Új Zélandra utazhat két esztergomi rögbi játékos
Sport
2011. jan. 12.

<p>Tisztújító közgyűlést tartott az Esztergomi Vitézek Suzuki Rugby Sportegyesület, ahol újabb négy évre Neuzer Andrást választották az egyesület elnökének, titkára Bőhm Balázs lett. Az elnökségi tagok két fővel bővültek, így Koller József, Heckel Zoltán és Juhász István mellett Novák Péter és Fülöp József is segíthetik szakmai munkájukkal az egyesület működését. A Felügyelő bizottság elnöke továbbra is Dr.Magyarovics Gyula maradt, tagjai Somogyi Sándor és Huszár Zoltán lett.</p>

A tisztújítás után Bőhm Balázs egyesületi titkár tájékoztatta a megjelenteket arról az óriási lehetőségről, mely az Esztergomi Vitézek korábbi edzőjének, John Carringtonnak köszönhetően vált elérhetővé. Az Új-Zélandi profi licencű Waikato Rugby Club 2011. május és október között 4 fiatal magyar játékost, valamint 2 edzőt fogad szakmai továbbképzés céljából. Az esztergomi klub a magyar rugby fejlődésének elősegítése miatt két játékos kiutazási lehetőségét átadta két rivális klubnak: a Kecskemét és Százhalombatta csapatának. Így esztergomi részről két játékos: Gelecsák Dániel és Ladányi Gergő, valamint két edző utazhat a rugby sport földi paradicsomába.

Az egyesület gyűlése az év legjobb esztergomi játékosainak kihirdetésével ért véget, akik kategóriánként a következők lettek:

  • Mini - Szöllösi Dáriusz,
  • Kölyök - Vámosi Tamás
  • Kadet - Kiss Attila
  • Junior - Tokai Attila
  • Felnőtt - Ladányi Gergő

A díjak átadását követően Neuzer András a 11. bajnoki aranyérem megszerzését tűzte ki a Vitézek elé a 2011-es év céljául.

(forrás)