Sakkmérkőzések és versenyek Esztergomban

Sakkmérkőzések és versenyek Esztergomban

2010. 11. 28. 17:39

Csapatbajnokság reményekkel, gyermekverseny, sakkiskola egyéni nyílt sakk bajnokság. Valami megmozdult Esztergomban sakkügyben is, az esztergomi sakkozók tudják van remény rá, hogy megbecsülve legyen sportáguk.

December 5-én a Szentgyörgymezői Olvasókörben a megyei sakkcsapatbajnokság első osztályában a jelenleg negyedik helyen álló Esztergomi Sakk Club a listavezető Kisbér-Ászár csapatát fogadja.

 

December 11-én, szombaton 9 órától a gyerekeket és az ifjúsági játékosokat várják egyéni sakkversenyre a Szentgyörgymezői Olvasókörbe (Esztergom, Andrássy u. 23.).

 

December 18-án, szombaton 9 órától a Városháza Gadányi termében (Deák Ferenc u. 4.) kerül megrendezésre Esztergom város nyílt amatőr és felnőtt egyéni sakkbajnoksága.

Bárki nevezhet, díjazás külön kategóriában!

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Esztergomi Sakk Club

esztergomisakkclub@citromail.hu

2010. 11. 30. 13:08

Mivel nem pénzdíjas verseny, tárgyi díjazás lesz. Remek  sakk könyvek, enciklopédiák, kiadványok és más meglepetések várnak az eredményes versenyzőkre!

A gyermekversenyen is olvasnivalóval készülünk! Kacsintás

2010. 11. 29. 21:06

Mik lesznek a díjak, hogy elinduljak? Nevetés

2010. 11. 29. 15:10

A 9 parasztbábus játéknak nem dáma a neve?:)

Erről jut eszemne, hogy az Esztergomi Sakkszakosztály kitüntető címet adományozhatna ezeknek a jóembereknek! Na nem a fehér királyét, hanem a "sötét" parasztét:)

2010. 11. 29. 9:02

A tompika is sakkozik. Van kilenc báb/ú/ja. Eddig mindenki úgy lépkedett és bólintott, ahogy ő meghatározta. A másik oldal táborába jött egy "királynő" és nem a régi önös szabályokat követi, hanem az igaziakat. A sötét erők vezére köré falanxként sorakoznak a gyalogok/parasztok/, de a világos tábor vezére ellen vesztésre állnak, csak ezt ők még nem akarják tudomásul venni. A játszmának előbb-utóbb végére érünk. Nem kellene végigszenvedniük a játszmát, fel is lehetne adni. Tudomásul kellene venni, a törvénytelen lépéseknek vége, a csapdákat pedig fölöslegesen állítgatják, mert az ellentábor már átlát fölöttük. Ha sakkot kapnak, nem lehet már nem tudomásul venni, mint annak idején a bírósági végzésekkel tették.

2010. 11. 29. 1:22

Ha ezt elolvassa Tompi, örjöngeni fog... Nevetés nem tudta szétverni a város sakk sportját