Lokálpatrióta kiáltvány

Lokálpatrióta kiáltvány

2011. 01. 25. 0:15

Az elmúlt évek történései miatt el kellett gondolkodnom, hogy milyen városban szeretnék élni, és milyen várost szeretnék a gyerekeimre hagyni. De először csak az jutott az eszembe, hogy milyenben nem.

Semmiképpen sem olyanban, ahol megbírságolnak, ha a házam előtt a közterületen magasabbra merészelt nőni a fű, mint az engedélyezett.

Olyan városban akarok élni, ahol annyi szemétdíjat fizetek, amennyi szemetet termelek. És nem olyanban, ahol az a cél, hogy a szemétszállító cégnek minél több haszna legyen a minél több szemétből.

Olyan városban szeretnék élni, ahol a gyerekem iskolájának tanrendjét bölcs, hozzáértő tanárok és a szülők együttesen határozzák meg, és nem olyan városban, ahol a város fura ura mondja meg, hogy a gyerekemnek hány kör lótás-futás válik javára, és hogy mivel töltse a szabadidejét.

Olyan várost szeretnék, ahol az a cél, hogy az óvodások nekik való ételt kapjanak. Olyan várost, ahol a döntéshozók gyanút fognának, ha egy egész óvodás csoport rendszeresen érintetlenül hagyja az ebédet, és nem olyan várost, ahol az élelmező cég profitja a cél.

Az én városomban nem lenne kötelező az óvodásoknak az úszótanfolyam, mert nem az lenne a cél, hogy csökkentsem az élményfürdő hiányát, hanem az, hogy az óvodás megszeresse az úszást. De az is lehet, hogy az én városomban az élményfürdő árából lenne tanuszodája az óvodáknak és iskoláknak.

Egyébként is olyan várost szeretnék, ahol a vezetés kikéri és elfogadja a szakemberek véleményét, és nem olyat, amelyik magát mindent tudónak hiszi. Persze, ha elfogadnák a szakemberek véleményét, akkor az én városomban nem építenének termálfürdőt sem, hiszen az azóta kegyvesztett geológus megírta és elmondta, hogy nincs termálvíz, mások padig arról beszéltek, hogy hová vezethet az üzleti terv nélküli beruházás.

Nem kellene kétszer annyit autózni, kétszer annyi füstöt eregetve, és lennének kerékpárutak is, amelyek vezetnének is valahova. Mert a forgalmat is szakemberek terveznék.

Olyan várost szeretnék, ahol nem próbál megfélemlíteni egy rendőrre hasonlító őrző-védő, és nem állja el az utamat kék csíkos rendőrautó-utánzattal. Olyan várost, ahol viccből se köszönnék üres szobámba érve a Nagy Testvérnek.

Olyan várost szeretnék, ahol az a cél, hogy elintéződjön az ügyem a hivatalban, és az ügyintéző nem várja meg az ügyintézési határidő utolsó napját csak azért, hogy elutasítsa az ügyiratomat, hanem még idejében segít, hogy az ügyem mihamarabb elintéződjön, mert az a dolga, célja, és azért kapja a fizetését - tőlem. De azért is, mert ő is a város közösségének tagja.

Olyan várost szeretnék ahol a helyi újságot és tv-t választott képviselőink arra használják, hogy elszámoljanak felém a végzett munkájukkal, és nem arra, hogy azt bizonygassák, milyen jó is nekem az, ha ők a vezetőim, és ezért még hálásnak is kell lennem.

Jut eszembe, azt is szeretném, hogy az vezesse a várost, akit megválasztottam.

Olyan várost szeretnék, ahol a véleményét vállaló embernek - és családjának - ne kelljen tartania megaláztatástól, a hatalom bosszújától, ha a véleménye nem egyezik a hivatalos kinyilatkoztatással. Különben sem egy hatalom alattvalója szeretnék lenni, hanem egy demokratikus közösség tagja.

Az én városom tantestületekből, osztályközösségekből, baráti társaságokból, egyesületekből, orvosokból, ápolókból, munkahelyi kollektívákból, focicsapatokból, családokból, szomszédokból, nagymamákból, nagypapákból, unokákból, szóval emberi közösségekből áll.

Én nem tudom, mi az, hogy város gyarapodása meg vagyona, meg városi tulajdonú cég.

Vagyis azt hiszem, hogy mégis tudom. Az összetartó emberi közösség. Az lehet vagyon, kimeríthetetlen tőke és erő. A többi por és hamu.

2010. okt. 03. óta érzem hogy ez az erő létezik, és érzem azt, hogy lehet esélyünk demokráciában élni. Ami előtte volt, azt elnyomásnak hívták.

Nem akarok alattvaló lenni. Én összetartó, tudatos emberi közösségben akarok élni a városomban, szabadon, és erre fogom nevelni a gyerekeimet is. Én olyan várost akarok rájuk hagyni, ahol a képviselők helyettem intézik nekik azt, amivel megbíztam őket, és akiket majd ők bíznak meg ezzel. A megbízás és a bizalom azonos tőről fakad.

Egy esztergomi lokálpatrióta

2011. 01. 27. 13:08

Szerintem legalábbis pártalapon mindenképpen védik őket. Hiszen, ők legalábbis úgy vélik, ezzel magukat védik. De én nem hiszem, hogy félnünk kellene bármi olyasmitől, amire céloz.

2011. 01. 27. 7:42

Sajna, a ma reggeli Kovács Zoltán-nyilatkozat (önkormányzati adósságok-Kossuth-rádió) előre vetíti annak a lehetőségét, hogy az uralkodó osztály a nép hangját nem a demokrácia megnyilvánulásának, hanem nép elleni cselekménynek fogja tartani, mint az elmult (szerencsére) rendszerben egyértelmű és törvényes volt. A bázis, a többségben levő frakció, amely szintén az illetékes m.elnöki szócső szavait idézve, "felhatalmazást kapott Mo. polgáraitól"! Erre?!!!

Miért tartok attól, hogy a bűnös, dilettáns és kártékony képviselőtestület rövidesen áldozatként fog tetszelegni mind a helyi, mind pedíg az országos nyilvánosság előtt és a tevékenységüket kompenzálni megkísérlőket (politikai identitástól függetlenül) a mult rendszer revízionista, fizetett bérenceinek kiálltják ki! Attól a perctől, innen 50 km-re is jogosnak vélik majd a nagy többséggel megválasztott testület megvédését a "csőcseléktől"!

Nem ismerős helyzet hozzám hasonló korú polgártársaimnak?

Iridium

2011. 01. 26. 22:27

Nincs az a befektető a világon aki ezért több, mint 1-2 milliárdot fizetne. Bár szerintem már így is vastagon fogott a tollam.

Amikor a város vagyonának kiárusításáról vizionálnak kedves frenky meg hasonszőrű bárányok, tulajdonképpen nem is állnak messze az igazságtól. Hiszen -ha bekövetkezik a vagyonfelosztás- tényleg maximum párszáz milliót fognak érte adni. Ami viszont már nem jut el az agyukig* az az, hogy az akár veszteségesen is, de fenntartott élményfürdő (vagy más "önkormányzati" cég) a meggyesista körök fejőstehene, így a bagázsuk mindent megtesz azért, hogy azt megtartsa. (*azaz nyilván eljut addig, de a pár zacskó ropi amit kapnak a folyamatos anyázásért, elég nekik arra, hogy figyelmen kívül hagyják a saját józan eszüket)

A legjobban akkor járna a város, ha megszabadulna tőlük, mert bár fájna, de csak egyszer. Ezt persze mind Tétényi nyakába fogják varrni, ha így lesz.

2011. 01. 26. 21:35

Endrédi Józsinak igaza van, a fel turbózott vagyontól meg kellene szabadulni. Ez mit jelent? ha van olyan bátor ember aki ezeket a vagyon részeket meg veszi, lelke rajta. Vegyék meg a fürdőt 8 miliárdért, mert ez a könyvi értéke. Eltudja vinni a városból? Nem, ez itt marad, és ha ügyes ember veszi meg még hasznunk is lehet belőle, mert adót hoz, így meg 300 miliót visz évente. És csak ez már -8 miliárd, és ennek nincs több kamata. Meggondolandó, és tompika nem a városért harcol, mint eddig sem, ezeket a hamis okiratokat ő készíttette, és ez a bankoknál is az ő fejére hullanának vissza. Az ő érdekében érthető, hogy mért mondja azt amit mond. Gondolkodjunk józan paraszti ésszel, nem szégyen.

2011. 01. 25. 18:24

Nézd, szerintem ennél még csúnyább a dolog. Ha csak ennyi lenne - a hála nem politikai fogalom, mint tudjuk. Ettől még fenéken billentették volna. Az már más kérdés, hogy esetleg mit tud. Viszont ami a lényeg, és ami Lázár szövegéből is kiderült: bár (mint ahogy sokan jól tudták) meg akartak voltaképpen szabadulni a kellemetlen tehertől, de ha az "ő kutyájuk kölykét", azaz áttételesen a kedves Fideszt a legkevésbé is "bántják", kritizálni merészelik, az már mindennek a teteje. "Ha kicsi is, ha savanyú is, a miénk." - és mi az? A magyar narancs.

Persze a szocik hasonlóan működtek és működnek, épp a régi szocikról szól a film.

A lényeg számomra csak annyi, hogy abból a stratégiából, gondolom, elég volt, hogy Fidesz igen, Meggyes nem - de erről téged nem kell győzködni. A valóság bebizonyította, hogy mi a helyzet.

2011. 01. 25. 18:22

Ok!!!!

2011. 01. 25. 18:20

Hagyjuk abba az offtopikot.

2011. 01. 25. 18:08

Amennyiben elfogadjuk, hogy OVI-nál bárki önállóan elszabadulhat... vagy elfogadjuk, hogy ő a legkisebb faluról is lemondana önként (l. az előző választáskor az egyetlen döntetlen Heves megyéért mennyire harcolt) ("Esztergom egy ilyen város. Ott mindig történik valami izgalmas ügy" ilyesfélét mondott OVI, aztán Lázár fenyegetőzött, hogy nem felejtik azt a sok szemétséget, amit M1-sel tettek. Aztán ki szedegeti ki nekik, hogy hány város, falu van eladósodva, és melyek azok név szerint. Ott sorolják a fiúk a neveket a testületin. Nem hinném, hogy ők találják meg.) Rajkin: "Ne azt nézd ki áll előtted, hanem azt, hogy ki áll őmögötte!" Az más kérdés, hogy ha a FIDESZ levenné a kezét M1-ről, akkor szerintem is tutti átmenne hajóágyúba. 

2011. 01. 25. 17:45

Bayer Zsolt 1 számjegyű FIDESZ-tagkönyv tulajdonos perét miért Eztergom fizeti,

Mert a Hídlap cikket is Esztergom fizette, és gondolom ez volt a megállapodás. Ez egy 2009-es történet. Nagyon kellemetlen történet ráadásul.

aztán a Bakos Erika (Kövér rokon) hogy került a kabinetfőnökségbe

Párt vonalon. Itt lett átteleltetve. De már tavasz van.

az UD zrt hogy jött Esztergomba

Ügyesen. Áttelelni. De már tavasz van.

 

Ezek mind a múlt. A jelenből ha lenne valami, bármi ami alátámasztja azt a tényállításod, miszerint Meggyes nem egy elszabadult, önjáró alak? Nincs? Gondoltam.

2011. 01. 25. 17:41

Mielőtt még átmennék M1-pártiba: Mondjuk a Bayer Zsolt 1 számjegyű FIDESZ-tagkönyv tulajdonos perét miért Eztergom fizeti, aztán a Bakos Erika (Kövér rokon) hogy került a kabinetfőnökségbe, ( a többi pestit, akik a hivataltól kapták a fizetésüket csak pletykából hallottam) amikor az APEH nem találta, aztán az UD zrt hogy jött Esztergomba, és ki bérelte a rendőrnek látszó (tehát törvénysértő külsejű) autókat, amik ijedtükben egyből eltűntek választás után, aztán a Dávid Ibolya féle telefonokban: "Merre vagy?" "Itt vagyok Esztergomban" "Helyes!", aztán kiket bízott meg a M1 az alpolgi és a H M lehallgatásával, nem az Ud zrt- véletlenül. Egyébként mi vagyok én? Magánnyomozó? Vagy csak 1 látó polgár?

2011. 01. 25. 17:24

Te is tudod, meg én is tudom, hogy Esztergomnak nagyon sokat köszönhet a kormánypárt. Az ínséges években a megfáradt vándorok megpihenhettek, új erőre kaphattak, jól lakhattak, és egy kis vásárfiát haza is vihettek. Sokakban az tudatosult, hogy ezt az itteni helytartónak köszönhették. Holott Esztergom városának kell megköszönniük, nem a helytartónak. Ennyi a ma esti mese gyerekek.

2011. 01. 25. 17:16

Hát ahhoz tényleg nem kell nagy ész, hogy a pénzt az egyik helyről a másikra átcsoportosítsák és ezt megszavazzák. Ugyanakkor a "nagy" Fidesz hozzáállását az egészhez remekül mutatta a Lázár interjú még októberben, és az is, hogy most nem csinálnak az égvilágon semmit, pedig ennél nagyobb már nem lehet a baj. Felháborító. A legeslegutolsó esélyük, hogy valami kicsit megőrizzenek a renoméjukból az, ha most testületet oszlatnak, akár AB felszólításra. De már rég maguktól kellett volna úgy kirúgniuk a nagyembert, hogy a lába se érje a földet. Erre nincs semmilyen mentség.

2011. 01. 25. 17:14

Van bármi bizonyítékod bármire amit állítasz?

Tudod, ha én Meggyesnek lennék, bizonyára névtelen nickeket küldözgetnék ide, akik Tétényi fan-nek álcáznák magukat, de masszívan bomlasztanák a szellemet azzal, hogy a bizonytalanoknak szóló jól célzott utalásokat tennének arra: mennyire teljesen Meggyes mögött áll a kormány és a nagy pártszervezet...

2011. 01. 25. 17:07

Kétségtelen, hogy enyhén szólva is ingadozó a színvonaluk, de nyilván minden apróságban nemrohangl a M1 Budapestre. De! Kizártnak tartom, hogy az egész "szivattyúház" felépítését a M1 találta volna ki. (szivattyú: pénzszivattyú és szivatás egyaránt). Indirekt bizonyíték: Esztergomon tartják a szemüket. Például a jegyzőnek tett visszautasíthatatlan ajánlat honnan jött hirtelen?

2011. 01. 25. 16:42

Bizonyíték?

Elnézésedet kérem, de én azt gondolom, hogy ha ezek a kretének odafentről kapnák a recepteket, akkor sokkal jobb dolgokat sütnének ki.

2011. 01. 25. 16:38

Ui.: A Kiáltvány szuper! Kiváncs lennék, hogy a FIDFESZ-nek mi nem tetszik benne!

2011. 01. 25. 16:36

Szerintem meg az igazi meccs az, hogy MINDENKI próbáljon meg széleskörűen tájékozódni. Azért azt ne feledjük, hogy azok a "mástnemolvasók" (is) szavaztak M1-re tavasszal és juttatták (igaz 53 % szavazattal) kétharmadhoz azt a pártot, amelyik VASTAGON OKTATJA M1-t a jelen helyzet "kezelésére".

2011. 01. 25. 16:03

Mi van azokkal, akik csak az ingyen szórt HÍDLAP-ból szerzik az "információ"-jukat?

Ők lehetnek az a 4 ezer szavazó, akiknek a meggyőzésére én amúgy sem fordítanék túlzottan sok energiát.

Tessenek arra a 8 ezerre koncentrálni, akik a jelek szerint magasról sz.rtak már augusztus-szeptemberben is arra, hogy mit ír a Hídlap.

2011. 01. 25. 15:53

A Tízeknek van "egy" már unalomig hangoztatott észérvük : "Mindezekért Tétényi Éva a felelős"! Lásd HÍDLAP IX. évf. 2.szám 5. oldal: Steindl B. a feltett 4 kérdésre nyolcszor mondta el, hogy " T É által törványtelenül elindított csődeljárás miatt"... Mi van azokkal, akik csak az ingyen szórt HÍDLAP-ból szerzik az "információ"-jukat? Ők kinek hisznek, ha csak ezt olvassák? Jól tudja ezt a FIDESZ: Rágalmazz nyugodtan! Valami majd rajta ragad.

2011. 01. 25. 9:59

Kedves Lokálpatrióta !

A fideszes vezetőink, mint annak idején az inkvizició, boldoggá akarja tenni a polgárokat.

Előirják a boldogság kritériumait: Élményfürdő, mélygarázs, szemétdíj, parkolódíj, 10 tornaóra, sokszor ehetetlen kaja, lerombolt építmények, félbemaradt szállodák, Hidlap,...

Mindezekhez olyan szavazópolgárok, akik még akkor is tapsolnak /és nem fütyülnek/, ha újabb hitelt akarnak,- akik bólogatva helyeselnek mindent, mint a "szentéletű hírében álló Meggyes" mellett lévő 9 képviselő.

Mi mindannyian máglyára való eretnekek vagyunk, akik a közállapotokat szemlélvén nem vagyunk boldogok, netán más véleményt hangoztatunk.

A Tízeknek van "egy" már unalomig hangoztatott észérvük : "Mindezekért Tétényi Éva a felelős"!

Szegények ! Hazugságukat annyiszor ismétlik reménykedve, hogy végül valaki hisz is nekik . - Szánalmasak - szellemi szegények - ! "boldogok"?

Mi azon legyünk, hogy gyermekeink lehessenek "gyermekek" - élmnényteli igazi gyermekkoral, felnőve pedig emberek, akik mint polgárok, büszkék esztergomi voltukra !

Lokálpatrióta gondolataiddal egyetértve, támogatva, köszöntelek !

Szintén lokálpatrióta !