Továbbra sincs képviselő tagja az adósságrendezési bizottságnak

Továbbra sincs képviselő tagja az adósságrendezési bizottságnak

2010. 12. 01. 21:20

24 órán belül kétszer próbált összehívni rendkívüli ülést Tétényi Éva polgármester, a testület Fidesz-frakciója azonban - Bánhidy Vajk kivételével - távolmaradást jelentett.

A megyei bíróság jogerős végzése alapján elindított adósságrendezési eljáráshoz elengedhetetlenül szükséges az adósságrendezési bizottság megalakítása. A pénzügyi gondnok hétfő esti kérésére került azonnali összehívásra a képviselő testület, hogy a város a kötelezően ellátandó feladatokat teljesíteni tudja. Miután minden beszerzéshez, kifizetéshez szükséges ezen bizottság véleménye, illetve a pénzügyi gondnok ellenjegyzése, ez nem tűrt halasztást. Többek között ily módon kell biztosítani az önkormányzatnak a tűzoltóság munkavégzéséhez szükséges körülményeket, illetve ilyen feladat például az utak síkosság-mentesítése is. Ezért hívta össze a polgármester kedden 15 órára a képviselőtestület rendkívüli ülését. Erre a rendkívüli testületi ülésre aznap délelőtt még öt fideszes képviselő jelezte, hogy részt tud venni, majd ez délutánra megváltozott, és egyikük sem jelent meg. Mivel a rendkívüli ülést be kellett rekeszteni a testület határozatképtelensége miatt, Tétényi Éva polgármester ezúton nyomatékosan kéri a képviselő-testület többségét adó képviselőcsoport tagjait, hogy esküjükhöz híven, az eddig csupán szóban megnyilvánuló együttműködési szándékukat erősítsék meg tetteikkel is, és valóban működjenek együtt a város gazdasági és pénzügyi helyzetét stabilizáló bizottsággal.

 

 

A határozatképtelenség miatt elmaradt tesületi ülésekről további fotók, videók és szöveges közvetítés: Esztergom LIVE

2010. 12. 02. 8:18

Csupán két dologgal nem vagy tisztában: mi a liberális és mi a demokrácia... Használd az internetet inkább tájékozódásra, az egymondatos, odavetett pökhendiség helyett!

2010. 12. 02. 8:10

A nyakamat merem tenni rá, hogy a Nagy Ember rendelte ki. Persze ettől még lehet szeretni Vajkot, de ha a polgármester-választáson indul Tétényi Éva ellen, akkor nem szabad rá szavazni. Legalábbis azoknak nem, akik működő várost akarnak, és nem akarják, hogy Meggyes visszaszerezze a hatalmát akár egy másik embert használva eszközül.

2010. 12. 02. 7:42

Kedves Kisjancsi. Én ezt nem értem. Ez a Meggyes csapat sohasem volt demokrata. Sem liberális sem más formátumú.

2010. 12. 01. 23:59

Ide vezetett a liberális demokrácia... Üvöltés

2010. 12. 01. 23:31

Ez mindenképpen jelzés értékű! Király

2010. 12. 01. 22:49

Ismerem és szeretem Vajkot. Ha valakit szeretek, abban vég nélkül bízom és remélek. Ebben nem tudok, és nem is akarok változni.

2010. 12. 01. 21:39

Erre nincs Szo!!!

 

Ennyire BUNKO nemlehet tamas!!!!

2010. 12. 01. 21:26

Vajk megjelent? Egy jó pont.