Interjú Tokár János ferences szerzetessel, az esztergomi ferences gimnázium igazgatójával

Interjú Tokár János ferences szerzetessel, az esztergomi ferences gimnázium igazgatójával

2010. 12. 08. 20:03

Tokár János: Minél több a munka, annál jobban érzem, hogy rászorulok Istenre

Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai gyermekotthon vezetője húsvétkor indította el az Ilyen az én papom című honlapot. Felhívásában pedig a papokat érintő pedofilbotrányok kapcsán úgy fogalmazott: „Töltsük meg a sajtót, a világhálót olyan, Istennek szentelt személyek életrajzával, cselekedeteivel, akikre csak büszkeséggel tudunk gondolni. Ne hagyjuk, hogy néhány, részben még nem is ellenőrzött féligazság, bemocskolja azt az intézményrendszert, vagy azokat a személyeket is, melyek számunkra nagylelkűen otthont adtak, lelki, szellemi születésünkhöz hozzá-járultak.” Mindezt azért, hogy a méltatlan egy százalék mellett szó essen az áldozatos életet élő 99 százalékról is. A Magyar Kurír ezért interjúsorozatot indít, amelyben papokat, szerzeteseket mutat be. Első interjúalanyunk Tokár János, ferences szerzetes, az esztergomi ferences gimnázium igazgatója, akit augusztusban Pro Educanda Juventute díjjal tüntetett ki a Közép-Európai Tanárakadémia a Bajnán és Nagysápon a felnőtt cigány népesség számára indított esti tagozatos gimnáziumi képzés miatt.

http://www.magyarkurir.hu/hirek/tokar-janos-minel-toebb-munka-annal-jobban-erzem-hogy-raszorulok-istenre

 

2011. 03. 12. 22:14

Próbálkoztam egy KÉRDÉSEK fórum indításával, de bénáztam és nem sikerült. Nézegetve a fórum címeket, találtam erre a fórumra. Megragadom az alkalmat, hogy megkérdezzem az "illetékestől" a következőket.

 

Hogyan lehetséges, hogy egy iskolába bevigyenek politikát?

Hogyan lehetséges, hogy egy EGYHÁZI iskolába vigyenek be politikát?

Hogyan lehetséges, hogy egy egyházi iskolába hivatalosan gyűlölködjenek?

Hogyan lehetséges, hogy egy egyházi iskolába történt esemény kritikáját tűzzel vassal kiirtották például innét a szeretgomról?

Hogyan juthat egy "ember" el odáig, hogy a testvéri szeretetet hirdeti, és közben helyet ad az iskolában, a gyűlölködésnek?

 

Nem folytatom a kérdéseimet, pedig lenne még. Egyet bizton tudok: nagyon örülök, hogy nem jár gyerekem hozzájuk, mert azonnal kivenném ebből az iskolából!