Be kell látni: ma is Meggyes Tamás vezeti Esztergomot

Be kell látni: ma is Meggyes Tamás vezeti Esztergomot

2011. 01. 14. 15:18

Hiába választott Esztergom elsöprő, soha nem látott többséggel új polgármestert az októberi választásokon: a 10 év alatt kialakított intézményrendszernek, a személyének szóló lojalitásnak és személyes gátlástalanságának köszönhetően még mindig Meggyes Tamás és frakciója Esztergom de facto vezetője. Most épp Esztergom úthálózatának végérvényes tönkretételéről, a parkok és közterületek elvadításáról, mindeközben az Élményfürdőnél és a Strigonium cégeinél lebzselő pártkatonák tovább finanszírozásáról döntött Meggyes frakciója. Tétényi Éva polgármester mára semmilyen eszközzel nem rendelkezik a frakció intrikája ellen. A város közben egy előre hozott választásban reménykedik, de nagyon könnyen alakulhat úgy a helyzet, hogy ebből nem lesz semmi. Hiszen Meggyes a jelenlegi helyzetnél jobb felállásban nem nagyon reménykedhet.

Mára már bebizonyosodott: teljességgel elhibázott stratégiát folytattak az esztergomi ellenzéki erők, amikor az októberi választások előtt az összefogás erejét Meggyes Tamás polgármesterségének megakadályozására vesztegették. Az együttműködés gyümölcseként eltűnt ugyan névleg Esztergom éléről Meggyes Tamás, de az egyéni körzetekben tapasztalt széthúzás és egyéni- valamint pártérdekek előtérbe helyezése hatására a valódi hatalmat gyakorló képviselő-testületben ismét abszolút többsége lett a meggyesista erőknek.

Ráadásul az elmúlt 10 év elhibázott gazdaságpolitikája, a csak veszteséget termelő nagyberuházások, a számolatlanul bevételt nem termelő ingatlanok vásárlására elszórt milliárdok miatt a városi költségvetés régóta léket kapott hajója immár szemmel láthatóan süllyedni kezdett - képletesen szólva novemberre már a "fedélzetet" is bokáig álló víz borította. A kialakult helyzetben - a meggyesista szajkók állításával ellentétben - az adósságrendezési eljárás megindítása volt az egyetlen jogszerű lépés az új polgármester részéről. A lépés kommunikációjára, a kialakult helyzet elmagyarázására azonban nem fektetett kellő figyelmet Tétényi Éva. Szerencséje, hogy meggyesista ellenfelei ellenkommunikációja is kimerül a leginkább az Erik a Viking c. film süllyedő atlantiszi polgárainak egészen vízbefúlásuk előttig szajkózott "nem is süllyedünk" frázisának ismételgetésébe. Meggyes kis csapatának performanszáról amúgy is igen gyakran a Monthy Python csoport valamelyik előadása ugrik be az avatott nézőnek - kár, hogy élesben azt hallgatni, hogy a "papagáj csak alszik és nem is halott" - nos annyira azért nem vicces.

A jelenlegi helyzet nem túl rózsás. Esztergom vagyonmérlegének számai erősen kozmetikázottnak tűnnek: 2009 végén a vagyon legnagyobb része a város tulajdonában lévő ingatlanok egyszer, valaki által meghatározott, lényegében fiktív forgalmi értékének évenkénti feltornázgatásával elért számaiban nyilvánult meg. Ráadásul ha megnézzük a számokat, azt találjuk, hogy a vagyonnövekedés 2004-ben volt a legkiugróbb: 7 milliárdról közel 30 milliárdra "ugrott fel" Esztergom ingatlanainak értéke egy év alatt, és azóta minden évben (még az elmúlt két-három, ingatlanpiaci válsággal megáldott évünkben is) ezt az összeget indexálgatta felfelé a képviselőtestület a vagyonmérlegben - jelenleg 39 milliárdra értékelve azokat. Nyilvánvalóan önáltatás azt gondolni, hogy ezeket az ingatlanokat bármilyen reális piaci körülmény között ezen az áron értékesíteni lehetne, emiatt a vagyonfelosztás folyamatosan lebegetett réme valójában a hitelező bankok szempontjából lenne a legrosszabb megoldás, akik a vagyon bírósági felosztása esetén egészen biztosan nem jutnának hozzá követelésükhöz.

Tény, hogy ha Tétényi Éva az adósságrendezési eljárás során elérné, hogy adósságainkat átütemezve, a költségvetést kevésbé leterhelő módon elosztva lehessen rendezni a hitelezők felé, és mellette meglenne a kellő felhatalmazás és hatalma arra, hogy a városra gordiuszi csomóként nehezedő, átláthatatlan holding- és cégügyeket megoldja, akkor nem lenne lehetetlen, hogy akár már idén Esztergom viszonylag fájdalommentesen és megerősödve kerüljön ki az adósságrendezési eljárás alól. Erre azonban egyre kevesebb az esély.

Lássuk be: Tétényi Évának lényegében semmilyen hatalma nincs. Még ami van, azzal sem feltétlenül tud élni a bevezetőben már említett személyhez fűződő lojalitás és ellenfelének valóban arcpirító gátlástalansága miatt. Tétényi Éva jó szakember - ezt önéletrajza referenciáinak minősége és mennyisége is kellőképp bizonyítja, de vezetői képességeit egyelőre nem láttuk kibontakozni. Kommunikációja gyenge, céltalan és hiányos, pedig a jelenlegi helyzetben a legfontosabb szövetségese épp az a 8117 szavazópolgár alkotta külső nyomásgyakorló tömb lehetne, akik októberben bizalmat szavaztak meg számára.

A város közvéleménye szinte biztosra veszi, hogy tavasszal vagy nyár elején új választások lesznek a városban. Erre azonban vajmi kevés remény mutatkozik. A meggyesista frakció nélkül a testületet nem lehet feloszlatni, márpedig enélkül új testület választása sem lehetséges. A frakciónak pedig a jelenlegi helyzet mindenképpen jobb, mint amit egy új választáson el tudnának érni: személyenként és összességében is az eszközökben nem válogató, a polgármester és rajta keresztül Esztergom ellen folyó harcukban igencsak megtépázott nimbuszuk okán az októberi 30-40%-os kisebbségi eredmények elérése is eléggé kétséges lenne.

Kijelenthetjük: Esztergom jelenlegi helyzetéért továbbra is Meggyes Tamás és maroknyi hű csatlósa a hibás. A legnagyobb hiba lenne, ha a Tétényi Évába vetett bizalom a jelenlegi nehéz helyzetben szétforgácsolódna. Fontos, hogy - bármi történjék is - megmaradjon a város nem meggyeshű erőinek együttműködése és összefogása, és az is fontos, hogy ez az összefogás célt találjon magának és felvértezze magát eszközökkel azokkal szemben, akik szerint annál jobb, minél rosszabb.

2011. 01. 29. 12:45

Miért -1 pont????????????

2011. 01. 29. 10:37

Szép hétvégét minden Szeretgom olvasónak, akár szereti, akár utálja ezt a lapot. Lényeg, hogy olvassa!

Nagyon örülök, hogy hosszú idő után újra itt lehetek.

Meggyes Tamás bukott polgármester, a Fiatal Demokraták Szövetsége Magyar Polgári Szövetség & Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője és esztergomi önkormányzati képviselő a hibás!

2011. 01. 17. 9:08

Elli! Mi az az e-mail cím??? Én szívesen segítenék!

2011. 01. 16. 21:54

Szombaton volt időm megnézni a csütörtöki testületi ülést. Egyre jobban erősödik bennem az a nézet, hogy ez egy előre megírt forgatókönyv. Csak ebben arra nem számítottak, hogy a város lakók így ellen állnak. A 10 zseni valóban kezd elfáradni, tompika csak eggyet szajkóz, Tétényi a hibás, ez nagyon hasonlít az országos kommunikációra. Az igaz,hogy úgy látszik, hogy a polgármester asszony nagyon gyenge, de nem tudjuk mivan a háttérben, és nem is kell felfednie. Szerintem tompikát az borítja ki, hogy nagyon szelíden beszél vele, én már kidobtam volna az ablakon az biztos. Igazából nem tudnak fogást találni rajta, és ez teszi őket egyre bizonytalanabbá. És azért a támogatók bizalma is kezd elfogyni, azt igérték pár hónap alatt kicsinálják, és ez nem jött össze. Én visszanézném a felvételt töbször is, ugyanis, több elszólása volt tompikának, amit akkor és ott lekellet volna ütni mint a magaslabdát a teniszben. Meglátásom az, nem szabad belemenni a közel harcba, okossan szépen bele fognak dőlni a saját kardjukba. Persze ehhez nkünk választóknak is segíteni kell. Nem tudom kertvárosiak vannak e még ezen a fórumon? Mert oda kellene figyelni mit tettek a városrésszel, sinte semmi pénzt nem kap. A két nagy okos képviselőnk ezt eltűri? Mikor kérdezünk rájuk? Vagy a csodás RÖK, mért lettek meg bízva? A fogadóórájukra menjünk oda vagy 150 en és kérdezzünk, ahogy ezt teszik már más körzetekben. Ébredjünk fel kertvárosiak!

pj

2011. 01. 16. 20:23

Van itt fentebb egy jól megírt cikk, amely ébresztőt fúj, és el szeretne indítani valamit. Van itt a kommentelők közt jó néhány igen értelmes, eszes hozzászóló. A helyzetet is megközelítőleg hasonlóan látja mindenki, még ha vannak is kisebb-nagyobb különbségek. Legtöbben érzik, hogy baj van. Ötletelést, viszont nem sokat találni.

justiceforall írta

"5-10 fős, a célt szem előtt tartó, kompromisszumokra képes vezetőség és további 30-40 fős állandó támogatók kellenének. Ezzel megoldható lenne az állandó tájékoztatása az embereknek."

Erre szeretnék reagálni.  Jó ötlet.

Ha online szavazással választanánk egy tucat Szeretgomost, akik a szerveződés élén állnának, az nagyon felpörgethetné, a "tenni akarást".  Lehetne szavazni itt a fórumozókkal. Van itt most egy tucat fórumozó akire szívesen szavaznék, hogy legyenek a mainstreamben. (Az első név nálam Cserép János lenne.) Ha ezzel meglennénk, és és a jelöltek, is vállalnák, hogy dolgoznak picit a szerveződésért, ( nem többet, mint amennyit amúgy is itt vannak) akkor erőre kaphatna ez a dolog.

(Csak két pici gyakorlati példa. Pl. azt hogy a szoci fanok pártzászló alatt szeretgomos pólóba kampányoljanak vagy sem, (mármint, hogy árt e az ügyünknek a pártoskodás) azt nem egyedül Cserép Jánosnak kellene eldönteni, hanem ők 12-en megbeszélnék, eldöntenék, és tuti, hogy sokkal többen lennének elégedettek az eredménnyel, a döntés is hamar megszületne. Ugyanígy fél óra alatt eldöntenék, hogy mikor legyen demonstárció. (márc 15.-én vagy hamarabb, visszás e a nemzeti ünnepet választani e vagy sem)

Feldolgozhatnák az ötleteket, elvethetnék a marhaságokat.

Értsetek egyet, fikázzátok, tegyetek hozzá, vagy vegyetek el, mindegy, csak reagáljatok. Csak azért próbálom ezt erőltetni, mert TÉ. kommunikációjának további elemzése, bár fontos, de nem biztos, hogy eljuttat, minket bárhová is.

2011. 01. 16. 20:16

Szerintem egyfajta fordulóponthoz értünk, amit a fidess erőszakolt ki a költségvetés megírásával és áterőszakolásával. A következő hónapokban a társadalmi elégedettlenség többszöröződni fog. Az emberek többsége most fogja eldönteni, hogy szerinte ezért ki a felelős. Döntéshozatal után szerintem képtelenség lesz, vagy csak sziszifuszi, többszörös munkával megváltoztatni a kialakult, berögződött véleményeket. Nem véletlen, hogy meggyesék már most döntésre akarják vinni az emberek állásfoglalását, mivel látják, hogy Tétényi oldalán jelenleg egy szervezetlen, gyenge kommunikáció van. Abban bíznak, hogy médiafölényükkel megfordítják a jelenlegi helyzetet.

Szerintem utolsó pillanatban vagyunk, az ingyenes, házhozmenő objektív tájékoztatás megszervezésében.

2011. 01. 16. 19:56

A cédulaszóráson kívül mindegyik javaslatán túl vagyok! Persze az a jótanács, hogy "ha Ön is így érzi, tessék csinálja" éretlmezhetetlen. Azért egyet nem kéne elfelejteni! Én választottam 8117-edmagammal T É-t, hogy ENGEM (MINKET) képviseljen. Ha engem választottak volna polginak, akkor nekem kéne Önöket képviselnem és meghallgatnom az aggódók tanácsát.

2011. 01. 16. 19:55

Egyetértek! Tenni kell a dolgunk:

"5-10 fős, a célt szem előtt tartó, kompromisszumokra képes vezetőség és további 30-40 fős állandó támogatók kellenének. Ezzel megoldható lenne az állandó tájékoztatása az embereknek. Napi ügyek mellett, elő kellene venni meggyes múltját is újra és újra, mivel nagyon sokan egyáltalán nem tudnak róla."

 

A Kovácsi lakótelepen és a Csalamádé városrészben megvan, alakul a csapatunk, egyesületünk. Úgy gondolom mind a 10 körzetben kell 8-10 fős kemény mag. Ez a 80-100 ember tudja koordinálni a körzeteket. Ezeket kellene központilag összefogni! Nem látok jelenleg reális esélyt az új választásokra, de ugrásra készen kell állnunk. Még annyit hozzátennék a beírtakhoz, hogy a vége fele közeledek egy érdekes könyvnek, amely heteken belül kapható.

...

2011. 01. 16. 18:58

A civil szerveződéshez is kellenek jó stratégák akik képesek összefogni a különböző nézetű egyéneket egy közös cél érdekében. Semmi sem lehetetlen, és ezt nem szabad pesszimista módon kezelni. A Széchenyi téri csapat - azt gondolom - objektív körülmények között, igen is partner ebben csak a megfelelő vezetői szellem és a lehetőségek ismerete szükséges hozzá. Ők azok, akik hidegben , fagyban közvetlen figyelemmel és reakcióval járultak hozzá ahhoz hogy tudjanak rólunk. Ez is siker, és ne felejtsük el hogy amíg más a "való világot" nézte a melegben, ők tették dolgukat mert így érezték.

Minden ember tiszteletet érdemel aki ott volt, - bármilyen nézetet vall - mert városáért cselekedett. Ezek az emberek elkötelezettek a változás iránt, és remélem lesznek követői, csak sokan kényelmesek és nem áldoznak a cél érdekében.

Az optimista hozzáállás pedig feltétlen szükség bizonyos célok érdekében, és nem siránkozni hanem tenni kell. Én sem látom szerencsés megoldásnak hogy egy komolyabb demonstráció akár bármilyen ünnephez is köthető lenne. Ennek saját magában kell hatnia.

2011. 01. 16. 17:49

Üdv!

A csütörtöki ülés egomlive-s közvetítését olvasva azt mondtam, hogy inkább ezt nem nézem végig a tv-ben. Nos nem tudtam megállni és most egyre inkább pesszimista vagyok.

Pontosan az történik ami mt-nek kedvező és egyre inkább TÉ. ellen tudja hangolni a város lakosságát.

Az új jegyző nyilván az ő emberük lesz, ami végleg eldöntheti a dolgokat. ( Lehet, hogy már meg is van az új jegyzőnk? Én pl. óvakodnék a T. betűvel kezdődő nevű jelöltektől.Lakat a száján)

A felszámoló biztostól pedig határozottabb, "tökösebb" fellépést várnék. Nem ártana egy kis erőt felmutatni a "hmcs." ellen.

2011. 01. 16. 17:42

Még hogy Meggyesék jól kommunikálnak, Tétényi meg nem, ugyan már. Az utcán teljesen más jön le. Ismerősökkel beszélgetve, egy hetvenvalahány éves bácsi, anélkül, hogy szóltam volna hozzá, mosolyogva jellemezte nekem Meggyest és a frakciót, mint Esztergom legrosszindulatúbb kártevőit és sajnálkozott, hogy szegény Tétényi Évát mindenben akadályozzák. A bácsi nem internetezik, szeretgomot nem ismeri, nem értelmiségi, nem diplomás. Talán ismerősökkel való beszélgetések alapján informálódik. Már olyanokért is őket hibáztatta, amelyhez semmi közük. Az emberek mindig szeretnek szidni valaki mást a problémákért, ez most bizony Meggyes, aki adósságba verte és elszórta az esztergomiak pénzét.

 

A kommunikációjukról meg süt az ostobaság. Tétényi nem reagál, ettől felbátorodnak, és jól beszólogatnak neki, majd bárgyún vigyorognak. Meggyes meg Fidel Castrói monológokat nyom. Az utca embere erre,….na inkább nem teregetem ki a kártyákat.

2011. 01. 16. 17:24

„Továbbra sem győztél meg arról, hogy felesleges lenne önszerveződni”

 

Félreértettél, én pontosan ugyanezt mondom, erő csak ebben van, tények támasztják alá. Hogy Meggyes képviselő sem lehetne, és egészen más helyzet lenne, csak egy apróságon múlt, rajtunk, nem máson, tudod jól, ne menjünk újra bele. Aki a hibáiból nem tanul, hanem újra elköveti, az bukik, előbb vagy utóbb, ne mi legyünk! Meg kell tanulni különbséget tenni, mi az, ami rajtunk múlik, mi az, ami nem. Az utóbbi esetben viszont készülni kell, kivárni az alkalmakat, és közben erőt fitogtatni. Már ők is félnek, óriási eredmény. Nem szabad azon keseregni, hogy gyorsan nem tudunk mindent megoldani, „step by step”. Egy ilyen valóban elkeserítően irracionális világban ez nem tudás és elhatározás kérdése. „Várni és remélni” helyett, várni és lépni kell, és tudni mikor, közben meg erőt mutatni és altatni a sötét oldalt.

 

Az országos példákra hivatkozol, de van egy lényeges különbség, amely esztergomi specialitás. Ekkora ellenszélben, ekkora média és kampányfölénnyel Meggyes jókorát taknyolt. Én meglepődtem, bizony ez nem várt siker és a miénk. A szeretgomon, a Szent Adalbertnél kezdődött egy kis együttműködéssel. Folytatódott a banános tüntetésen, azután Tétényi Éva mögé álltunk. Nem Tétényi Éva kampánya győzte meg az esztergomiakat, hanem elő lett készítve neki a győzelem, te és mi. Ő ezt nagyon jól tudja, rögtön kitette a kivetítőt a térre, mert tudja hol az erő, nem akarja elveszíteni, közvetlen demokrácia, jó húzás. Persze az egyéni körzetekben jól el lett szúrva, itt a hiba, nem máshol, olyanokon múlott, akik egyébként változást akartak. Tanulni kell belőle, nem szabad megismételni, mert akkor bukta.  Ezzel sajnos Tétényi Éva tébolydába lett küldve, amelyért viszont nem ő a hibás. Minden erővel segíteni kell, hogy kitartson! Az ő kudarca a mi kudarcunk.

 

Egyébként inkább pesszimista vagyok, mint optimista, így kellemes meglepetések érnek, optimistaként meg sok pofáresés, pragmatikus világszemlélet. Gondoljunk történelmi példákra! Hitlert még a számbelileg erősebb franciák sem voltak képesek megállítani, ördögi erők segítették, a németek lelkesedtek érte. Egy kitűzött cél elérésére jó példa, hogy a szövetségesek még Sztálinnal is összefogtak, hogy megállítsák. Nagyon lassan és keservesen ment, jó sok hibával, azután összeomlott az egész. Felül kell egy kicsit emelkedni, úgy messzebre látni. A pajszeres és tébolydája is úgy fog összeomlani, mint egy kártyavár, híre sem marad. Nem rögtön, lehet több év, türelem!

2011. 01. 16. 13:21

a megoldása is káros a város számára.

Nos, ezt így nem jelenthetjük ki, mivel egyelőre nem nagyon tudni, hogy mit is takar a megoldása. Az adósságrendezési eljárás nem megoldás, hanem egy elkerülhetetlen rossz. A megoldás majd akkor jön, ha lezárult ez az eljárás.

2011. 01. 16. 12:46

a demonstrációt alkalomhoz kellene kapcsolni  /pl. márc. 15.-e

Soká lesz.

A Fidesz és a Meggyessel kapcsolatban csak annyit, én nem választanám külön.

Te nem, én nem, de a 8117-ből legalább a fele igen.

2011. 01. 16. 12:27

A téren demonstrálókkal kapcsolatban: annak idején próbálkoztam kimozdítani az egyhangúságot, de ez a közösség talán még nem elég érett ezen a szinten túllépni.

Nem akarok ünneprontó lenni, de a demonstrációt alkalomhoz kellene kapcsolni  /pl. márc. 15.-e/, szlogenekkel stb... !!! Saját fegyverüket kell ellenük fordítani !

A Fidesz és a Meggyessel kapcsolatban csak annyit, én nem választanám külön.

Meghatározták-e valaha, hogy mit jelent a Fidesz valójában?  A szocializmust is használták mint jelzőt - erkölcsre, munká/s/ra, társadalomra - minden világos tartalom nélkül !

Ha valami sekerül az: Fidesz, ha nem sikerül, akkor vádaskodás, vagy mellébeszélés, ha így nem megy, akkor az elhallgat/tat/ás ! A szocializmusban legalább volt "önkritika" ! Ezeknek csak a szocialista dicsekvés maradt meg, ahol mi voltunk a mennyország ! Ezeknél is ...

A keresztény felfogással ellentétes amit ezek művelnek ...          " A CÉL SZENTESÍTI AZ ESZKÖZT "        

Ez van !

2011. 01. 16. 12:22

Tétényi Éva rosszul kommunikál, nem ért a város vezetéséhez, és a megoldása is káros a város számára... Egy darabig még rá lehet tolni Meggyesre és csapatára, hogy mindenért ő a hibás... Aztán ez már senkit sem fog érdekelni. Aztán megoldásokat kell felmutatni. Objektív, a város számára kedvező megoldásokat. Polgi 2010 hozzászólásával teljesen egyet értek. A polgira meg a csődbiztosra tökéletesen illik a vak vezet világtalant.

2011. 01. 16. 12:15

Végre fel kellene ébredni Esztergom lakosságának, hogy bár

TÉ a maga részéről - az adott szituációban - tiszteletre méltóan kezeli az ügyeket, de a csatározások felemészthetik energiáját.

Ha ez bekövetkezik: "Isten irgalmazzon" a lakosságnak!

Emlékezzünk rá, mit művelt azokkal, akik (pl.J.A.) vele szemben indulni mertek a polgármester-választáson !

Egy bosszúálló, fél(?)művelt akarnok a kilenc (ki)szolgálójával olyan helyzetet teremtene, hogy teljesen ki/meghalna ez a város.

 

 

2011. 01. 16. 11:43

Szerintem meggyesék nem véletlenül választották ezt a taktikát, nagyon bíznak a saját kommunikációjukban. Társadalmi elégedetlenséget szítanak a senkivel sem egyeztetett költségvetésükkel (ami mindenkinek szembeötlik majd, az elhanyagolt lepusztult város) Ezt az elégedetlenséget akarják rányomni Tétényi Évára. Arra alapoznak, azt látják, hogy van egy objektív, ugyanakkor elég gyenge kommunikációja az észérveknek, amit ők erőből lenyomnak majd a demagógiával, országos megtámogatással. Van rá esély, ha nem lépünk nagyon gyorsan.

5-10 fős, a célt szem előtt tartó, kompromisszumokra képes vezetőség és további 30-40 fős állandó támogatók kellenének. Ezzel megoldható lenne az állandó tájékoztatása az embereknek. Napi ügyek mellett, elő kellene venni meggyes múltját is újra és újra, mivel nagyon sokan egyáltalán nem tudnak róla.

2011. 01. 16. 11:22

Ha kilépünk Esztergomból és megnézzük az országos politikát, akkor manapság rengeteg Meggyes-klónnal találkozunk, legalábbis ami a stílusát, magabiztosságát, stb. illeti, számomra ez még ijesztőbb, mint a helyi helyzet.

2011. 01. 16. 11:16

Úgy gondolom az adott helyzetben mindenkinek csak városunk jövője lehet a motivációja, és nem az hogy ki hová tartozik. A beszűkült és érdekhajhász "FI" csoport - mert demokraták már nem lehetnek - a saját vágányáról már letérni nem fog. Összefogásuk csak addig tart, míg a többség el nem söpri Őket. Tehát félre kell tenni nézetkülönbségeinket, és célként csak a helyzet normalizálása lebeghet előttünk. Azt hiszem csak olyan egyének ülhetnek képviselőink között, akik - többször aláhúznám -  a város és a polgárok érdekeit részesítik előnyben, és ezt megtiszteltetésnek veszik. Más alternatíva szóba sem jöhet. TÉ a maga részéről - az adott szituációban - tiszteletre méltóan kezeli az ügyeket, de a csatározások felemészthetik energiáját. Itt van szükség a 8177 mellette szavazóra - hangsúlyoznám - városunk jövője érdekében. Aki azt szeretné hogy működjön Esztergom , és a körülményekhez képest a lehető legjobban kerüljön ki az adott helyzetből, annak toleránsnak kell lennie városával. Szerintem itt az ideje!

A civil összefogás várható eredménye - teljes mértékben egyetértek - új szituációt teremt, de ez legyen a jövő problémája. ENNEK A " TÁRSASÁGNAK" MENNIE KELL"!!! Szép szóval nem ment, remélem többségi nyomással sikerül. Csak az új helyzet adhat ahhoz reményt, hogy a város és polgárai érdekeit képviselők kerüljenek a testületbe. Most ez a legfontosabb, és minél hamarább lépni kell! A késlekedés újabb nehéz feladatokat és anyagi terheket szülhet, és ez - a város egészét tekintve - kárunkra lehet, a "tízeket" pedig erősíti.

"Itt az idő, most vagy soha!"