Hogyan lehetne a városban az adventi - karácsonyi időben ünnepi hangulatot teremteni?

Hogyan lehetne a városban az adventi - karácsonyi időben ünnepi hangulatot teremteni?

2010. 11. 26. 21:51

Mivel mindannyian tudjuk, hogy a város milyen súlyos anyagi gondokkal küzd, szeretném ha mi "civil városlakók" összefognánk és megrópóbálnánk a karácsonyt megelőző adventi időszakra a várost ünnepi "fénybe" varázsolni.

Várom minden, a városért tenni akaró jószándékú városlakó kivitelezhető ötletét.

Mutassuk meg, hogy annak ellenére, hogy nincs pénzünk díszkivilágításra, meg drága karácsonyi fényekre (hála az előző városvezetésnek), attól mi még szeretünk ebben a városban élni, és megpróbáljuk széppé, ünnepélyessé tenni ezt a Karácsonyt megelőző csodálatos adventi időszakot.

 

gömbicica

2010. 12. 03. 15:52

Már megirtam a levelet, kerestem Maronka Csillát de nem volt bent. Valaki illetékesnek  csak meg kellene mutatnom, mielőtt elküldöm. Talán holnap gyertyagyujtáskor kint lesz. Majd kimegyek. Vagjy szerintetek kihez vigyem elküldés előtt?

gömbicica

2010. 12. 03. 10:09

Esetleg nincs kedve valakinek megereszteni egy levelet? http://www.youtube.com/watch?v=oP_tTqrM-Zs&NR=1

http://mysterygang.com/index.php?option=com_contact&view=contact&id=7%3Akoncertszervezes&catid=1%3Amenedzsment-szervezes-technika&Itemid=3&lang=hu

Hátha!! Valahogy talán össze lehetne rá gyüjtögetni a pénzt  Pécsen leszenek  17-én. Fellépnek hétközben is.  Olyan jó közösségkovácsoló zenéjük van szerintem :-)

2010. 12. 03. 0:07

Khm. Úgy lehetne, hogy minél többen kimennek a térre. Bár valószínűleg kevésbé volt kommunikálva, de múlt szombaton (nem vágom, miért nem vasárnap, mindegy) meggyútásra került az első gyertya az adventi koszorúkon. Van is itt róla cikk, tök kedves kis összejövetel volt, semmi csinnadratta, szuperceleb fellépő, meg ilyenek. Voltak kb. 60-an. Ez nulla.

Úgyhogy részemről az egyetlen válasz, hogy ki kell menni minél többen. Enni, inni, beszélgetni nagyokat bármiről. Semmi egyébre nincs szükség.

2010. 12. 02. 19:56

friss: mégis kellenek a zenekarok

 

 

Ingyen fellépőket keresnek

Szeretünk Esztergom! címmel felhívást adott ki az esztergomi önkormányzat:
"Ezúton kérünk minden esztergomi előadóművészt, aki a december 11-től  31-ig tartó időszakban a város anyagi helyzetét figyelembe véve szívesen és díjtalanul fellépne a Széchenyi téri nagyszínpadon, jelezze szándékát a Várszínház és Kultúrmozgó irodájában. (volt Zsinagóga, tel.: 313-888) Egyházi kórustól a rock zenészig, költőtől a klubszínpadig, középiskolai színjátszóktól a lantművészekig várunk minden tehetséges, színpadi rutinnal rendelkező lokálpatrióta előadót, hogy segítsenek a főtérre csábítani a szeretetre és meghittségre vágyó esztergomi polgárokat. Szeressük együtt Esztergomot, mutassuk meg, hogy milyen büszke és összetartó közösség vagyunk!"

2010. 11. 30. 1:51

ha gyurka nem csinál pályát a spori melett, elkérem a tsz től a területet.

2010. 11. 30. 1:45

ingyen korcsolya pályát ajánlok mindenkinek!!

hatoskőnél fél hektár március óta ott lévő belvíz holnaptra megfagy. nagyon prima koripáyla lehet belőle.
ha sikerül beröffenteni a bulimobilt, még kürtöskalácsot is árulunk a helyszínen. :D :D

 

gömbicica

2010. 11. 28. 22:03

Bocsánat, hogy most raktam fel, a főtéren jártam egy kis szerény adománnyal a fásitáshoz, és ott volt egy cetlin a program. Elkértem, és amint hazaértem feltettem.tudom késtem Zavarban van.

2010. 11. 28. 21:59
közben megjelent a program a neten. fél órája, a tegnapi is most :D
kedden rákérdezek mi a helyzet.
1 rock zenekar egyből jelentkezett,
lehet ez már megoldódott benn ahol kell.

2010. 11. 28. 17:56

mi már 10 éve díszítjük a házat, csili vili, füzér sor, ablakon, tuján, kutyán

 

tavaly meguntuk, 1 díszt raktunk csk ki, belefáradtunk egyes dolgokba, de a főtér díszítés az más. az mindenkinek szól.

2010. 11. 28. 13:11

Én ia azt javaslom, hogy mindenki díszítse ki az előkertjét, ablakát.Ebben az lesz a szép, hogy mi akarjuk közösen.

2010. 11. 27. 22:23

ha véletlen összefutok 1 amatör zenekarral megkérdezem jönnének e.

 

ki gyüjti össze az infót??

 

ha senki nem vállalja, én összeírom a felajánlásokat, többit priviben(aki ajánlana).  gondolom itt is van privi.

 

gömbicica

2010. 11. 27. 21:46

Holnap ádvent első vasárnapja. A közös gyertyagyujtásról nem tud valaki valamití???? Testületin konkrétat nem mondtak, csak hogy lesz.

Mi lenne, ha mind akik itt vannak közösen kimennének egy gyertyagyujtásra valamikor????????

http://www.youtube.com/watch?v=q9XVDMa7Pbc

nagyon szép muzsika. Lelki szemeim előtt látom, amint az emberek kezükben egy gyertyával együtt ünnnnepelnek :-)

Törölt felhasználó #2601

2010. 11. 27. 21:34

Szívesen segítek én is, ha valamiben tudok, csak szóljatok.

Gyerekeknek a műsor végén szaloncukrot lehetne osztani, szerintem biztosan örülnének.

Era keress ez ügyben, ha gondolod!

gömbicica

2010. 11. 27. 20:27

Mit gondolok kedves il_grande?

Nagyszerü ötlet. Segithetek valamiben? Már ha éppen a koromnál fogva tudok Kacsintás. De mondjuk kukoricát talán tudok festegetnii Kacsintás. Nem tudom miért is jutott eszembe Zavarban van

Na tényleg: Nyugodtan kereshetsz, ha tudok, szivesen segitek :-) üdv.edi

2010. 11. 27. 18:37

Kedves gömbicica! Két hete felajánlottunk  ( a családunk ) a városnak egy kb. 6m-es fenyőt, amit örömmel elfogadtak. Hétfőn beszélek újra a főkertész asszonnyal a szállítással kapcsolatos dolgokról, megkérdezem tőle, hogy kérnek-e segítséget a díszítésben, ha igen, elkelne szerintem sok kreatív női kéz... Mit gondolsz?

2010. 11. 27. 14:01

vállalom hogy nem borotválkozok mikulásig, bejgli már ugyis meglátszik rajtam, beöltöztethettek pirosba.  Király ho hoooooo

gömbicica

2010. 11. 27. 12:09

Nem igazán tobzódunk az ötletekben Sírós

Több  féle világitó ablakdiszt is lehet kapni. Csengő, mikulás, fenyő, stb. Nem olyan egetverően drágák ezek. Akár a város is megvehetné egyszerre a kinai (? nem jut eszembe a neve Bp-en Zavarban van)  piacon igy olcsóbb lenne, a lakóké lenne a csekély villanyszámlaköltség.

Legalább a főbb közlekedési utak mentén élőket meg lehetne szólitani mondjuk a Hidlapon keresztül, vagy a következő testületin, hogy az ádventi időszak alatt valaim összehangolt formában  pl ilyesmit tegyenek a lakók az ablakba.  Fel lehetne kérni esetleg az adott körzet képviselőit, hogy szaladják már körbe a körzetüket, vagy irjanak egy pár sort ilyesfajta kéréssel és postaládázzák.

Vagy akár terméseket, fenyőágakat az ablakpárkányokra, vagy az ablakokra valahogy fellógatva netán. A főtérre valami nagyobbacska gyökeres fenyőt kidisziteni akár pattogatott kukoricával ( bocsánat, de ez olcsó, és aránylag mutatós felfüzve, be is lehetne festeni valami vizálló festékkel. ezt talán nagyobb csoportos ovisok is meg tudnák csinálni)

Vagy: felkérni az óvodákat, hogy rajzoljanak, fessenek karácsonyi témáju képeket és ezekkel a képekkel kidisziteni a főtér üres ablakait. Meg kellene mérni az adott ablakokat, és akkora méretben késziteni a rajzokat.

hirtelenjében ennyi az ötletekből

 

Közben beszélgettem most szomszédokkal a dologról.

Azt mondták, hogy a testületin sürgősségiként szóba került a főtér karácsonyi diszitése (T.É:) Nézzétek meg a testületit, tegnap este volt az ETV-n, talán ma délutántól is lesz. Nem a város pénzéből történne (mert ez önként vállalat feladat ugye, és erre most nincs keret :-(-), hanem vállalkozók által. KOnkrétat nem tudok. Megpróbálom elcsipni a testületit.

2010. 11. 27. 0:28

amatör zenekarok vagyonokat fizetnek hogy a megasztár szünetében zenélhessenek, azokat elhívnám.. itt nem kell fizetniük hogy bemutatkozzanak.

 

sok száz ötletem van még. kértem hozzájárulást a "tanácstól" de semmibe nem fognak belemenni. 1 ilyen dolog megszervezésébe belekezdtem, majdnem meglincseltek, a város "nevében" tárgyalok...   még én is meglepődtem a dolgon, mert pár éve még természetes volt, mint civil szervezet szervezője, pl meghívókat tegyek ki.

2010. 11. 27. 0:04

biztos vagyok benne, ovodák, iskolák, énekkarok szívessen fellépnének a téren.

betlehemezni stb.

tarthatunk filmvetítést.

mi a féjában csinálunk filmklubbot. beszélgetést tartunk 1-1 témában és utánna megnézünk hozzá tartozó filmet. adventre ne holokauszt filmet keressünk azért, de zsinagógában vagy a diszteremben megoldható valami ünepi film.

az engedélyünk így szól: jegyet nem szedünk, és a film szemléltetéshez kell, így nagyközönség elött levetíthető ORTT, vagy a szerző külön engedélye és pénzjutalma nélkül. ez ügyben keressetek meg.