Megint perel az Önkormányzat: 50 ezer forint nem vagyoni kárt követel Esztergom tőlem

Megint perel az Önkormányzat: 50 ezer forint nem vagyoni kárt követel Esztergom tőlem

2010. 12. 11. 13:12

Még 2009 végén történt, hogy Esztergom Város Önkormányzata képviseletében a Portörő Ügyvédi Iroda (dr. Portörő Ágnes 1054 Budapest, Szemere út 8. IV. em 1. ) keresetet terjesztett elő a Komárom- Esztergom Megyei Bíróság előtt  a PILAR Kft ellen jóhírnév megsértése miatt. A keresetet a felperes a Szeretgom “offline” 2008. augusztus 29. napján kelt számában megjelent "Iskolapélda" c. cikkben foglaltakra alapozta. A szokásos elfogultsági kifogások után az eljáró bíróság 2010. szeptember 3. napjára tűzött ki érdemi tárgyalást. A PILAR Kft. nevében érdemben azzal védekeztünk, hogy a PILAR Kft. 2008. augusztus 29. napján mág nem létezett, mert csak 2008. szeptember 1. napján alakult.

A per tárgya a cikk azon kijelentése, miszerint a "képviselőtestület" "parancsra" "szégyenteljes döntést hozott". A cikk állítása szerint ez a döntés nem más, mint a Szent István Gimnázium tanári létszámának augusztus végi, utolsó pillanatban történt lecsökkentése, mely csupán egy adminisztrációs hiba folytán nem érte el azt a szándékolt hatást, amit a cikk írója előre látott. A cikkben további tények megjelenését kifogásolta a felperes: többek között az ominózus egyházi kárpótlásból származó 1,6 milliárd forintos követelés 2004-es más célokra elköltésének emlegetését nehezményezte.

A felperes jogi képviselője 2010. október 5. napján a PILAR Kft. mellett perbe vonta Cserép Jánost mint II. rendű alperest. A perbevonás után az eljáró bíróság 2010. november 5. napján az I. r. alperes PILAR Kft. ellen az eljárást megszüntette.

A végzést Esztergom Város Önkormányzata képviseletében már az Ernszt és Tóth Ügyvédi Iroda ( dr. Tóth M. Gábor 1054 Budapest, Szemere út 8. IV. em.1. ) fellebezte meg és kártérítésre terjesztette ki a keresetet Cserép János ellen 2010. november 26. napján. Az ügyvédi iroda 50 ezer forint kártérítést követel az Önkormányzat nevében az alábbi indokok alapján:

Igazából, csak reménykedni tudok benne, hogy minderre nem Tétényi Éva adott felhatalmazást az ügyvédeknek.

A történet pikantériája, hogy az ugyanezen tényállás miatt a Szeretgom ellen indult sajtó-helyreigazítási perben a Szeretgomnak megítélt 60 ezer forintos perköltséget Esztergom Város Önkormányzata a jogerős ítélet ellenére immár közel 2 éve nem fizette meg.

2010. 12. 16. 15:22

Nos, nagyon jó kérdés, hogy az ügyvéd honnan, kitől vette ezt az 50 ezer forintot... Remélem ma-holnap kapok erre választ.

2010. 12. 16. 15:16

Tényleg 50eFt-ra becsülik a kárukat? Ha én lennék ők, hétjegyű lenne minimum. :)

Másik: ha jogerős a perköltség-megtérítés határozata, inkasszálj, az elég jót szól, és valszeg sikeres is lenne. :)

2010. 12. 12. 13:30

T.Cserép Úr!

Elnézést, hogy itt szólítom meg.

Én személy szerint nagy tisztelője vagyok Önnek.

Elvagyok képedve, hogy milyen jártasságot tanusít a jogok, törvények,paragrafusok világába.

Sokszor az Ön információi alapján látok, itélek meg eseményeket, embereket, emberi cselekedeteket.

Az Ön alapos tudása, ismerete alapján biztos vagyok abba, hogy ebben az újabb támadásba is megtalálja a helyes

utat, melyhez sikert kívánok.

Azt meg teljes bizonysággal kizárom, hogy a polgármester asszony aszisztált volna.

Véleményem szerint, még mindíg a vesztesek utószele nyomul, alaptalanul.

Nem utolsó sorba, szeretném megköszönni a szeretgom-on végzett munkáját, mellyel nagyban hozzásegít a

valós információk megismeréséhez.

 

Kívánok az ilyen irányú munkájához sok sikert, erőt és kitartást.

Kellemes ünnepeket kívánok szerettei körében, s hasonló öröm érje családját, mint 2010-be.

Egy kis angyalkával bővült a család!!!!

2010. 12. 12. 12:17

Ha rendezni akarod az ügyet, akkor Tétényi Éva felé személyesen jelezheted

Nem hiszem, hogy ez lenne a jó mód. Nem lehet mindennel a polgármesterhez rohangálni. Ráadásul minden ami abban a cikkben le van írva, az vagy valós tény, vagy az író véleménye, ezáltal sokmindent sérthet, de jó hírnévhez való jogot nem. Ezzel a november 26-án kelt keresetkiegészítéssel meg egy probléma van: az, hogy november 25-én volt egy ilyen zárt napirendi pont a testületi ülésen:

 

31.  Beszámoló a folyamatban lévő peres és magánvádas eljárásokról

ZÁRT ÜLÉS!

Előterjesztő: Tétényi Éva polgármester

 

2010. 12. 12. 4:40

Kedves János!

Ha rendezni akarod az ügyet, akkor Tétényi Éva felé személyesen jelezheted, megmutatva a kerestlevelet. Így tudod tisztázni a dolgokat. Én biztos vagyok benne, hogy neki ehhez személy szerint semmi köze, és tényleg rengeteg a dolga, minden szó szerint rászakadt (már mástól is hallottam, hogy maga T.É. kért valamit, de azután már nem ment utána az ügynek, nyilván mert a napi 12 óra munka mellett tényleg nem jut mindenre ideje, figyelme). Az viszont világos, hogy van valaki, akinek alapvető érdeke, hogy közöttetek feszültséget keltsen, mondhatni megbontsa az egységet, annál jobb számára aligha történhet, mint hogy ebben sikert ér el. Ez a valaki nagyon sok mindenre képes és pontosan ilyenek a módszerei. Nekem rögtön beugrott az egyesek által hangoztatott szöveg, hogy Tétényi Éva felelős a közvilágítás hiányáért - holott...épp ellenkezőleg! Az ilyen típusú áskálódás nagyon hatékony tud lenni. Persze tudom, hogy fentiekkel semmi nagy újdonságot nem mondtam Neked, és hogy Te mindezzel teljesen tisztában vagy, de azért el tudom képzelni, hogy tényleg fájdalmas, nagyon lehangoló és fárasztó lehet még mindig árnyékbokszot vívni. Sajnos az események alapján nekem is úgy tűnik, hogy amíg említett illetőnek bármi köze lesz az önkormányzathoz, addig ez marad a helyzet, ezzel küzd Tétényi Éva is nap mint nap, és láthatóan Neked is bőven kijut a kellemetlenségekből.

Törölt felhasználó #2287

2010. 12. 12. 4:00

De igen, abszolút kizárt.

Iridium

2010. 12. 11. 17:01

Ez még hatályban van? Úgy tudom, határidő nélkül, havi 400-at kap az iroda. Lehet, hogy az adósbiztos fejszéjének csapása előtt el akarták még indítani az eljárást?

2010. 12. 11. 16:14

Csupa csupa jó kérdés.

Októberben egyszer már jeleztem az illetékesek felé, hogy mondják el mit szándékoznak ebben az ügyben tenni. Érdemi választ nem kaptam. Illetve kaptam, a perbehívást.

2010. 12. 11. 16:12

Szerintem is vétlen a polgármesterasszony, lehet, hogy az ügyek önjáróvá váltak. Amúgy ha nincs pénz, akkor ki fizeti ezeket a pesti vigéceket???

2010. 12. 11. 15:20

Affenét,nincs itt semi különlegesség,csak a 60E Ft-ot /netán mint sikerdíjat/ sokallják,max 10E Ft már szerintük elfogadható,ezért 50E Ft.ot visszakövetelnek! Vagyis kiadáscsökkentést szeretnének. Netán null szaldót! Szerintem T.É. ebben vétlen!

Iridium

2010. 12. 11. 14:34

Ennek érdemes lenne utánajárni, szerintem is. Az egészet tárgytalanná teheti.

2010. 12. 11. 14:15

Ha nincs felhatalmazásuk arra, hogy velem szórakozzanak, akkor már megy is ellenük a panasz a kamarához és a feljelentés az ügyészségre.

Törölt felhasználó #2287

2010. 12. 11. 14:15

Nem azt szántam kulcsmondatnak, de gondolom érthető, hogy enyhén kissé felhúztam magam azon, hogy még mindig a fortélyos félelem igazgat.

2010. 12. 11. 14:14

Én úgy hallottam, hogy az "ügyvédek" megbízatása az önkormányzati választásig tartott, azaz Meggyes polgármesteri mandátumáig. Mivel a megbízást Meggyes adta ki a

PESTI (!) ügyvédeknek, ezért azoknak megbízatása mára már lejárt!!!

2010. 12. 11. 13:54

 

     Ha nem volt hűtlen kezelés,akkor hogyan jött össze több mint 20 milliárd adóság????? Még egy-két per és kiderül,hogy a PILAR kft okozta az adóságot!!!!!!!!!!?

      Nem szégyenlik magukat.....?

Törölt felhasználó #2287

2010. 12. 11. 13:54

"Igazából, csak reménykedni tudok benne, hogy minderre nem Tétényi Éva adott felhatalmazást az ügyvédeknek." - kulcsmondat...

 

Nem kizárt....

Ha viszont nem, akkor folyamatban lévő ügy nem lett átadva...