iskolabusz-ki tud róla?

iskolabusz-ki tud róla?

2011. 01. 08. 9:30

Tudna valaki segíteni nekem abban (hátha valaki tájékozotabb?), hogy Búbánatvölgyben sikeresen elindított iskolabusz miért lett megszüntetve? Elég sok családod érint a kérdés, tudom, hogy gazdasági válság van, de azért több gyerekkel és családdal nem kéne így kiszúrni. Legalább helyijárat lenne. De több gyermek, naponta 3,5 km-t gyalogol a 11-es főútra a távolsági buszhoz és vissza. Ezekután még a mindennapi testnevelési óra. Nem sok ez egy kicsit?

köszönettel

2011. 01. 16. 13:34

Pepe! Melyik?

2011. 01. 13. 9:27

Újra indul az iskolabusz.

2011. 01. 12. 18:22

Köszönöm szépen a választ!

De......Rendben van az önköltség, ez természetesen ebben a gazdasági helyzetben. De....Kérdés az, hogy mettől-meddig szállítják a gyewrekeket, mert olyan híresztelések kaptak szárnyra, hogy a 11-es főúttól indul az iskolabusz. Namármost azzal nem vagyunk kisegítve, mert akkor bemehetnének a gyerekek a távolságival is. De mivel nagyon sokan több km-re laknak a főúttól (pl. mi 3,5 km-nyire, és laknak még tőlünk febb is) nem sok értelmét látom annak, ha nem jön be legalább addig amig eddig is (Tittman ház)A másik fele a dolgonak, hogy eddig csak reggel vitte be a gyerekeket. Ezentúl? Mert nem látom értelmét annak, hogy fizetek az iskolabuszért ami csak befelé viszi a gyerekekt 800.-Ft/fő és hazafelé pedig a távolsági busz ami szintén 800.-Ft/fő a bérlet. Azaz egy gyerekre levetítve (nekem kettő van) 1600.-Ft-ot fizetek azért, hogy be tudjanak járni iskolába!

 

A másik: Nincs rendben az iskolabusz eltőrlése, mert nem hiszem, hogy havi szinten mérve lyan sok az iskolabusz fentartása, lehetne még körbenézni hogy hol kellene még elvonásokat alkalmazni. Szomorú, hogy a gyerekek kárára történt ez az egész (meg persze a szülőt is ideértem) De az azért igenis szégyelje magát az az illetékes aki hagyta a gyerekeket minusz 10-15 fokos hidegben állni hagyni és várni az iskolabuszra. Mert senki nem méltatott bennünket, szülőket arra, (vagy a gyerekek sem kaptak semmiféle tájékoztatás) hogy januártól ne várjon az a szerencsétlen gyerek a buszra. Azért ez már szerintem mindennek a teteje.

üdvözlet mindenkinek

2011. 01. 08. 18:08

A testületi ülésen elhangzott tájékoztató szerint mikrobusszal megoldódik az "iskolabusz", ez a jó hír, a rossz hír az, hogy önköltséges lesz

a szállítás /Zöld Út Kft/ előzetesen kb. 800 Ft lesz a havi hozzájárulás.

Bővebben az iskolaigazgatók vagy a Városháza tud felvilágosítást adni, esetleg az Oktatási Bizottság /hi/.

fogadonap@esztergom.huEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. -n is lehet kérdést feltenni.

Üdv!