Nem fogadjuk el a megrovást, ebből is hamis vád lesz!
2010. nov. 12.

<p>A mai napon levelet kaptunk dr. Maros Eszter ügyésztől a Veszprémi Városi Ügyészségről, miszerint Meggyes Tamás feljelentése nyomán az állítólagos nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt megszüntetik ellenünk a nyomozást, de megrovásban részesítenek.</p>

A mai napon levelet kaptunk dr. Maros Eszter ügyésztől a Veszprémi Városi Ügyészségről, miszerint Meggyes Tamás feljelentése nyomán az állítólagos nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt megszüntetik ellenünk a nyomozást, de megrovásban részesítenek.

 

Természetesen úgy döntöttünk, hogy állampolgári jogainkkal élve 8 napon belül a Veszprém Megyei Főügyészségen panasszal élünk!

Ez mellett - ha Meggyes Tamásnak lehet, akkor nekünk is - elfogultságot jelentünk be a Veszprém megyei eljárás ellen, hiszen ez az egyetlen megye, ahol valahogy Meggyes ügyeit szeretnék tárgyalni.

 

Vállaljuk a levélben fenyegetésként leírt dolgokat. Mint „gyanúsítottak”, arról tájékoztattak minket, hogy a Be. 197. § (2) bekezdése alapján a büntetőeljárást folytatni kell, ha a megszüntető határozat ellen benyújtott panaszunkban a megrovás alkalmazását sérelmezzük.

 

A más megyében lefolytatott büntetőügyünk lezárása után, hamis vád miatt mi is feljelentést teszünk a mentelmi jog mögé bújó Meggyes Tamás ellen.

 

Kovács Géza

Kókai Melinda

 

 

2010. november 12.