"Tücsök és bogár" - a Hídlapban

"Tücsök és bogár" - a Hídlapban

2010. 12. 20. 14:05

A fiatalabbaknak talán már nem, de biztosan sokan vagyunk itt olyanok, akiknek mond még valamit a Ludas Matyi hetilap, Peterdi Pál neve, illetve a "Tücsök és bogár" - rovat.

 

Azt hinnénk, hogy manapság sokkal jobban odafigyelnek a nyomtatott sajtó felelősei arra, hogy mi ölt papírformát. Ezt a fórumot az ihlette, hogy a városi, közpénzen kiadott sajtóorgánumban tömegével jelennek meg bakik. És bár a hetilap a megszünés küszöbén áll (ha nem, akkor még mindenkinek lehet sikerélménye), ne bosszankodjunk annyit a sok fröcsögésen, ami a Hídlapban megjelenik, hanem fricskázzunk vissza és keressük a nevetésre ingerlő hibákat.

 

 

Nosza, olvassuk most más szemmel a városi lapot!

 

2010. 12. 21. 8:27

Egyébként hozzátenném, tényleg örülök, hogy tévedtem, és ezúttal nem zsidózásról volt szó.

Két poént nekem is muszáj elmondanom körösztény vonatkozásban (bár nem a Hídlapból szedtemZavarban van):

1. "Always look on the bright side of life!" (Mindig nézd az élet napos oldalát!) - énekli a kereszten a megfeszített Brian + 50 társa.

2. "Az vesse rá az első követ, aki bűn nélkül való!" - mondja Jézus. Repül egy kő. Jézus meglepődve megfordul: "Na de anyám!"

 

Minden jót:

vélemény

2010. 12. 20. 22:00

OK. Értem, mire gondolsz, mert a Peterdi rovatot is ismertem a kétértelmű szövegekkel némi szex felhanggal kísérve, annyira azért nem vagyok fiatal. Mindenesetre korántsem volt világos, hogy konkrétan ezen kell vidulni. Sokkal valószínűbbnek tűnt, hogy egyeben; az pedig azért elég érzékeny téma, ez gondolom belátható. Ez az ünnep megnevezése, az ünnep neve így egyszerűen leírva szerintem nem olyan őrülten kacagtató, de bizonyára csökött a humorérzékem. A Brian élete viccein mindenesetre jobbakat röhögtem. De hát ízlések és pofonok.

Egyébként magam is görög katolikus hátterű vagyok, anyai ágon.

Szintén áldott karácsonyt!

2010. 12. 20. 20:29

Én már csak suttogva mondom, amit leírtál, igaz, de mi nem ezen mosolygunk! Ha azt írták volna, .......megünneplése, semmi gond, de itt nem azt írták! Nem tiszteletlenségből, de én jót mosolyogtam ezen az elíráson! Hajrá, még sok ilyet!   :-))))))))))))))))))

2010. 12. 20. 17:22

Pszt: csak egész halkan köszönöm meg a felvilágosítást. Nem vagyok ugyan teológus, a Bibliát se fújom kívülről, de amit leírtál, azt jómagam is tudom, (apai ágon görög katolikus vallású vagyok, a Rózsák terén lettem megkeresztelve), és van annyi hitem is, amennyire szükségem van. 

 

A lényeg: a szövegkörnyezet. Ha én felügyelem a szöveget, ezerszázalék, hogy ez a "program" nem így jelenik meg. De ha szükségét érezted, hogy beleköss - csak egész halkan jegyzem meg, hogy kíváncsi voltam, ki ugrik rá először -, akkor te annak idején nem olvastad Peterdi Pál rovatát, amit sajnálattal konstatáltam.

 

P.S.: Mint "nem témába vágó"-t muszáj vagyok lepontozni téged. Boldog karácsonyt! Vigyor

2010. 12. 20. 15:00

Kedves Gigi!

Csak egész halkan jegyzem meg, hogy az Úr Jézust tényleg körülmetélték, mivel zsidó volt (erről már korábban volt szó valahol). Ezt éppen a nyolcadik napon kellett megtenni, ami - ha kiszámolod - pontosan jan.1. A görög katolikusok és ortodoxok ezt megünneplik. Vízkereszt, jan. 6., Jézus "megkeresztelkedése", már felnőttkori eseményhez kapcsolódik, amikor a Jordánban Keresztelő János "megkeresztelte" - ezzel indul nyilvános működése. Még ez utóbbi dátumhoz kötik a napkeleti bölcsek látogatását is (Máté 2).

2010. 12. 20. 14:15

Nem oldható meg.

2010. 12. 20. 14:11

OFF

 

Jánostól kérdezem: nem tudom, mennyire megoldható, hogy ebben a fórumban mindenki pontozhassa a megjelent tücsköket és bogarakat, de ha lehetne, akkor a legtöbb pontot összegyűjtő találat lehetne a "hónap vicce".

 

ON

2010. 12. 20. 14:09

Mindjárt kezdeném is két gyöngyszemmel az ehetiből:

 

4. oldal A Görögkatolikus Egyház karácsonyi programjai között találtam

 

"2010. január 1-jén, szombaton 10 órakor: az Úr Jézus körülmetélése."

 

35. oldal Szimfonikus zene karácsonyra

 

"Közös karácsonyi hangversenyt ad az Esztergomi Szimfonikusok és a Balassa Bálint Vegyeskar a Dobó Katalin Gimnáziumban 19 órakor, mely alkalommal a zenével a lélekben is az ünnepre készülőket kívánják megakadályozni."