnak megfelelően, a szakapparátus és az adósságrendező által jóváhagyottan elkészülnek.

2011. 02. 25. 13:29

Steindl Balázs inkább a nagymamájával beszélgessen, hogy az ne zaklasson senkit ha már egyszer zsebrerakták a közpénzt a búbánati telekért...

Mi megy itt ? Mire felépülök a betegségből feleségek, anyukák, nagymamák veszik át a képviselői posztot?

Eredeti méret

2011. 02. 23. 23:26

Természetesen nem érdekli őket, viszont Steindl már kezdi kapizsgálni, hogy mi várhat rá, ha továbbra is kiáll Meggyes mellett, ezért keresi a kiugrás lehetőségét.

2011. 02. 23. 21:08

Én egy napi piaci hírt adtam tovább. És gondolod az elmúlt idők alapján érdekli őket a törvény?

Eredeti méret

2011. 02. 23. 20:51

Ma hallottam a piacon, hogy a 10ek úgy döntöttek, megtartják a zestületi ülést, és Steidl Balázs fogja le vezetni. Ha ez így történik az abszurd.

Ez nem valószínű, ugyanis Steindl lassan és diszkréten kezd kihátrálni Meggyes mögül, már a menekülőúton dolgozik, ugyanis rájött, hogy ha kitart Puci mellett, az magával rántja majd őt is, és ráadásul neki még mentelmi joga sincs, amely mögé bújhatna olyan gyáván, mint a bukott polgármester.

2011. 02. 23. 17:52

Steindl Balázs inkább a nagymamájával beszélgessen, hogy az ne zaklasson senkit ha már egyszer zsebrerakták a közpénzt a búbánati telekért...

2011. 02. 23. 17:25

Ezek szerint Meggyes Tamást eltávolították a frakcióból? Sőt, a többiek is kiléptek és új frakció van?Kacsintás Minden más esetben hibádzik itt valami...

2011. 02. 23. 17:25

Ma hallottam a piacon, hogy a 10ek úgy döntöttek, megtartják a zestületi ülést, és Steidl Balázs fogja le vezetni. Ha ez így történik az abszurd.

gömbicica

2011. 02. 23. 16:58

Nem tudom  az ezt megelőző sajtóközleményeket olvasta-e valaki?

2011. február 22. kedd, 16:55

Az esztergomi képviselő-testület Fidesz-KDNP-képviselőcsoportja a leghatározottabban kijelenti: sem frakciójuk, sem annak egyetlen egy tagja nem követett el semmilyen törvénysértést önkormányzati munkájában. Ezzel ellentétben Tétényi Éva az MSZP és a Jobbik összefogásával támogatott polgármester törvénysértések sorozatát követi el, miközben alig másfél hónap alatt csődbe vitte Esztergomot........

(linkek kimoderálva, ha lehet ne terjesszünk szemetet, köszi)

2011. 02. 23. 16:05

Tisztelt " együttműködő ..." !  ... Fidesz frakció !

Mi lenne, ha "törvénysértő" módon elismernétek hibáitokat és nem diktálnátok, hanem dolgoznátok is.

Már becsületetek ideje lejárt. T evékenységeitekkel, T örvénytelenségekkel T önkretettétek ...

Van még pofátok követelőzni ?  Az önkormányzat nem működik ? Nem ti vagytok a kerékkötők ? Betanultátok a másra mutogatást !

Hol a pénz ? Oda mutogassatok !  De ti még mindig mellébeszéltek és takargattok !

Gondoljátok, hogy sokmindenre nem derűl fény !?

Tisztelt "együttműködő ..."!  ... Fidesz frakció !

2011. 02. 23. 16:05

"Tétényi Éva továbbá valótlant állított közleményében, mivel az előterjesztések nagy része hetek óta elkészült, tárgyalásra alkalmasak."

 

Érdekes, eddig ők is mindig ezzel az indokkal szedették le az adott pontokat.

gömbicica

2011. 02. 23. 15:30

 

Kedden értesültünk arról, hogy Tétényi Éva ismét törvénysértő módon, nem kívánja összehívni a Képviselő- testület által, a munkatervben megszavazott rendes testületi ülést csütörtökre.

Tétényi Éva ismét törvényt sértve nem hívja össze a testületi ülést, illetve a korábban a képviselők által elfogadott határozatokat, rendeleteket - szintén szembe menve a jogszabályokkal - nem hajlandó aláírni, folyamatosan megsértve ezzel az esztergomiak érdekét, akiket képviselnie kellene a testületben is.
Tétényi Éva továbbá valótlant állított közleményében, mivel az előterjesztések nagy része hetek óta elkészült, tárgyalásra alkalmasak.
A Fidesz- frakció ezért úgy véli, Tétényi Éva az esztergomi polgárok érdekeit félretéve, lejáratva városunkat, folytatja hónapok óta tartó látványpolitizálását.
A Fidesz- KDNP képviselő- csoportja felszólítja Tétényi Éva polgármester- asszonyt, hogy vessen véget sorozatos törvénysértéseinek, és hívja össze a munkatervben elfogadott rendes testületi ülést csütörtökre, mivel a következő ülés március 24-én lenne, így több mint 1 hónapig megállhat az önkormányzati munka, és számos sorsdöntő kérdésben kellene döntenie a képviselőknek.

Fidesz Esztergomi Frakciój

2011. 02. 23. 8:46

Éva! Gratulálok! Csak így tovább, fő a határozottság, meglátod a Hivatal is melléd fog állni, mert aki nem azt majd a többi viszi magával és meggyőzi. Mi melletted vagyunk.

2011. 02. 22. 22:07

Szerintem semmi problémát nem szabad, hogy okozzon, ha sürgősségi indítványok vannak, vagy a fidesz javaslatai nincsenek előre véleményezve.

 

Biztosítva van a törvényesség, van jegyző, aki köteles törvényességi vétót emelni, ha törvénytelen dolgot készülnek megszavazni. Ha nem emel vétót, törvényt sért. Ha emel, csak figyelembe veszik az általuk - nem kis rizikóval - megválasztott jegyző szavát!

2011. 02. 22. 20:00

Minden nap le kell leplezni meggyeséket, hogy a jogszabályokat nem tartják be!!! Üvöltés

2011. 02. 22. 15:14

Who cares?

2011. 02. 22. 15:07

Ebből azt fogják kihozni, hogy Tétényi Éva nem akar együttműködni, valamint képtelen lépést tartani a Fidesz talpraesett képviselőivel.

2011. 02. 22. 14:43

Más kérdés, hogy hány jampec indítványára kell a törzsfőnökök tanácsát összehívni, és már kérdés, hogy szakmailag előkészített-e az anyag. Mert ha nincs rá elegendő idő, vagy szakmailag "barbár" az anyag, akkor nincs mit tenni, mint a semmiről sem kell tanácskozni. (mint a hülyegyerekek a homokozóban)

Egy rakás "sza...kmaiatlan, alkalmatlan" anyagot még akkor sem lehet - s nem kell - tárgyalni - ha az űrbűl jött, űberfalloszok ezt álmodják meg a vének tanácsa előtt.

 

Azért találták ki valamikor réges-régen az ügyviteli rendszereket, határidőket, hogy kellő idő álljon rendelkezésre a megfelelő minőségű anyagok előkészítéséhez.

Azért tehát, mert valaki "farting" (pukkant) egyet, még ki lehet nyitni az balkot és ki lehet hajítani a hülyeségével együtt.

Elvileg valamennyi erektált rendelkezik szoftverrel a fejében, tehát előre kell látnia, hogy mire mennyi idő kell - elvileg.

 

Infantilisok esetében előfordulhat, hogy nem rendelkeznek kellő belátási képersséggel és ez megakadályozza őket abban, hogy a belátásuknak megfelelően cselekedjenek. Ilyen van, de nem itt a KINGEK városában, ahol mindenki ÜZLETSZERŰEN, SOROZATJELLEGGEL DÖNT MÁR ÉVEK ÓTA mint a karikapcsapás, csak azt nem tudja, hogy miről, kinek, hogyan!

S különben is: "Ki a f...sz az az Alice???"

2011. 02. 22. 13:48

Kedves Lakatos Úr!

Sajnos láttam már ilyet; de szerencsére van jó tapasztalatom is.Vigyor

2011. 02. 22. 13:11

Megszünik az időhúzás, így talán nem kell többet a fidesznek olvasási szünetet kérnie és nem hivatkozhat többet a

testületi űlések előkészitetlenségére. Csak így tovább!! Rend a lelke mindennek, még ESZTERGOMBAN is

2011. 02. 22. 13:06

Kedves Polgármester Asszony!

Ez zseniális döntés! Több, mint tíz éves jegyzői tapasztalat után mondhatom, hogy ez a csapatmunka: a Polgármester is a Hivatal mellett áll! Egy ilyen szellemben gondolkodó és cselekvő Képviselő-testületre lenne még szükség.. a város ugyanis már kész az együttműködésre!

Jó lehet Önnel együtt dolgozniVigyor Kitartást, kitartást és sok sikert!!!!!!