Sakkozóink bravúros győzelme Naszályon

Sakkozóink bravúros győzelme Naszályon

2010. 11. 14. 20:51

Szeptember végén még senki nem gondolta, hogy az ellehetetlenített állapotából talpra állhat valaha is az Esztergomi Sakk Club. Ma már a nem titkolt cél újra, hogy a nyár elejére NB II-es osztályozót kivívják. Ráadásul most nem fogják beérni sakkozóink az NB II-vel!

Az Esztergomi Sakk Clubnak október végén három napja volt, hogy a határidő után a megyei sakk bajnokságra csapatot állítson ki.

Az első fordulóban még 5-5-t játszottak sakkozóink az Ácsi Kinizsi ellen, de a stabillá vált körülmények között egyre erősebb az új összeállítású 1924-ben alapított városi egyesület.

A november 14-ei naszályi rangadó az október 30-án szakosztályvezetővé választott Varga Sándor első mérkőzése volt, aki menedzselésével és szervezésével döntően kivette a részét a sikerből.

Az ESC 6, 5-3,5-re nyert a naszályi rivális ellen. Győzött Horváth Márió, Gál Lajos, Tóth Gyula, Juhász András, Bukovszky Ferenc. Döntetlenül Meixner Ferenc, Kovács Vilmos és Szabó Lőrinc végzett.

A jelenleg negyedik helyen álló Esztergomi Sakk Club december 5-én a Szentgyörgymezői Olvasókörben az éllovas Kisbér-Ászárt fogadja győzelmi esélyekkel.

2010. 11. 25. 4:43

Az Esztergomi Sakk Club hivatalos e-mail címe: esztergomisakkclub@citromail.hu

Az ide írt leveleket megkapja Varga Sándor szakosztályvezető!

2010. 11. 17. 14:39

Kedves Zsuzsi!

 

Az egyesületnél átmeneti állapot van, még a címjegyzékekben és a hivatalos helyeken nem történt meg az átadás-átvétel. Így kérem tisztelettel Varga Sándor szakosztályvezetőnek írjon a :

sandor_varga1@yahoo.com e-mail címre.

Köszönjük.

KG.

2010. 11. 16. 22:44

Szeretném támogatni az egyesületet, kaphatnék egy számlaszámot?

 

2010. 11. 16. 4:50

Mielőtt bárki kombinálni kezd, 300 ezer Ft körüli összeggel az új szakosztályvezető mentette meg az egyesületet. Ebből indítottuk újra az egyesületet!

A bajnokság végéig még kb. ennyi pénzt kell előteremtenünk! ( 2011. április.) Ezután talán várhat ránk az NB II-es osztályozó!

Az NB II-ben is ezzel a minimum 600 ezer Ft-al részt tudtok volna lenni! De mi tőlünk-az eredmények ellenére- 3 szezonnyi pénzt vontak meg, nem véletlenül...

Arról meg nem beszélve, hogy micsoda szégyen-miközben minden értelmetlenségre volt pénz-csak a régió legjobb és legpatinásabb sakk egyesületének támogatására nem!

Ez a városi értelmi szegénységi bizonyítvány.

2010. 11. 15. 22:29

Én láttam már.Sőt úgy tűnik Ön is lát összefüggést a táblás valamit az "embersakk" között.Bár, ha egy pici korrekciót megenged a vezér mozgástere a királyétól is nagyobb(tehát többi 15)és királyNŐnek is szokták hívni.Szerintem 2 lépésből mattolható a "sötét király".Mentelmi jog?Nem jó, ha a besatuzástól begolyózik?A játéknak ott van vége, akkor lehet újra rakni a "táblát".

Valóban ez már olyan sport, ahol több kell lelkesedésnél. Megfontoltság, stratégia, helyzetlátás- egy csomó olyan képesség ami forintban nem meghatározható.

nem is érdemes elvárni olyantól aki ennyire sem ért hozzá.

Én személy szerint örülök, hogy úgy támadt fel ez az egyesület, mint a Főnixmadár. Szurkolok nekik.

2010. 11. 15. 21:49

Láttál már sakktáblát? Tudod olyan négyzet alakú, amelyen 32 fekete és 32 fehér négyzet váltakozva foglal egymás mellett helyet. Még tartozékként 16-16 fekete-fehér báb járul. A 16 bábu között van egy király,- de nem a te tompikád - mert ha sakkot kap, nem futamodik meg a mentelmi jog mögé, hanem becsületesen tudomásul veszi és a szabályok szerint jár el, mint az érvényes bírói végzések végrehajtásánál.  A tisztek között van egy vezér. Mozgástere a legnagyobb a többi 14 mellett, de csak törvényes keretek között. A többi figura párosával fordul elő: 2 bástya - mint oszlopai a becsületességnek; 2 futár, ámbár ezek mozgásukban színhezkötöttségükben különböznek - ebben sohasem szegik meg a sakktörvényben előirt szabályokat. Van még 2 huszár is. Fura két figura. Leleményességüket igazán irigyelhetnék a "vakon-bologató-igengombnyonkodók". Bármilyen akadály áll előttük, azokon átlátnak és ha tudják becsületben megoldják a problémákat. Mindezek után van még 8 gyalog, izesebben mondva: paraszt.  Ez az utóbbi kifejezés a köznyelvben jelentésileg nagy átalakuláson ment át. A nem egyenes emberekre mondják ezt a kifejezést, természetesen negativ jelentéssel. Csak ezek a táblán kettővel kevesebben vannak és rájuk egyáltalán nem vonatkozik a negativ értelmezés, mert becsületesen helytállva az utolsó soron bármelyik tiszt alakját felvehetik.

A gúnyos két kérdésedre csak azt tudom mondani, te csak forint szemekkel tudsz csak nézni! A sakk olyan sport, ahol bizonyos szinten, már nem elég a lelkesedés.  Anyagi vonzatait nem lehet a versenyzőkre hárítani, amúgy is elég nagy áldozatot vállalnak. Nem pénzért teszik, mert nem ebből élnek. Ha valaki eljut olyan szintre, ahol profiként megkeresi életvitelének és sportolásának anyagi alapjait, az nemcsak lakóhelyének, népének nimbuszát is növeli. 

 Vajjon tompikád és bandája,(lehet, hogy magad is hozzájuk tartozol) milyen dicsfénnyel ragyog most és majdan Esztergom történelmében?

2010. 11. 15. 19:02

Honnan tudtatok most pénzt szerezni? Milyen támogatótok van?

2010. 11. 15. 17:33

December 5. Esztergom:

Esztergomi SC ( 4.)-Kisbér-Ászár II. (1.)

2010. 11. 15. 17:31

Megyei CSB I. állása:

 1. Kisbér-Ászár II. 17

2. Környei SE-Vértes 15

3. Naszály SE 12

4. Esztergomi SC 11, 5

5. Ácsi Kinizsi 11

6. Turul Tatabánya II. 7

7. Komáromi Városi Sakk KKSE 3,5

8. Almásfüzitő 2.


2010. 11. 15. 8:49

Ügyesek vagytok! Csak igy tovább!

Vajjon eljön-e az az idő, amikor az önkormányzati képviselők szívből gratulálnak az elért pozitiv sikerhez?

Eddig is Esztergom ellen drukkoltak, sokmindent ellehetetlenitve, főként sakkozás területét nézve. Itt gondolkodni is kell, nemcsak lépni! A gombnyomás csak aztán következik, ha szinte minden lehetséges körülményt figyelembe vettek lépésük megtételekor. A lépéseknek következményei is vannak!

E sportban nem ellenségek, hanem csak ellenfelek vannak egymással szemben. A győztesnek a vesztes gratulál, mielőtt aláirja a játszmalapot. Erkölcsileg e sport útmutatás lehetne azok számára, akik Esztergomban a sakkozás ellehetetlenitésére játszottak.