Benedek Elek bérlet 4. előadása - A Nyúlpásztor és más mesék
2011. 02. 26. 10:00

Művelődési Ház (Zsinagóga)

2011. február 26-án, szombaton 10 órakor
(Benedek Elek bérlet 4. előadása)
A NYÚLPÁSZTOR ÉS MÁS MESÉK

a Pro Urbe Díjas nyergesújfalui
Pinocchio Bábcsoport előadása

A nyúlpásztor (székely népmese)
Három zsák ravaszság (Benedek Elek meséje)
A teve és a kisegér (Benedek Elek meséje)
A mumus (Mészáros Vincéné meséje)
Az igazságtevő nyúl (Lázár Ervin meséje)
A róka és a gólya (La Fontaine meséje)
A hét kecskegida és a farkas (Grimm testvérek meséje)

A meséket bábszínpadra alkalmazta, a bábokat, díszleteket készítette és az előadást rendezte a Bábcsoport vezetője: Sára Lászlóné
Segítői: Sára László és Komeiner Ildikó

A Pinocchio Bábcsoport 1976. óta, tehát 35 éve tevékenykedik Nyergesújfalun. Kezdetben felnőtt bábcsoport volt, de 1982 óta gyermek bábcsoportként működik. Rendszeresen tart bábelőadásokat a városban és meghívásra gyakran szerepel a környékbeli településeken is. Így az elmúlt években Esztergomban is tartott már szép számú előadást Jó kapcsolatot alakított ki Szlovákiában működő magyar bábcsoportokkal, így Párkányban a Kuckó Bábcsoporttal és Muzslán a Bors Bábcsoporttal. Céljuk megalakulásuk óta, hogy a magyar és a világirodalom legszebb meséit ismertessék meg a bábozás eszközeivel, így szórakoztatva nemcsak gyermek, hanem a felnőtt közönséget is.
Mint a megye egyik legjobb bábcsoportja többször részt vehetett Egerben a Gyermekbábjátékosok Országos Fesztiválján, ahol a legnagyobb sikert tavaly, 2010-ben érte el, amikor is produkcióját ARANY minősítéssel díjazta a zsűri. Az elmúlt év másik nagy sikere, hogy Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testülete augusztus 20-án Pro Urbe Díj kitűntetésben részesítette.


Belépőjegy: 800 Ft, 3 év alatt díjtalan