Orbán Viktor felhívása

Orbán Viktor felhívása

2011. 02. 05. 12:18

Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke várja a polgárok kérdéseit.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője elmondta, hogy Orbán Viktor videoüzenetében arra kéri az embereket, hogy tegyenek fel kérdéseket, "legyen ez egy közös miniszterelnöki beszéd".

Mi is megfogalmaztuk a saját kérdéseinket, amiket már sokan eljuttattunk a Miniszterelnök Úrnak. Amennyiben Te is szeretnél Orbán Viktor Úrtól választ kapni a kérdésekre, csatlakozz hozzánk és küldd el kommentként az alább olvasható leveleket.

Orbán Viktor Facebook lapján először lájkolni kell a miniszterelnököt, hogy hozzászólhass, majd ide kattintva írhatod meg a saját kérdésedet, vagy másolhatod be a miénket.

A levelek:

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

- Hogyan ítéli meg az Ön által megfogalmazott nemzeti együttműködés megvalósulását Esztergomban, ahol az országos szinten is kimagasló, 2/3-os többséggel megválasztott Tétényi Évától megvonták az összes jogát, mielőtt bármit bizonyíthatott volna az őt megválasztó polgároknak?

- Mennyire tartja etikusnak, hogy az új polgármester jogfosztását az a Meggyes Tamás szavaztatta meg, aki ténykedésével Magyarország kimagaslóan legeladósodottabb városát hozta létre, ahol az egy főre eső tartozás hatszor annyi, mint a Demszky által irányított Budapesten?

- Mennyire tartja etikusnak, hogy az adósságrendező bizottság testület által delegált tagja - a Fidesz-frakció szavazata alapján - ugyanez a Meggyes Tamás?

- Helyesli-e Ön, hogy a Fidesz-frakció által előterjesztett és elfogadott válságköltségvetésben 30 millió forintot szántak magánpereik ügyvédi költségeire - természetesen kizárva ebből a juttatásból a többi, nem Fideszes képviselőt -, míg 0 forintot szavaztak meg a játszóterek és zöldfelületek karbantartására?

Bízva az Ön szavahihetőségében, felidézzük Önnek esztergomi nyilatkozatát, amikor a helyi lakosok Önhöz fordultak segítségért:"a polgárok csak a kormányzattól várhatnak megoldást".

Kérjük - mint Esztergom díszpolgára -, kiemelt figyelmet fordítson kérdéseinkre.

 

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Mennyire tartja önmagát etikusnak és hitelesnek, amikor csalfa színdarabjában, facebook pojácaként az emberek felvetéseit, kérdéseit kéri, miközben a tízezrek véleményét képviselő Tétényi Éva esztergomi polgármester kérdéseit, kéréseit folyamatosan megválaszolatlanul hagyja? Ebben az esetben Ön csak Tétényi Évát nem tartja válaszra méltó embernek vagy Esztergom lakosait sem?

 

Reméljük a Miniszterelnök Úr végre válaszra fog méltatni minket is egyszer!

2011. 02. 08. 13:43

Orbán Viktor a kérdéseinkre természetesen nem válaszolt, ellenben elmondta, hogy Magyarország legnagyobb ellensége az adósság.

Ha ezt az újabb Orbán axiómát értelmezzük helyi szinten, akkor Esztergom legnagyobb ellensége meggyes tamás és a fidess frakció.

2011. 02. 08. 9:23

Az idei évet a megújulás, 2012-t az elrugaszkodás, 2013-at az emelkedés, 2014-et pedig a gyarapodás évének nevezte Orbán Viktor

Azt mondják, hogy Esztergom volt a kísérleti város...

Azt mondják, ami itt történt kicsiben, most az történik nagyban...

Esztergomban volt egy Gyarapodás programja...

Talán még van 3 jó évünk.

Isten óvja ezt az országot!

2011. 02. 07. 10:54

A kérdést én írtam, én küldtem el. Aki szerint ez vállalható, az elküldi, aki szerint nem, az nem.

Engem határozottan felháborít ez a fajta színjáték. Tétényi éva tízezrek véleményét képviseli, mégsem méltatják válaszra. Addig amíg nekem tartozásom van más felé válaszadással, addig nem butítom a többieket a kéréseik figyelembevételének lehetőségével. Ha valaki mégis ezt teszi, ott felmerül a kérdezők, pártszimpátia vagy kéréstartalom szerinti differenciálása. Aminél kevés gusztustalanabb dolgot tudok elképzelni...

Ezért van a kérdés feltéve OV-nak, hogy Esztergomot is vegyék figyelembe.

2011. 02. 07. 9:53

Esztergom helyzete annyira kétségbeejtő, hogy valóban jogos akár Magyarország miniszterelnökéhez, a parlamenthez vagy az alkotmánybírósághoz fodulni vele. Az első levél nagyrészt korrekt felvetéseket tartalmaz, de ez a mondat például egyáltalán nem Esztergom helyzetének megoldását szolgálja:

"Mennyire tartja önmagát etikusnak és hitelesnek, amikor csalfa színdarabjában, facebook pojácaként az emberek felvetéseit, kérdéseit kéri, miközben a tízezrek véleményét képviselő Tétényi Éva esztergomi polgármester kérdéseit, kéréseit folyamatosan megválaszolatlanul hagyja?"

Ezt a mondatot viszont nyugodtan törölni lehetne a kommentek küldésére szolgáló mező alól:

"- Pártpolitikai vitát indító hozzászólást. A Szeretgom nem azért van, hogy csatatérnek használjátok."

Úgyse veszik komolyan sem a hozzászólók, sem a moderátor.

2011. 02. 06. 14:22

Oszt jó napot.

2011. 02. 05. 18:57

Orbánnál ezek annyit jelentenek, mintha falrahányt borsó lenne. A kényes kérdéseket mindig kikerülte, mellébeszélte vagy egyszerűen tudomásul sem vette. Volt szerencsém még a jurta-szinházas koromból ismerni. / Ezt most hagyjuk !/

Pista bá !   Igazad van Viktorral kapcsolatban, ami a beszédeit illeti. /Napóleon egyik helyen valahogy így fogalmaz : -Politikusnak röviden és homályosan kell megszólalni.- Elgondolkodtató, ő diktátor volt ! / - Ne feledd az orbáni sunyi magatartást, amikor elmenekült az istvánosok elől. A néppel csak akkor mer "szembenézni", amikor ünneplik, vagy kezet csókolnak neki, de ha jobban megnézed, akkor is elnéz felettük !

B.Attila ! Nemcsak M1-nek kell örökre eltünni, hanem a másik 9-nek is -ÖRÖKRE ! Erkölcsileg lenullázták magukat.  "Bűnbenfogant hatalom" nem az Éva, hanem mind a tízen, az "együttműködünk" jelszava alatt. Tudták ők, hogy mire értik, csak a választók megtévesztésére szépen hangzott. Akkora mersz, vagy gerincesség nincs bennük, hogy megmérettessék magukat.

drkotász ! A külföldiek szavazati joga nagyon "SÁNTA".  A jogokhoz kötelességek, alkalomadtán kötelezettségek is tartoznának. Igy is elég sokan vannak kis hazánkban, akik terhek nélkül élveznek előnyöket.  Tán először itt kéne rendet tenni, de ezt a témát a politika mindig kikerüli.  Lassan elérünk oda, akiknek igazán járna, azoknak nem jut.

Törölt felhasználó #2816

2011. 02. 05. 18:47
Tisztelt Miniszter Úr,érdeklödni szeretnék,hogy a Nehézgépkezelői munkakörhöz nem jár-e Korkedvezmény,Pl.5-vagy 10.évente 1év.Mert régen járt a merev tengelyen töltött munka évek után.Vagy tervezí -e a Kormány.? Válaszát Köszönöm. Tisztelettel Tóth Lajos.

2011. 02. 05. 18:42

a 89-es demokratából hogy lett 2010-re egy diktátor??? az alkotmány őréből alkotmányellenes Viktorescu??? az őszinte fiatalból egy hazug és álnok gengszter?? azért vette körül magát hülyékkel hogy ne látszódjon,hogy mennyire kisegitős? Az okostojáskát/Szijjártót/azért fizeti,hogy elmondja a sok hazugságot, mert Őfelsége csak papirrol tudja felolvasni amit irnak helyette,de ugylátszik ekkora hülyét már nem talál. Húzzon a búbánatba Tompival,vagy mind a ketten ...járnak!

2011. 02. 05. 17:15

Felőlem álmodhat a nyomor, a választási győzelem napjától kezdődően elindult a Fidesz a süllyesztőbe, csak idő kérdése.

Törvényszerű, vitatkozni felesleges rajta.

Szerintem.

Eredeti méret

2011. 02. 05. 16:52

KÉTHARMAD!!! Esztergomban a polgármesterség tekintetében tetszik, a képviselő-testület, meg az ország tekintetében nem? Hogy is van ez?

Maradj már a tényeknél, ha lehet! Sem Meggyesre, sem a helyi képviselő-testület fideszkkádéenpés tagjaira, sem a fideszkádéenpé kormányra nem szavazott a választásokon részt vettek kétharmada.

Ezzel szemben Tétényi Évára közel kétharmad, a résztvevők 64,36 százaléka szavazott.

Be kellene már fejezni ezt a Meggyeses-Orbános-fideszes "nemlétezőlegfeljebbazálmaidban" kétharmados hazudozást.

2011. 02. 05. 14:10

Tisztelt Burkon Attila!

Meggyessel kapcsolatban egyet értek veled... A 2/3-dal kapcsolatban az álmodik a nyomor.

2011. 02. 05. 13:57

Bármennyire is fáj Neked, itt a Meggyesnek kell eltűnnie.

ÖRÖKRE.

2011. 02. 05. 13:56

Néhány éven belül eltűntök a fenébe a 2/3-dal.

2011. 02. 05. 13:55

Akkor - ahogy írod - tetszik nem teszik kérdésben semmiben sem különbözik Meggyes és Tétényi. Mindkettőnek félre kéne állnia és tiszta helyzetet kéne teremteni Esztergomba. Ez a város érdeke.

2011. 02. 05. 13:43

KÉTHARMAD!!! Esztergomban a polgármesterség tekintetében tetszik, a képviselő-testület, meg az ország tekintetében nem? Hogy is van ez?

2011. 02. 05. 12:46

Orbán Viktor még soha nem beszélt olyan hallgatóság előtt, ahol számára esetleg kényes kérdést is feltehetne valaki. Nem tartom valószínűnek, hogy válasz kapunk tőle ezekre a kérdésekre. Ha esetleg mégis szóba hozná, akkor valamilyen semmitmondó, szokásosan cinikus választ fogunk kapni.