Polgármesteri bejárás a piacon
2010. nov. 9.

<p>Múlt pénteken reggel 7 órától Tétényi Éva és a városháza illetékes munkatársai hivatalos bejárást tartottak az esztergomi piacon, ahol a polgármestert áldatlan állapotok fogadták.</p>

A helyi kereskedők szinte azonnal körbevették a polgármestert, akinek először azt köszönték meg, hogy az előző évek negatív tapasztalatai után végre közvetlenül az illetékes hallgatja meg problémáikat. Az esztergomi „törzsgárdás” piacosok szószólója előbb elmondta, hogy legalapvetőbb problémájuk a hónapok óta tartó rendezetlen állapot, melynek okaként a sokáig a városháza által fizetett piacfelügyelő elbocsátását jelölte meg, és melynek eredménye, hogy a becsületes helyi kereskedők szinte kiszorulnak a Simor János utcából.

A helypénzt a legtöbben hónapok óta nem fizetik, mivel nem volt, aki azt beszedje, ezzel viszont olyan engedéllyel nem rendelkező kereskedők kezdtek a legszabálytalanabb helyeken, akár a földről is árulni, akik a piacosok szerint rontják a régóta kialakult kereskedő-vásárló, bizalmi viszonyokat. Tétényi Éva az összegyűlt kereskedőknek elmondta, hogy jelenleg a testület létszámstopja gátolja az előrelépést, de mint fogalmazott, piacfelügyelőre szükség van, és erre hamarosan megoldást kell találni.

A polgármester azt kérte a jelenlévőktől, hogy válasszanak maguk közül képviselőket, akik közvetítik kéréseiket a Polgármesteri hivatal felé, továbbá jelezte, hogy személy szerint minél hamarabb szeretne megnyugtató megoldást találni az esztergomi piac mostoha sorsára.