Hiányzik a pénz a Szent Miklós Alapból
Közélet
2010. nov. 4.

<p>A Szent Miklós Alap egymilliárdos elkülönített számlájaról többszáz millió forint hiányzik - jelentette be a mai testületi ülésen Tétényi Éva polgármester. Batyiknét alpolgármesterré választották.</p>

A ma délutánra összehívott rendkívüli testületi ülés 40 perces olvasási szünettel kezdődött, melyet követően a Fidesz frakció levette a napirendről a sürgősséggel felvett napirendi pontokat, valamint a Szent Miklós Alapról szóló beszámoló napirendi pontot. Ezután a polgármester asszony megdöbbentő bejelentést tett: állítása szerint a Szent Miklós Alap elkülönített, milliárdos összeggel rendelkező számlájáról több száz millió forintnak veszett nyoma. A testület azonban nem tárgyalja meg az erről szóló beszámolót.

Az első napirendi ponttal végre pótolta a képviselő-testület a mulasztásos törvénysértést és Batyikné Csőke Ágnest Esztergom alpolgármesterévé választotta.

Élő tudósítás: http://www.facebook.com/esztergom.live

Az MTI birtokába került összesítés szerint a Szent Miklós Alapba 2009 harmadik negyedéve óta nem fizette be az önkormányzat a születendő gyermekek utáni 500 ezer forintot. Ez a tétel 340 újszülött után 170 millió forint hiányt jelent. Ezen felül hiányzik a "születésnapi kiegészítés" címén járó 22 millió forint, ami 457 fiatalt érint. A kimutatás egyik sorában továbbá "a banktól kölcsönvett, visszautalásra vár" megjelöléssel 209 millió forint szerepel, azaz a Szent Miklós Alap hiánya eléri a 400 millió forintot. Tétényi közölte, hogy a későbbiekben részletesen kivizsgálják az alapból hiányzó pénz hollétét, illetve a pótlás lehetőségét.

(forrás)