szemétszállitási dijak változása

szemétszállitási dijak változása

2011. 02. 04. 21:58

Megkaptam az Eszköz kft számlát januárra! Értesitenek,hogy személyenként 1210 ft havonta,a képviselők döntése miatt! Megszünt minden kedvezmény,a gyerekek utáni kedvezmények,nyugdijaskedvezmény.Meddig kell tűrni,hogy a Fidesz azt művel a néppel amit akar?!A sok nagycsaládos Fideszre szavazó nem tüntet ez ellen? Lehet ,hogy itt is azt kellene tenni mint Egyiptomban,kivonulni,vagy lezárni a városháza kijáratait amig nem mond le önként ez a csőcselék?

2011. 02. 20. 15:46

Mi a búbánatnak fáradna olyan messzire, amikor egy köpésre van a Kiss J. utca ?

2011. 02. 19. 16:13

Bocsánat-az ÉVA csupa nagy betű!!!

2011. 02. 19. 16:12

Szia Gömbicica.Azt mond meg nekem,hogy a Töltés utcából a lakásomba bejövő patkányokat-amiket a saját pénzemen vett patkányírtóval pusztítottam el,betehetem -e a kukába?/nem egyről van szó!/Vagy kivihetem -e a meggyes birtokra a Búbánati tóhoz?Tegyem a háza elé?Egyre szimpatikusabb nekem Stámusz Andrea javaslata!!!!!Gyüjteni fogom a patkányokat ,és elosztom megyes,ivanov, stendl,és ha marad még a többi korlátolt fideszes előtt.Tétényi éván kívül,jártak-e ezek a sz..rjancsik errefelé?Mert fogalmuk sincs róla mit szavaztak meg!!!!

gömbicica

2011. 02. 17. 15:28

Pedig bizony, akad hét, hogy a macskakonzerves dobozokon kívül szinte csak a reklámújságok vannak a szemeteskukámban. Általában 2 hetente van félig a 120-as...

De fizetnem persze az egészért kell.

Igaz, most kihasználva a változtatás lehetőségét, "átszerződtem" 60 literesre. De az se lesz tele egy hét alatt...

Olyat nem lehet, hogy veszel "eszközös" zsákot, és amikor teli van kiteszed? Bár nem tudom mennyibe kerül. És akkor nem fizetnél kukadijat. Ha  már egyszer ilyen kevés a szemeted.

Ma délelőtt vittük el a szemetünket a  Baross G. utcai (szobornál) szelektivbe.

Papiros rendben volt. Müanyagosba sok kupakos taposatlan flakon volt. Rosszall

ÜVEGESBE:Üvöltés Elvittük az üvegeket a Terézia utcai szigetre. Az üvegesbe ott is vegyes hulladék volt :-(

 

 

Az utcákat takaritja mostanság valaki? (pl. utcaseprő) Az más kérdés, hogy általában mindenki lakik valahol, igy nagy valószinüséggel mindenkinek van "házeleje".

Legyen szives mindenki rendben tartani. A főutcán pl. van olyan üzlet, ami előtt rendszeresen takaritanak, van járda amelyik sosem látott seprüt.

A legszebben járdarész számomra a Lőrincz utcai Marga Divatáru előtti szakasz. Nyáron rendszeresen portalanitva is volt. Köszönjük :-) Példát lehetne róla venni.Sőt! A kirakat látványa sem utolsó. Izléses, tiszta. MInden üzletportálnak ilyennek kellene lennie.

Szóval szelektivre visszatérve. Hiába az Eszköz próbálkozása, ha ilyet lát az ember :-( Esetleg rendszeres felhivást tehetnének közzé a bedobós hirdetési ujságok INGYEN, a Hidlap, esetleg elhangozhatna a Polgármester válaszol keretén belül is.

2011. 02. 17. 14:43

Csak az pontozhat, aki rendelkezik ponttal, előzőleg már kapott valamikor valakitől valamiért

2011. 02. 17. 13:47

Úgy tudom, csak az pontozhat, aki kap hozzá jogot...

Így CSAK úgy fejezheted ki a tetszésedet, ahogy tetted! :)

 

2011. 02. 17. 13:46

Kedves Balázs!

Én is egyetértek az általad leírtakkal.

Valóban csökkenteni kellene a szemétmennyiséget, de sok esetben ez nem rajtunk múlik!
Pl. a vásárolt ételmiszert be kell csomagolni, igaz, nem mindent lenne muszáj a drága fehér külsejű, színes nyomású (ami akár ÖNREKLÁM-hordozó is lehet!), fóliabelsejű papírba, elég lenne - ha volna még ilyen! - barna környezetkímélő papírba is.

Lásd: régen a cukor, a liszt ilyenben volt.

Igaz, az nem elég "csinos"... De valamit valamiért!

 

Aztán itt van az a rengeteg reklámújság, amit hetente bedobálnak a postaládáinkba!
Én pl. legtöbbjét olvasatlanul dobom a szemétbe, csak néhány (közelben lévő) üzletét nézem át. Aztán az is ott landol...

Igaz, láttam már olyan postaládát, amelyre kiírta a lakó: "Szórólapot nem kérünk!"
De ez azért nem jó, mert azért van, amelyik RENDSZERESEN érdekel. Viszon nem írhatom ki, hogy ez kell, ez meg nem, mert szegény diák bele is bolondulna, ha szelektálnia kellene, mielőtt bedobja a hatalmas halmot.

Pedig bizony, akad hét, hogy a macskakonzerves dobozokon kívül szinte csak a reklámújságok vannak a szemeteskukámban. Általában 2 hetente van félig a 120-as...

De fizetnem persze az egészért kell.

Igaz, most kihasználva a változtatás lehetőségét, "átszerződtem" 60 literesre. De az se lesz tele egy hét alatt...

 

Aztán úgy gondolom, hogy a kevesebb szemetet se fogják csökkentett áron elvinni, mert akkor meg azért emelik, hogy KEVÉS a vinni való...

Szóval volt rá példa, azért emelték a víz árát, mert elkezdett takarékoskodni a lakosság, és nem jött ki jól a pénzből a vállalat...

"AZÉRT EMELÜNK, MERT KEVÉS FOGY!" - Azaz a kevesebb drágább... Ismerős?

 

Ami a szelektált hulladékgyűjtést illeti.

Itt sajnos hamar megtelnek, és annyian ledobálják a gyűjtők mellé, hogy szinte sosem volt hova tennem... Így letettem az odavitelről...

Már ki is van írva hatalmas táblára, TILOS az edényen kívüli szemétlerakás...

ITT tartunk most...

Nápoly? EZT én is írtam már egyszer...

 

2011. 02. 17. 7:59

Balázs!

Nem tudom hogyan kell adni, de tőlem 1 + pont ezért kijár!

2011. 02. 16. 23:36

"De aztán már nem válogatunk, egy a lényeg, hogy kikerüljön a házból minden, amit szemét gyanánt el lehet képzelni."

Na ez aztán igen. Ez az igazi kényelmes hozzáállás. Mindegy mi van, csak kerüljön ki a kecóból, akkor már nem a mi gondunk többé.

A lakótelepibe sem fér bele akárkinek a szemete, bőven meg tud telni az is, jó példa az Aradi téri kuka, ahová a jó ég tudja ki nem hordja bele a szemetét. Mer' úgy kényelmes neki. Meg mer' úgyis elviszik. És igen, tényleg mások fizetik, szégyellje magát mindenki, aki odahordja a kocsija megtömött csomagtartójából a szemetet bármelyik lakótelepi tárolóba. Láttam már elég esetet, szóltam is, vissza lett ugatva nekem. Fulladjon bele az ilyen a mocskába. Szerintem.

 

Mindenkinek szól:

Értem én, hogy egyre szarabb a szeméthelyzet. Hogy lassan Magyarország Nápolya leszünk. Hogy itt (szinte) mindenki becsületes úriember, aki igenis fizet, és ezért vigyék el az ő sok-sok szemetét. Mert fizetés, meg ellenérték, stb. De azt is végiggondolta már valaki, hogy nem a Marsra viszik el azt a sok hulladékot? Hogy ugyanezen a sárgolyón marad?

Úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzet igen tanulságos is lehet sokaknak, akik gondolkodásra is szokták használni azt az izét ott a nyakukon. Most hogy a nyilván nem hibátlan, de kétségkívül sok gonddal küszködő szolgáltató sok helyről esetleg nem viszi el a szemetet ; most azok felmérhetik, hogy mekkora mennyiségű anyag az, amivel egyszerűen nem lehet mit kezdeni, ha a nyakukon marad. Holott: azt ugyanúgy kifizettették veletek a boltban. Mikor ezerszeres áron veszed a vizet, hússzoros áron a szalámit (csak mert szépen fel van vágva, és gusztán csomagolva), stb stb. Mindenki hozzászokott az elképesztő kényelemhez, termeli a szemetet mintha versenyt írtak volna ki rá. Aztán ha beüt a krach, akkor elvár. Jogosan, persze hogy jogosan, hiszen valami papírfecnit adott oda a Postán egy sárgáért cserébe.

Kell a forradalmi hevület is, persze. Én is támogatom - noha szabálytalan - , hogy vigye oda a kis képviselője házához a szemetet, akinek elege van. Meg is érdemli minden nagytudású, aki szerelmes tekintettel figyelte végig mestere, Meggyese szavait a testületin, aki végtelenedszer is megmagyarázta, hogy lehet, hogy törvényellenes, de azért ez így akkor is jó.

Azoknak, akik még ezen is képesek túllendülni, javasolnám azt, hogy azon gondolkodjanak, hogy hogyan lehetne minél kevesebb szemetet termelni. Magam panellakó vagyok, de nem tudom elképzelni, hogy egy hét alatt hogy lehet megtölteni egy olyan fekete szemeteskukát. Szóval belegondolva, hogy mennyi szemetet termelek, engem egyáltalán nem érdekelne, hogy adott héten nem viszik el, mert szerintem két hónapig tartana, mire a 10-14 nap alatt összejövő 10liter szemetemmel megtelne.

Szerintem ez lenne inkább a jó út, errefelé kellene elkezdeni gondolkodni. Mindamellett, hogy a jogos elvárások és a törvényellenes hatályos rendelet miatt egyre többen és egyre hangosabban kellene, hogy verjék az asztalt. De a tiszta gondolatokhoz tiszta lelkiismeret is kellene, hogy ne nyakló nélkül termeljük a szemetet, mert az valójában sosem tűnik el, max. oda viszik, ahol a kényelmes polgárocskák nem látják. Egy ideig...

2011. 02. 16. 22:17

Előre bocsátom, hogy szemetet mi is, mint minden háztartás "előállítunk". Azt még megnézzük, hogy a pille palackot ne tegyük bele, mert nagyon gyorsan megtelik. Elvisszük lelapítva a szelektívbe. De aztán már nem válogatunk, egy a lényeg, hogy  kikerüljön a házból minden, amit szemét gyanánt el lehet képzelni.

Fizetünk becsületesen, ha jön a csekk, feladjuk. És morgunk, mert nem akarunk "nevünkre venni" egy kukát sem. Ezért nem ragasztunk fel szép narancsszínű plakátot magunkról sehova.

 Most már nem kaptunk "fleppnit" sem, csak számlát csekkel. Feladtuk.

Viszont a lakótelepeken van egy csomó óriási kuka, oda bárkinek a szemete belefér.....amíg a következő ember fel nem túrja.  A bérleti díját a lakók fizetik, a szemétdíjat a lakók fizetik.... a szemetet meg bedobálja akárki. Eddig még elvitték, rendre lehetett tölteni újra.

 

Szerintetek ez így most etikus? Ugye nem, de legalább elviszik.

2011. 02. 16. 20:56

Reménykedem benne, hogy tisztelt kukás urak, ha már ilyen akkurátusan ellenőrzik a címke meglétét , akkor a jövőben hajlandóak lesznek a kukát teljesen kiüríteni! Csak mert nagyjából 2 hónapja figyel a kuka alján 2-3 nejlonzacskóba tett kisebb hulladék. Szóval jó lenne, ha egyszer ki is borítanák a szemetest és nem csak a zsákokat emelnék ki belőle, ha már egyszer ilyen komoly kapacitásuk van a matrica ellenőrzésre.

2011. 02. 16. 20:34

Ma több ismerősöm is panaszkodott, hogy nem vitték el a házuk elől a szemetet.

Amikor ezt jelezték az Eszköz Kft. felé azt a választ kapták, hogy nem volt felcímkézve a kuka.

Ja, csak ennyi a megoldás?

Én balga meg azt hittem, hogy a csekket kell befizetni.Király

2011. 02. 08. 8:14

Köszönöm a választ. Sajnos valahogy sejtettem, hogy nem lehetséges.

Mi itt lakunk, csak 60 liter elég lenne 4 fő helyett. Ráadásul a fiam 5 éve Pesten lakik.

2011. 02. 08. 8:06

Sajnos ez nem működik, már próbáltam. Csak az a cég vheti el a szemetedet, akivel az Önkori szerződött.

De van egy jó ötletem: sokan vagyunk, akik Esztergomba vannak bejelentve , de nem ott laknak, csak fizetnek a szemétszállításért. Mondhatnánk az Eszköznek: fizettünk, jöjjenek el a szemetemért Dorogra, Miskolcra, Debrecenbe, vagy Kualalumpurba.  Akkor mivel védekeznének? A kifizetett szolgáltatásért teljesítés is jár, nem ? : )

2011. 02. 07. 22:40

Napok óta azon gondolkodom, mivel a városban működik egy másik szemétszállító cég is, (ahol ráadásul korrekt áron szállítják a hulladékot) mi lenne, ha szerződést kötnénk, mi lakók velük? Okés, természetesen 1 lakás miatt biztosan nem lehetséges. De ha összefognánk és a környezetünkben többen?

Nem tudom, hogy milyen törvények vonatkoznak arra, hogy csak az önkormányzaton keresztül kötelező a szemétszállítást intézni?Más lenne a helyzet, ha helyben nem lenne másik cég.

Esetleg még olyan is felmerült bennem, hogy lakossági összefogással, aláírásokkal az Eszköz Kft. vezetőjének eljuttatni, hogy vagy elviszik annyiért és literre, mint a másik cég, vagy a lakók felbontják a szerződéseket. Persze előbb a másik cégnél mindenképp érdeklődni kellene, hogy lehetőségünk lenne-e szerződést kötni.

Mindenképp nekünk, lakóknak kellene lépnünk, mert a meggyesmértékrendszer alapján számlázott díjat szerintem soha nem fogják "normál" liter árra megszavazni. Illetve, ha át is térnének a literes kiszámlázáshoz, akkor jön be a  meggyeskétsávosliter díj (60 l = 3100.-Ft, 120 l = 6200.- Ft) Véleményem szerint ezt akarta ő a saját logikája szerint magyarázni.

Egyébként ma "örömmel" hallottam az országértékelőben, hogy a következő év a GYARAPODÁS ÉVE lesz. Hát szép remények elé nézünk. Mi esztergomiak sajnos már ismerjük a gyarapodás progjamját, és hogy az kiknek is jó.

2011. 02. 07. 16:44

Üdv!

Ezek után gondolom sok emberben felmerül, hogy nagyívben lesz....-ja a szelektív hulladékgyűjtést. Ki a fene fog elzarándokolni a gyűjtőszigetekhez, inkább teletömi a kukáját válogatás nélkül.

2011. 02. 07. 16:30

Nekem van Esztergomban bejelentett lakcímem ,tartózkodási címem de a "legjobb az egészbe",hogy sikerült elintézni az Eszköznél,hogy ott fizessek ahol szemetelek.

2011. 02. 07. 15:15

A nap mondása:  "két féle liter mérték van"  MT

2011. 02. 07. 15:15

Majd elfelejtettem!

Az eltörölt kedvezményeket nem kellene sajnálni, mert milyen alapon kapott kedvezményt valaki az életkora után?

Nem az életkor szemetel, vagy nem szemetel. Mert a szemét az szemét, bárkitől is "termelődik." Már ezt a kedvezmény megadást is csak a "porhintés" diktálta.

Viszont azt nem lehet elfogadni, hogy nem annyit fizetünk, mint szemetelünk, hanem annyit, amennyit nem szemetelünk.

Ez a felháborító és az elfogadhatatlan.

2011. 02. 07. 13:48

Mi lenne, ha valami elkülönített számlára, vagy ügyvédi letétbe helyeznénk a szemétszállítási díjat? Kalkuláljunk ki egy összeget.