Már a bizottságokban megtorpedózta a Fidesz Meggyes indítványait

Már a bizottságokban megtorpedózta a Fidesz Meggyes indítványait

2010. 12. 04. 12:44

2009 végén hat módosító indítványt nyújtott be a 2010-es költségvetéshez Meggyes Tamás melyekben állami pénzeket szeretett volna megszerezni összesen 2,3 milliárd forint értékben olyan beruházásokhoz, mint a Prímás szigeten megvalósítani kívánt Mesepark, vagy a nagy csinnadrattával bejelentett belvárosi homlokzatrekonstrukció. Akkor a módosító indítványokat nem szavazta meg a parlamenti többség. Nagyon úgy néz ki, hogy idén sem fogja.

Márpedig a biztos parlamenti többség tudatában joggal gondolhatná Esztergom, hogy a nagy többséggel országgyűlési képviselőnek választott Meggyes a biztos siker tudatában nyújthatná be újra a tavalyi módosító indítványait. Sem a Mesepark nem épült fel, a belvárosi homlokzatrekonstrukció sem igazán halad, és a Búbánatvölgyben is csak a Meggyes háza előtti utcában sikerült egy nyúlfarknyi szakaszon közműveket építeni.

Meggyes azonban idén nem nyújtotta be a tavalyi módosító indítványait, egyáltalán, semmilyen látható lobbitevékenységet nem végzett a választókerületéért. Az MSZP kapva-kapott az alkalmon, és - a nemrég még Esztergom megyei jogú városi címe ellen aláírásokat gyűjtő - tatabányai Lukács Zoltán MSZP-s képviselő nevében - valószinűleg szétröhögve magukat a várható kimenetelen - újra benyújtotta Meggyes tavalyi módosító indítványait. A Fidesz már a bizottságokban lesöpörte azokat az asztalról - ezzel bizonyítva, hogy Meggyes költségvetési módosító indítványai nem csak tavaly, de idén is totálisan megalapozatlan badarságok, melyekre a papírt-tintát is felesleges elpazarolni.

A vesztes természetesen ismét Esztergom lett. Meggyes, aki jól láthatóan semmilyen erővel nem rendelkezik ahhoz, hogy a parlamentben a város és régiója érdekeiért lobbizzon, hetek óta csak az elvesztett polgármesteri állás miatti sebeit nyalogatja, egyszerűen képtelennek tűnik ellátni a választókerület képviseletét.

Jobb, ha felkészül Esztergom arra, hogy ebben a kormányzati ciklusban is csak önmagára számíthat.

2010. 12. 11. 13:47

Meggyes megtorpedózva címmel máshol is megjelent!

2010. 12. 04. 13:48

Senkire nem számíthatunk csak saját magunkra,ezt már a Polgármester Asszony is megmondta!

 

2010. 12. 04. 12:48

Meggyes, aki jól láthatóan... hetek óta csak az elvesztett polgármesteri állás miatti sebeit nyalogatja

 

na meg a pénztárcájának apadó bevétele miatt is siránkozik a nyilvánosság, és Búbánatban az asszonyka előtt...

 

hiába gazdasági válság van, ugye Tompi?