A 2/3-os parlamenti többséggel rendelkező FIDESZ KORMÁNY TÖNKRE AKARJA TENNI ESZTERGOMOT? Vagy csak elszabadult egy hajóágyú?

A 2/3-os parlamenti többséggel rendelkező FIDESZ KORMÁNY TÖNKRE AKARJA TENNI ESZTERGOMOT? Vagy csak elszabadult egy hajóágyú?

2010. 11. 26. 11:17

A 2/3-os parlamenti többséggel rendelkező FIDESZ KORMÁNY TÖNKRE AKARJA TENNI ESZTERGOMOT? Vagy csak elszabadult egy hajóágyú?

 

Nagyon különös dolgokat lehet hallani Esztergomban a képviselő-testületi üléseken.

Különösen jeleskedik ebben M.T., aki közel tíz évig volt Esztergom polgármestere, jelenleg pedig a kormányon lévő Fidesz parlamenti képviselője.

M.T., aki az elmúlt tíz évben nem igazán jeleskedett a példamutató, jogkövető magatartásával, sorra és rendre kritizálta az MSZP kormányzása alatt az ügyészséget, a bíróságot, akik úgymond politikai megrendelésre dolgoznak. De nem marad ki ebből a közigazgatási hivatal és semmilyen más hatalmi szerv.

Korábban azt állította, hogy ő a város érdekében nem hajtja végre a jogerős bírói döntéseket, mert ő a városért dolgozik és nem hagyja, hogy az MSZP tönkretegye Esztergom városát.

Tekintve azt, hogy ellenzékben volt, ez akár érthető is lenne.

Most azonban egy váratlan fordulattal azt állítja (mint a hatalmon lévő parlament tagja), hogy aki ma a törvénynek megfelelően jár el, nevezetesen adósságrendezési eljárást kér a város ellen - aminek jogszerűségét egyébként a megyei bíróság mondta ki - az „bűncselekményt követ el, amiért felelni fog!”

Mit mondjak, érdekes fordulat!

Tehát azt állítja, hogy a hatalmon lévő fideszes kormány tönkre akarja tenni Esztergomot.

Mert ugye ahhoz semmilyen kétség nem férkőzhet, ha a Fidesz rossznak tartja vagy tartaná az adósságrendezésről szóló törvények egész sorát, akkor a 2/3-os többséggel bármikor megváltoztathatja azt.

Tehát ha nem is okozza, de tétlenül végignézi azt, hogy Esztergom után akár 500 további települést is tönkretegyenek a pénzügyi biztosok anélkül, hogy bármit is tenne ellene.

Szóval, ami nem sikerült Rákosinak, nem sikerült az MSZP-nek, azt majd a Fidesz véghezviszi?

Igaz, M.T. megbízásából egyszer már egy Bayer Zsolt nevezetű egyén rebesgetett valami Dózsafalvát, akkor az lett volna az előkészítés?

Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy elszabadult egy hajóágyú, ami aztán gondolkodás nélkül üt, vág, rombol, pusztít mindent maga körül.

 

TI, hogy gondoljátok, használ ez a Fidesznek? Mert az elmúlt 20 évben én ilyet egyetlen politikustól sem tapasztaltam.

 

2010. 12. 23. 8:39

Azért ez elgondolkodtató. Az előző érában kritizáltak, és "tettek" rá a bírósági határozatokra, itéletekre. Most egyszerűen törvényt s alkotmányt módosítanak.

Lehet, hogy megirigyelték a két "frakciót" a Terror Házában és be akarnak jutni harmadikként? Az esélyeik egyre jobbak!

2010. 12. 01. 19:38

 

 A "szembe megy a pártjával"  itt, azt jelenti,hogy az országban negatív színben tünteti fel a Fideszt. Ugyanis  valahány híradás Esztergomról szól,abban Meggyes Tamás bukott fideszes polgármesterként van megnevezve,és szinte mindíg negatív kicsengésben! Többnyire kiemelik,hogy Fideszes! Azt hiszem,hogy ez nem nagyon tetszik a pártjának! És amit írtam a tűrésről,azt olyan kútfőből merítettem, amely kútfő ott van ahol az események zajlanak! De hát a politikában semmi sem biztos!

2010. 12. 01. 19:18

Magam is sokszor gondolkodtam,hogy mi az oka annak,hogy ennyire szembe megy a pártjával!

Hol megy szembe? Mert én nem látom.

2010. 12. 01. 18:28

Kedves Ancsi!

Isten hozott ismét közénk! Ez az ember nem csak bele köpköd a tálba amiből eszik,hanem ha az érdeke úgy kívánja bele is piszkít! Magam is sokszor gondolkodtam,hogy mi az oka annak,hogy ennyire szembe megy a pártjával! Aztán tegnap a rádióban egy idős asszony  megvilágosított,azt mondta,hogy M.T. sokat tud,gondoljunk csak Kövér Szilárd feleségére,aki mint cég igazgató, egy nyomda sok milliós adóságát,ki nem fizetett munkabéreket hátra hagyva eltünt az adóhivatal látóköréből! Meggyes jó pénzért szivességből Esztergomba hozta! És még ki tudja hány ilyen titok tudója! Hát most benyújtja a számlát,és a Fidesz fönökség fizet! Fizet a hallgatásért cserébe! Egy reménységünk lehet,hogy az ilyen emberek előbb utóbb elbízzák magukat,és ezáltal védhetetlené válnak! Meggyes már majdnem itt tart. Már kényelmetlen a Fidesznek,de még szükség van rá és a cimborákra amig a kétharmados szavazások le nem mennek! Utána majd ejtik,és ha mégjobban feszítik a húrt,bűnbakká is lehet őt-őket tenni! Méghogy sok mindent nem értesz? Nem vagy egyedül! Jó lenne,ha egy, a tízek közül elmagyarázná,hogy mi az, amit egy bukott polgármester szekerének tolásától remél?  Miként számol el a választóinak,hogy ellenük cselekszik,nem értük? Bár azt gondolom,hogy szentül megvannak győződve,hogy ők a helyes úton járnak! Azt is lehet látni,hogy már van legalább egy köztük aki kételkedik,csakhogy hihetünk e egy olyan embernek, aki már egyszer elárulta barátait? Én biztos nem hinnék neki,és nem is bízom benne! Egyszóval,nem sokat vesztettél az idő alatt, míg más tájakon jártál! Neked talán az kellemes emlék marad!

2010. 12. 01. 15:57

Elnézést, külföldön tartózkodtam, de igyekszem minél előbb képbe kerülni.

Ahogy itt olvasgatok és elgondolkodom, mégis miért szavazták be a testületbe az esztergomiak a régi polgármestert? Mert az a tény, amennyiben ez így van, hogy a régi polgármester nem csak a régi hatalommal volt állandó összetűzésben, hanem a jelenlegi saját pártjának kormányával is hadban áll, mi több megvádolja azzal, hogy tönkreteszik a várost.

De hát egy törvényhozónak a parlamentben nem éppenséggel az a feladata, hogy ha olyat észlel, hogy egy törvény kárára van a lakosságnak, a választóknak, akkor változtasson azon? Terjesszen be javaslatot és fogadják el, már amennyiben hisz abban, hogy a hatalmon lévők nem a választópolgárok vesztét akarják, hanem az adósságkezeléssel éppen hogy az adósságot kezelik.

Szerintem ezt a kritikát bárki megfogalmazhatná az önkormányzati testületben, kivéve a hatalmon lévő párt országgyűlési képviselőjét. Mert ez így úgy tűnik, hogy beleköp a közös tálba, már amiből ő is eszik.

Nem tudom, hogy ez így mennyiben normális, meddig tűri ezt a pártja és a szavazópolgárok, akik gondolom nem ezért szavazták be.

De hát én még sok mindent nem értek, ha valaki vállalkozna rá és elmagyarázná nekem, azt megköszönném, mert ez azért elég szokatlan egy demokráciában.

2010. 11. 26. 11:36

Ez a faszinger mindenfajta visszahatás nélkül gyalázhat bíróságokat, állami hivatalokat, önkormányzati vezetőket.

Ugyan miért? Mert fideszes országgyűlési képviselő? Mert mentelmi joga van? Miért csak Esztergomban mer nagypofájú lenni, a parlamentben miért kussol? Kinek az embere ez a faszinger? Kinek tejelt az elmúlt években? És mennyit?

 

ÉS KI MENTI MEG A BÖRTÖNTŐL?

2010. 11. 26. 11:21

Ha ezek után sem kapja meg a selyemzsinórt...