Meggyes másodszor is megfutamodott

Meggyes másodszor is megfutamodott

2011. 01. 06. 18:15

Meggyes Tamás újra bebizonyította, hogy számára csak egyetlen Esztergom létezik: az általa vezetett város. A volt polgármester másodszor futamodott meg gyáván az általa  okozott gazdasági válság következményei elől, és nem jelent meg a válságköltségvetéssel foglalkozó rendkívüli testületi ülésen. 

Míg azonban ez nem felelős politikusi magatartásra utal, addig az általa és Steindl Balázs által vezetett frakció tagjait - akik valószínűleg szívesebben dolgoznának a városért együttműködve – arra kényszeríti, hogy az esztergomi polgárok akaratával szembemenve olyan csődhelyzetet teremtsenek, ahol a város valóban az ő általa vizionált legsúlyosabb helyzetbe kerülhet. A polgármester ezúton is kéri a felelősen gondolkozó és esküjükhöz hű képviselőket, hogy vegyék figyelembe választóik akaratát, tartsák tiszteletben azt, és ne akadályozzák a város nehéz gazdasági helyzetből való kilábalását.

 

- A Városháza közleménye -

2011. 01. 10. 11:36

Ne ámítsuk magunkat ! Emlékezzetek arra, amikor szavazáskor az országgyűlésben /igazán titkos szavazásnak illett volna lenni/, mielőtt a fideszes képviselők leadták volna voksukat, az urna előtt ellenőrizték őket. A pártfegyelem felülír minden jogot és szabadságot a tagok számára. Az "EGYÜTTMŰKÖDÜNK" szlogen hátterében, ki tudja milyen titkos megállapodás lehet, amit aláirattak és aláírtak. Kilépni éppúgy nem tudnak, mint a maffiából, mert... !!!

A demokrácia csak szlogen számukra, amíg a hatalom megszerzése a cél. Mindezek után mehet a nép ahova akar, őket nem érdekli /!/, mert az a "nép" akarata, amit ők akarnak !

A viszahívás lehetősége jó is lenne, de visszaélésre is okot adna. 

Az elvégzett munka után járjon tiszteletdíj, és ne előre !

Ha nyilvánosan  a választók elé tárnák a tiszteletdíjként kapott összeget, akkor botránkozna csak sok becsületesen dolgozó elektor, akik mindennap felelőségteljesen végzik munkájukat-talán sokkal kevesebb pénzért-! A választási kampányban ezt is meg kellene emlegetni, nemcsak a pozitív szlogeneket.

Milyen érdemi munkát végeztek a helyi képviselők/tisztelet a kivételnek!/ és lenne-e mód tevékenységük osztályzására? Itt lenne értelme a közösség célirányos véleményére. Ha valaki elbukna kétszer egymásután, lehetne lehetőség a bizalom megvonásának.

Ehhez a közösség felelősségteljes demokratikus formálódására lenne szükség, ami talán Esztergomben elindult.

Kinek érdeke ?  A véd és dacszövetség tegjainak ? Nem hinném ! Sőt !!!

2011. 01. 08. 12:34

Remélem Éva felolvassa!!! Kacsintás

2011. 01. 07. 22:35

vponline.hu

"Csődbiztos kijelölését kezdeményezi a Fidesz az ajkai önkormányzat élére."

Érdemes az összegeket figyelmesen áttekinteni.

A következő önkormányzati űlésen Tétényi Éva polgármester asszony ezt a cikket felolvashatná a fidesz frakció tagoknak,kíváncsi lennék a reagálásukra.

 

2011. 01. 07. 22:26

A Hír tv híradásában félfüllel hallottam egy hírt,hogy az ajkai önkormányzat(MSZP polgármester)fideszes képviselői csődeljárást szorgalmaznak az önk.ellen mivel milliárdos nagyságú a tartozásuk. Erre eszembe jutott az esztergomi 24 milliárdos adósság ami a fideszes képviselőink szerint nem ügy,az adósságrendezést sem tartják indokoltnak.

A hírpoltárokon még nem láttam a hírt,valószínűleg a későbbiekben lesz róla szó.

2011. 01. 07. 15:17

Igazad van és egyetértek véleményeddel, remélem hogy nem fajul a helyzet odáig amit a polgárok már nem a szavazófölkékben, hanem az útcán oldanak meg. De megjegyzem szivesen látnám a politikus urakat-hölygyeket a BARIKÁD másik oldalán.

2011. 01. 07. 15:10

A szervezett bűnözés, az aljasság, az eredendő gonoszság, a hatalommánia, az arrogancia ez a fajtája számomra teljes mértékben tolerálhatatlan.

2011. 01. 07. 14:38

Elég indulatos a megnyilvánulásod, de ezek meg a többi mást érdemel.

2011. 01. 07. 11:53

Sokat olvastam a bejegyzéseket, eddig hozzászólást nem tettem. Úgy érzem sokan örlődünk a tehetelenség, vagy a tanácstalanság  miatt. Egyetértek, hogy ne a pártokra várjunk, de akkor kire?? Civil szerveződések! Hol vannak ? Mit szerveznek érdemben az ügy érdekében? Hol lehet csatlakozni, mit kell csinálni? Annál most már tényleg több kelll, mint leírni, elolvasni és zúgolódni!

2011. 01. 07. 11:02

Kommentemhez ketten hozzászóltak, köszönöm, igazuk van, a más az eggyüttműködünk és az "együtt

                                                                                                                               működünk"-így volt a plakáton egymás alatt, tehát külön volt írva,egyetértek Gézával, hogy civil civil kezdeményezés kell a tüntetéshez, ne pártkezdeményezés legyen.

2011. 01. 07. 8:38

Világosan látszódik, hogy a Meggyes-csoport semmiben és sosem fog együtt működni a város érdekében! Nem azokkal kellene "kikapartatni a gesztenyét" (szebb, élhetőbb Esztergom), akik a testületben dolgoznak, vagy csütörtökönként a téren  vannak. Még nagyon hosszú és hideg tél várható! Úgy, hogy aki teheti, emelje fel a se@@ét a fotelból és erősítse a városért munkálkodókat !

2011. 01. 07. 6:33

Egyetlen párt ne szervezzen ilyet, mert a többség otthon marad! A párttagság nélküli esztergomi választópolgároké a jövő, Ő nekik kell lépni!...

2011. 01. 07. 0:48

 

Itt nem látok más megoldást ezekkel szemben csak a tüntetést ellenük, de nem kicsit hanem nagyot, és sokat, valamelyik párt álljon már végre az élére a dolognak és szervezzék meg  javaslom, úgy tünik eszük ágába sem lesz megszavazni a válságköltségvetést csak azért, hogy a sok tájékozatlan érzelmi szavazót a polg. mester ellen tudják fordítani, ezt nevezik "együttműködésnek" ahogy a plakáton volt, az emberek akaratát semmibe veszik (mely szerint elégük  volt MT-ból) 

Láthatóan a kormány sem segít, nem tudják elviselni ha valahol nem ők kerülnek hatalomra, valószínűsítem utoljára fordult elő ebben az országban, hogy hatalomba kerülnek, ilyen demokrácia felfogással.

2011. 01. 06. 22:49

‎"Senki nem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az Eszmét védi hanem meztelen életét és a zsákmányt."
Márai Sándor

2011. 01. 06. 22:48

Ami Esztergomban kicsiben, az az országban nagyban:

 

http://hvg.hu/itthon/20110106_fidesz_mediatorveny

Eredeti méret

2011. 01. 06. 21:36

esztergom.fidesz.hu: Testületi ülés január 6.

A napirendi pontokat a testület kibővítheti, egyes pontokat levehet, vagy módosíthat.

A fidesz frakció meg lesz@rhatja az egészet. Rosszall

2011. 01. 06. 20:57

Ha ezt tovább hagyjuk, értem ezt országos szinten, mármint hogy ennyire beleszarjanak az emberek arcába fideSSes politikusok, akkor megérdemeljük. Teljesen kiveszett volna a magyarságból az önbecsülés a büszkeség a gerincesség? Ide veled régi kardunk...

Tényleg hagyjuk ezt, hogy tíz akarnok képződmény ilyen arcátlanul vegye semmibe a választóik akaratát? Minek kell még történni, hogy összefogjunk és a tettek mezejére lépjünk?

MEDDIG TŰRJÜK EZT MÉG????

Meddig tűrjük, hogy jogállamunkban csak a csürhére vonatkozik a törvény, az igazi bűnösök pedig szabadlábon?

2011. 01. 06. 18:58

Na, ja! Arról híres ! Ott nem rúg labdába. Felszólalni ???? Inkább ne :-)))

Amúgy hol volt a többi ?(leszámítva a 2 alibit.) Elkísérték ?

2011. 01. 06. 18:45

Szegénykémnek biztos fontosabb dolga akadt !

Talán a Parlamentben beszélt újabb másodperceket, hogy javítsa a statisztikáit !

Szeretnék egyszer arra ébredni , hogy akiket megválasztottunk azok tényleg megszolgálják a bizalmat amit a választóktól kaptak.