Miért nem képes az esztergomi Fidesz az együttműködésre? Mi a megoldás...?

Miért nem képes az esztergomi Fidesz az együttműködésre? Mi a megoldás...?

2011. 01. 15. 13:22

Több mint három hónapja tapasztaljuk hétről hétre, hogy a helyi képviselő-testület kilenc tagú (+ egy ún. "független") Fidesz-frakciója frontálisan ütközik Tétényi Évával, és a minimális jelét sem adja annak, hogy a város érdekében időnként kompromisszumra jusson a kétharmados többséggel megválasztott polgármesterrel. Ellenkezőleg, a frakcióvezetőjük, a bukott polgármester: Meggyes Tamás vezetésével lejárató kampányt folytat Tétényi ellen, és őt próbálja felelősnek beállítani a város súlyos anyagi helyzete, eladósodottsága miatt. A testületi üléseken a személyeskedéstől sem riadnak vissza, és sok esetben kioktató, gyűlölködő hangnemben ócsárolják a polgármestert. Mi lehet a magyarázata ennek a - hosszabb távon -  minden bizonnyal önsorsrontó, kontraproduktív magatartásnak? Mit tehetünk mi, esztergomi választópolgárok annak érdekében, hogy megakadályozzuk a város teljes anyagi ellehetetlenítésére irányuló helyi fideszes próbálkozásokat? Van kiút ebből a helyzetből? Ha másként nem megy, utcára kell vonulni!

2011. 01. 16. 19:59

Erre a beírásra reagálva a megoldásról is írnék, mit kellene tenni mindenhol:

Kovácsi lakótelepen és a Csalamádé városrészben megvan, alakul a csapatunk, egyesületünk. Úgy gondolom mind a 10 körzetben kell 8-10 fős kemény mag. Ez a 80-100 ember tudja koordinálni a körzeteket. Ezeket kellene központilag összefogni!

Nem látok jelenleg reális esélyt az új választásokra, de ugrásra készen kell állnunk.

2011. 01. 16. 13:58

Nem rossz ötlet.De sajnos aki úgy érzi hogy igazat mond,sosem védekezik olyan intenzíven,mint akinek a saját szemetét kell elfogadtatni.De Tétényi Évának,a hülye gyerek felszólalása után nyomatékossabban kellene "sulykolni" az ide vezető utat.Vagy nem engedni ennyit ugatni.Úgy viselkedik mintha még mindíg ő lenne a polgi.A parlamentben nyissa ki a pofáját,ne itt.Már nem mondhatja,hogy a bandája lesöpri az asztalról,az indítványait!!Nehezemre esik indulatok nélkül beszélni róla.Rendben moderátorok?

2011. 01. 16. 2:04

Ez valószínű, hogy nagyon igaz. Ugyanakkor példák hosszú sorát lehet felsorolni, hogy az ilyen félelmetesnek tűnő alakzatok, egyik pillanatról a másikra dőlnek össze, mint a kártyavár. Azután a csatlósokról hirtelen kiderül, mind ellenállók voltak, meg belülről bomlasztottak.

2011. 01. 15. 21:59

A legutóbbi testületi ülést is látva, egyértelmű a tizek besujkolós taktikája. Tétényinek és az ellenzéknek ugyanerre a taktikára kellene átállni. Röviden, velősen állandóan sujkolni a lényeget. Tomi tíz éves hozzánemértő ténykedése hozta a mai helyzetet, mindenért ő felelős. Minden felszólalásuk után ezt el kell mondani! A választók nagy része a sujkolásból ért. Ha a civil mozgalom nem erősödik meg Esztertgomban (sajnos úgy látom, hogy nem történt előrelépés), akkor a fidesz megőrzi és megerősíti vezető szerepét. Csak egy erős, pártoktól mentes civilmozgalom tudja városunkat újra pályára állítani.

2011. 01. 15. 19:11

A "Fideszes váltságköltségvetés Esztergomban" c. NOL-cikk

http://nol.hu/belfold/20110115-ahol_csak_a_fu_no

fórumán halmosedi, kiscsillag, csillagpor, eljátsszák a bennfentes, mindentudó szerepét (talán helyi képviselő is található közöttük?), közben "hazugoznak", becsmérelik, szidják Tétényi Évát. Egyedül cserépj. és sárközy tartja a frontot a "másik oldalon". Íme mit írt pl. csillagpor a legutóbbi testületi ülésről: "Ezen a testületin mindenki aki végignézte tv-n vagy ott volt láthatta azt az óriási szakmai, emberi fölényét a volt polgármesternek amivel rendelkezik." Ez már tényleg a vicc kategóriája! Ezek az emberek már Arató dr. kompetenciájába tartoznak! Nem kéne egy nagy tüntetést szerveznünk Tétényi Éva mellett és Meggyesék ellen? Úgy látszik, ezek csak az erőből értenek!

2011. 01. 15. 14:41

Maguktól nem térnek meg. Nyilvánvalóan a leszalámizásukhoz komoly erőfeszítésekre van szükség. De nem tartom lehetetlen feladatnak.

Meggyes egy politikai hulla, mellesleg Hadházy-val egyetemben a parlamenti frakció két fekete bárányát alkotják, akin kb. mindenki átnéz a pártban. Ami megmaradt Meggyesnek az a "hála", amiről viszont tudjuk, hogy nem politikai kategória. Hála Morvayék átteleltetéséért. Eléggé törékeny dolog. Fél milliárd közpénz belement végülis a Védvárba. De már kitavaszodott, a télnek vége.

Nyilván a helyi kis meggyesistáknak fogalmuk nincs bálványuk valódi pártbéli kötődéseinek értékéről és elhiszik, hogy áprilisig már csak kettőt kell aludni. Egyszer hopp, aztán kopp.

2011. 01. 15. 13:31

Arra a sokakat foglalkoztató kérdésre, hogy a helyi fideszes frakció miért olyan egységes a Tétényi Éva elleni gyűlőletben - holott látszólag van köztük egy-két "normális" ember - Lengyel László adja meg a választ. "A Gombár-szabály szerint... ezekben a vezérelvű pártokban az idő előrehaladásával a konfliktusok a centripetális erőt, az összebújást, a „közös gazságok melletti kitartást” erősítik."
http://nol.hu/lap/hetvege/20110115-orban-variaciok
Ez szerintem meggyőző válasz.Tehát hiába várunk B.V. vagy mások "átállására", "megtérésére". Ez naivitás lenne részünkről.