Elutalták a fizetéseket
2010. dec. 3.

<p>Napok óta azzal riogatják egyes városi intézmények vezetői az embereket, hogy az adósságrendezési eljárás miatt nem fogják megkapni a fizetéseket az alkalmazottak. A városháza legújabb közleménye szerint ez is felesleges hangulatkeltésnek bizonyult - a mai napon megtörtént a közalkalmazotti fizetések átutalása minden városi intézmény részére.</p>

Szathmáry Tibor, Esztergom Város Önkormányzatának pénzügyi gondnoka 2010. december 2-i ellenjegyzését követően a K&H Bank Zrt. engedélyezte az ellenjegyzett utalványok utalását. Az átutalás 2010. december 3-án megtörtént. Ennek értelmében azon munkavállalók munkabére, akik folyószámlájukat a K&H Bank Zrt-nél vezetik, már az átutalás napján megjelenik bankszámlájukon, míg a más banknál vezetett folyószámákon, csak a következő banki napon, 2010.december. 6-án fog rendelkezésre állni.

Az adósságrendezési eljárás egyik fő előnye a jelenlegi helyzetben, hogy éppen a közalkalmazotti fizetések kifizethetőségét mindenkor biztosítja - a városi intézményeknél dolgozó emberek, családok helyzete abszolút prioritást élvez, és nem fordulhat elő olyan helyzet, hogy például egy mélygarázs vételár részlet, vagy akár egy új meggyestamas.hu honlap kifejlesztésének kifizetése veszélybe sodorja a város pénzügyi likviditását.